Jak minął dzień

11 kwietnia 2017 21:27 / 4 osobom podoba się ten post
magdzie

Nie dajmy się zwariować całkiem ,żeby nam zakazali całkiem używać polskiej mowy.Wiedza kogo zatrudniają w domach,że gdzieś ten język będzie się przewijał .

Mnie tego nikt nie zakaże,o to się nie martwię..
11 kwietnia 2017 21:28 / 7 osobom podoba się ten post
ORIM

moze tylko im wstyd ze oszczedzaja zatrudniajac inne narodowosci a nie Niemcow

Na Niemców machne ręką ,ale nie do przyjęcia jest dla mnie to ,że" polka" wstydzi się polskiej mowy.
Wystarczy wyjść na ulicę i posłuchać ile języków się słyszy ,czy oni mówią szeptem? ,Nie wręcz krzyczą !!
11 kwietnia 2017 21:30 / 3 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Mnie tego nikt nie zakaże,o to się nie martwię..

I mnie też nie )))
11 kwietnia 2017 21:34 / 4 osobom podoba się ten post
magdzie

Na Niemców machne ręką ,ale nie do przyjęcia jest dla mnie to ,że" polka" wstydzi się polskiej mowy.
Wystarczy wyjść na ulicę i posłuchać ile języków się słyszy ,czy oni mówią szeptem? ,Nie wręcz krzyczą !!

Jak pracowałem w Hamburgu na festynach to nosiłem zawsze bluze wojskową z polska flaga na ramieniu.Czy sie to komus podobało czy nie to juz nie byłem zainteresowany
11 kwietnia 2017 21:36 / 4 osobom podoba się ten post
ORIM

Jak pracowałem w Hamburgu na festynach to nosiłem zawsze bluze wojskową z polska flaga na ramieniu.Czy sie to komus podobało czy nie to juz nie byłem zainteresowany

Ciebie nikt nie ruszył bi jesteś facet,w dodatku nie ułomek,a jak któras z nas założyłaby np.  stanik biało-czerwony to ty wiesz co by się działo?..
11 kwietnia 2017 21:42 / 8 osobom podoba się ten post
magdzie

Musi jakaś zakompleksiona ta Polka skoro wstydzi się mowy ojczystej......
11 kwietnia 2017 21:44 / 4 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Ciebie nikt nie ruszył bi jesteś facet,w dodatku nie ułomek,a jak któras z nas założyłaby np.  stanik biało-czerwony to ty wiesz co by się działo?..

A gdyby stanik byl bialy a stringi czerwone, to corrida w Hamburgu gotowa.
11 kwietnia 2017 21:45 / 4 osobom podoba się ten post
ivanilia40

bi to ja nie jestem  a jesli chodzi o bielizne to ...................taki narodowy kolor mnie nie kreci 
Na pierwsza randkę to tylko biały a później ............................a co pozniej i jakie kolory to trzeba sie ze mna na ta pierwsza randke umowic aby sie dowiedzieć 
11 kwietnia 2017 21:52 / 2 osobom podoba się ten post
hawana

A gdyby stanik byl bialy a stringi czerwone, to corrida w Hamburgu gotowa.

teraz do dołożyła do pieca  znaczy ze co ? staniczek Ok a majteczki sie włanie upaprały bo te dni ?
11 kwietnia 2017 21:58 / 9 osobom podoba się ten post
Zakaz rozmawiania w ojczystym języku ,zgodnie z prawami UE stanowi pogwałcenie wielu międzynarodowych aktów prawnych o fundamentalnym znaczeniu, jak choćby Powszechnej Deklaracji Praw Człowieka (art. 2), Europejskiej Konwencji o Ochronie Praw Człowieka i Podstawowych Wolności (art. 14), Karty Praw Podstawowych Unii Europejskiej (art. 21 i 22) czy Konstytucji Unii Europejskiej.

Tyle oficjalne przepisy w tym zakresie.
Ale weź to wytłumacz PDP,nawet jeśli nie ma demencji.... O Polkach bardziej niemieckich od rodowitych Niemców to już nie jeden raz dyskusja była.....Szkoda słów.
11 kwietnia 2017 22:00 / 3 osobom podoba się ten post
ORIM

teraz do dołożyła do pieca :-) znaczy ze co ? staniczek Ok a majteczki sie włanie upaprały bo te dni ?:-)

A co Ty taki pesymista. Fuj...
11 kwietnia 2017 22:01 / 1 osobie podoba się ten post
hawana

A co Ty taki pesymista. Fuj...

powodow do radosci to nie widze 
11 kwietnia 2017 22:02 / 2 osobom podoba się ten post
ORIM

powodow do radosci to nie widze :-)

Czerwona bielizna jest bardzo sexy.Nawet bokserki.
11 kwietnia 2017 22:20 / 1 osobie podoba się ten post
ORIM

bi to ja nie jestem :-) a jesli chodzi o bielizne to ...................taki narodowy kolor mnie nie kreci :-)
Na pierwsza randkę to tylko biały a później ............................a co pozniej i jakie kolory to trzeba sie ze mna na ta pierwsza randke umowic aby sie dowiedzieć :-)

Oj Orimku,ale mnie nie o ciebieprzeciez chodziło,słońce ty moje..
11 kwietnia 2017 22:21 / 8 osobom podoba się ten post
kasia63

Zakaz rozmawiania w ojczystym języku ,zgodnie z prawami UE stanowi pogwałcenie wielu międzynarodowych aktów prawnych o fundamentalnym znaczeniu, jak choćby Powszechnej Deklaracji Praw Człowieka (art. 2), Europejskiej Konwencji o Ochronie Praw Człowieka i Podstawowych Wolności (art. 14), Karty Praw Podstawowych Unii Europejskiej (art. 21 i 22) czy Konstytucji Unii Europejskiej.

Tyle oficjalne przepisy w tym zakresie.
Ale weź to wytłumacz PDP,nawet jeśli nie ma demencji.... O Polkach bardziej niemieckich od rodowitych Niemców to już nie jeden raz dyskusja była.....Szkoda słów.

Kasiu.....Żal mi takich ludzi co to chcą być bardziej niemieccy od rodowitych Niemcow. Z czegoś to jednak wynika i moim zdaniem z zaniżonej własnej wartosci, poczucia wstydu i nieuzasadnionych kompleksów. Wielokulturowość spotyka się na każdym kroku i żadna nacja nie wstydzi się rozmawiać w swoim ojczystym języku. Ale widać, że Polacy się wstydzą. Nie wszyscy ale jednak zdarzają się takie jednostki.....