Jak minął dzień

24 listopada 2014 14:33 / 2 osobom podoba się ten post
tyciek

Nie bierz do serca - te złośliwości to agresja z lęku przed domem opieki , przed nieznanym . A że skierowana na Ciebie ? Bo jesteś jej najbliższa .... 

Tyciek, masz tysiac plusikow.
Niezly z Ciebie psycholog. Pozdrawiam.
24 listopada 2014 14:41 / 1 osobie podoba się ten post
amelka

Tyciek, masz tysiac plusikow.
Niezly z Ciebie psycholog. Pozdrawiam.

dzięki.... :)
24 listopada 2014 14:41
wiewiorka

A wczoraj to się nie postarałaś,trochę wymarzłam na rowerze-))

Jak zimno, od czasu pewnego, jak odmrozilam sobie nos, nie jezdze na rowerze i basta. )
Bo nawet w lutym w sniezyce i mroz na rower wsiadalam i kilometry robilam.

24 listopada 2014 14:49
Mnie dziś pauza minęła na plotkarstwie z koleżankami,po wczorajszym marszobiegu byłyśmy zbyt zmęczone żeby znowu gdzieś biec,pogoda tez się popsuła.
24 listopada 2014 17:25 / 3 osobom podoba się ten post
U mnie pod względem pogody dzień szaro-bury. Mimo tego udało mi się zmotywowac podopieczną do ruszenia się z domu po śniadaniu i po obiedzie. Ona jest taki leniwiec, że najchętniej całe dnie spędzałaby w swoim fotelu. Ciągle narzeka, że nogi ją bolą, że ma sztywne stawy, że jest jej ciężko chodzić. Po obiedzie chciała już zanurzyć się w błogości sjesty, ale wcześniej planowała odwiedzić grób matki, bo są jej urodziny. Jakoś poddała się i wsiadła do samochodu. Gdy wróciłyśmy z wyprawy, to bardzo mi dziękowała, że ją wykopsałam z  domu. Teraz jeszcze tylko kolacja przed nami i spokojny wieczór przed komputerem, TV i książką.
01 grudnia 2014 11:30 / 1 osobie podoba się ten post
Szary, deszczowy poniedziałek na zadupiu. Cały dzień znów w domu. Boli mnie do tego głowa. Wczoraj nie mogłam niestety po 3.00 w nocy znów szybko zasnąć, a wcześnie rano obudziła mnie babcia, bo spuszcza na dole wodę w Klo z wielkim hukiem i siłą wodospadu. Jak śpię głęboko to tego nie słyszę, ale dziś nockę miałam troche poszarpaną. Jakoś muszę przeżyć do 19.12. Boje się tylko, abym przedtem sama nie złapała jakiejś zarazy. Dużo osób odwiedza nas i przychodzą poprzeziębiane. Babci też przypominam stale o myciu rąk po WC, bo zapomina. Dezynfekuję co rano klamki, kurki w łazience, ale Higiena to jedno, a Durchfall u babci, jak mi powiedziały córki jest chroniczny i kiedy tylko babcia za mocno się denerwuje gnębi ją tak jak teraz.
01 grudnia 2014 12:19 / 1 osobie podoba się ten post
A ja dziś przyjechałam na nową sztele.I jak na razie jeszcze PDP nie widziałam bo wygonili mnie jedna ulice dalej na odpoczynek.Spać nie moge ,a czas sie wlecze...
02 grudnia 2014 21:04
Choc tylko 3 dni i wyjazd to dzisiejszy dzien to koszmar.Zastanawialam sie patrzac na pdp,czy ona wariuje czy ja mam wariowac ,bo juz bylam bliska tego.Panie Boze dopomoz-myslalam.Ona nie rozumiala mnie,ja jej i bledne kolo ,a piac na nowo to samo gadanie,bez sensu i logiki.Cos jak kleine kinda.
02 grudnia 2014 21:18 / 1 osobie podoba się ten post
wkurzyłam się, bo będę musiała zmienić firmę, bo moja aktualna wymyśliła że od stycznia współpracuje tylko z tymi co maja działalność......

02 grudnia 2014 21:36 / 5 osobom podoba się ten post
justi

A ja dziś przyjechałam na nową sztele.I jak na razie jeszcze PDP nie widziałam bo wygonili mnie jedna ulice dalej na odpoczynek.Spać nie moge ,a czas sie wlecze...

O matuchno , co za ludzie !  Nie dość , że PDP nie pokazali to jeszcze na drugą ulicę Cię wygonili ?....Ja też za skarby świata na ulicy bym nie zasnęła ! -:)))))))))))))DDDDDD
02 grudnia 2014 21:38 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

O matuchno , co za ludzie !  Nie dość , że PDP nie pokazali to jeszcze na drugą ulicę Cię wygonili ?....Ja też za skarby świata na ulicy bym nie zasnęła ! -:)))))))))))))DDDDDD

I to w mróz????
Mowy nie ma.
02 grudnia 2014 22:18 / 2 osobom podoba się ten post
Nerwowo i rozczarowująco ( jest takie słowo?)
02 grudnia 2014 22:20 / 2 osobom podoba się ten post
basiaim

Nerwowo i rozczarowująco ( jest takie słowo?)

Teraz już jest.
02 grudnia 2014 22:21 / 1 osobie podoba się ten post
mzap88

wkurzyłam się, bo będę musiała zmienić firmę, bo moja aktualna wymyśliła że od stycznia współpracuje tylko z tymi co maja działalność......

To przynajmniej wiesz na czym stoisz. W mojej cicho sza. Nikt nic nie wie, a wszelkie pytania zbywają. Nawet niemiecka koordynatorka nic nie wskórała
03 grudnia 2014 08:41 / 1 osobie podoba się ten post
Wczorajszy dzien minął , wlasnie minął i Bogu niech będą dzięki !!!!! Mam nadzieję ze dzisiejszy okarze się dniem ,,dobrym,, szlak niech trafii co nie których !!!! Scheisse!!!!! Z dniem wczorajszym !!!!!!