Eee tam, Bożenka, czepiasz się! Jakby był w gestapo to byłoby coś, wermaht to lajt ;).
Eee tam, Bożenka, czepiasz się! Jakby był w gestapo to byłoby coś, wermaht to lajt ;).
Niestety,on jeszcze nie minął.
U mnie niestety jest bardzo nieprzyjemnie,jestem posadzana o wszystko,za głosno zamykam drzwi,za głośno przekręcam zamek w drzwiach do łazienki,mam zwrócić dług finansowy mojej poprzedniczki-bo my z jednej firmy-czyli dług jest mój-nawet o to,że ona musi do domu starców iść-to moja wina jest.
Nie napisałabym tego,ale muszę się uspokoić,bo inaczej natychmiast zorganizuję sobie powrót do domu i rano mnie tu nie będzie.A tak nie można przecież.
Zaproponowano mi nocleg pod mostem,kilkakrotnie wyrzucono mnie z domu przemiłym słowem raus
pokaz takiego co nie byl w HJ lub wermaht
No dmucham w Waszym kierunku ile mam pary w płucach.
pokaz takiego co nie byl w HJ lub wermaht
Taaa,teraz to wszyscy mówią,że w kuchni pracowali,albo koni pilnowali....Moja też kucharką byla.....
Muszę zapytać mojej obecnej babci co porabiała w czasie wojenki...bo wydaje rozkazy w tonie Adolfa H.
Renatko u mnie jest praca nocna , czyli ja pracuję od 18 do 8 , a w ciągu dnia u PDP jest Pflegedienst . Pflege zmieniają się co 5 godz , jedna jest od 8 do 13 , a druga od 13 do 18 . Moja PDP to babcia która ma 100 lat i demencje , cały czzas praktycznie śpi za wyjątkiem przerw na jedzenie i kawke , ale jest to osoba bardzo fajna , miła , nie mam z nią ani ja ani Pflege żadnych problemów . A czemu bym miała się obrażać .
A mój rozkład dnia ;
więc o 18 zaczynam pracę i tak około 18.30 -19 robie PDP kolację i podaję jej kolację w łóżku
po kolacji PDP wraca do spania , później daję PDP jeszczze 1/2 banana i Monte , podobno trzeba jej to podawać ,żeby poziom cukru się utrzymywał na dobrym poziomie . Jak PDP woła ,, ich muss ,, to wysadzam na kibelek toaletenstuchl . Około 23 zmieniam jej pampers jeżeli jest mokry i różnie czasem o 1 czasem o 2 , a bywało że i o4 ja kładę się spać . O 6 rano jestem na nogach i przebieram PDP pampa i podaję jedną tabletkę , robię śniadanko , kawkę i po zrobionej przez Pflege porannej toalecie ,PDP podaję śniadanie . Ogarniam co do ogarnięcia i czekamy ,ąż przyjdzie Pflegedienst .
Bo tutaj jedne Pflege są do pilnowania PDP , a jeszcze inne przychodzą do zrobienia toalety rano i wieczorem .
I tak wygląda mój dzień od 8 do 18 nic mnie nie obchodzi mam wolne wtedy .
Muszę zapytać mojej obecnej babci co porabiała w czasie wojenki...bo wydaje rozkazy w tonie Adolfa H.
U mnie niestety jest bardzo nieprzyjemnie,jestem posadzana o wszystko,za głosno zamykam drzwi,za głośno przekręcam zamek w drzwiach do łazienki,mam zwrócić dług finansowy mojej poprzedniczki-bo my z jednej firmy-czyli dług jest mój-nawet o to,że ona musi do domu starców iść-to moja wina jest.
Nie napisałabym tego,ale muszę się uspokoić,bo inaczej natychmiast zorganizuję sobie powrót do domu i rano mnie tu nie będzie.A tak nie można przecież.
Zaproponowano mi nocleg pod mostem,kilkakrotnie wyrzucono mnie z domu przemiłym słowem raus