Nie dajmy się zwariować całkiem ,żeby nam zakazali całkiem używać polskiej mowy.Wiedza kogo zatrudniają w domach,że gdzieś ten język będzie się przewijał .
Nie dajmy się zwariować całkiem ,żeby nam zakazali całkiem używać polskiej mowy.Wiedza kogo zatrudniają w domach,że gdzieś ten język będzie się przewijał .
moze tylko im wstyd ze oszczedzaja zatrudniajac inne narodowosci a nie Niemcow
Mnie tego nikt nie zakaże,o to się nie martwię..
Na Niemców machne ręką ,ale nie do przyjęcia jest dla mnie to ,że" polka" wstydzi się polskiej mowy.
Wystarczy wyjść na ulicę i posłuchać ile języków się słyszy ,czy oni mówią szeptem? ,Nie wręcz krzyczą !!
Jak pracowałem w Hamburgu na festynach to nosiłem zawsze bluze wojskową z polska flaga na ramieniu.Czy sie to komus podobało czy nie to juz nie byłem zainteresowany
Na Niemców machne ręką ,ale nie do przyjęcia jest dla mnie to ,że" polka" wstydzi się polskiej mowy.
Wystarczy wyjść na ulicę i posłuchać ile języków się słyszy ,czy oni mówią szeptem? ,Nie wręcz krzyczą !!
Ciebie nikt nie ruszył bi jesteś facet,w dodatku nie ułomek,a jak któras z nas założyłaby np. stanik biało-czerwony to ty wiesz co by się działo?..
Ciebie nikt nie ruszył bi jesteś facet,w dodatku nie ułomek,a jak któras z nas założyłaby np. stanik biało-czerwony to ty wiesz co by się działo?..
A gdyby stanik byl bialy a stringi czerwone, to corrida w Hamburgu gotowa.
teraz do dołożyła do pieca :-) znaczy ze co ? staniczek Ok a majteczki sie włanie upaprały bo te dni ?:-)
A co Ty taki pesymista. Fuj...
powodow do radosci to nie widze :-)
bi to ja nie jestem :-) a jesli chodzi o bielizne to ...................taki narodowy kolor mnie nie kreci :-)
Na pierwsza randkę to tylko biały a później ............................a co pozniej i jakie kolory to trzeba sie ze mna na ta pierwsza randke umowic aby sie dowiedzieć :-)
Zakaz rozmawiania w ojczystym języku ,zgodnie z prawami UE stanowi pogwałcenie wielu międzynarodowych aktów prawnych o fundamentalnym znaczeniu, jak choćby Powszechnej Deklaracji Praw Człowieka (art. 2), Europejskiej Konwencji o Ochronie Praw Człowieka i Podstawowych Wolności (art. 14), Karty Praw Podstawowych Unii Europejskiej (art. 21 i 22) czy Konstytucji Unii Europejskiej.
Tyle oficjalne przepisy w tym zakresie.
Ale weź to wytłumacz PDP,nawet jeśli nie ma demencji.... O Polkach bardziej niemieckich od rodowitych Niemców to już nie jeden raz dyskusja była.....Szkoda słów.