08 października 2014 14:05 / 15 osobom podoba się ten post
Zaczynałam pracę jako opiekunka, kiedy forum już było. Czytałam bardzo dokładnie, Zdobyłam właśnie tu najbardzie rzetelne informacje związane z tą praca. Nie widzę potrzeby popełniania błedów aby sie czegoś nauczyc. Uczymy sie całe życie. To co dobre, sprawdzone wprowadzam do realizacji.Rodziny naszych podopiecznych zupełnie inaczej nas traktują kiedy widzą nasz profesjonalizm, nasze konkretne podejście do tematu .I musi być koniecznie przedstawiony i zaakceptowany przez obydwie strony nasz zakres obowiązków. Bez tego nie zaczynam.A jeśli którejś ze stron nie odpowiada, to nie uszczęśliwaimy siebie na siłę wzajemną współpracą.Pracy jest mnóstwo.
Ja jak do tej pory mam szczęście do ludzi dobrych, wyrozumiałych, szanujących moja pracę. jestem zadowolona.
Ta praca mnie wciągneła na tyle, że chcę jakiś czas pojeździć. Dlatego szanuję siebie tak jak szanuję swoich podopiecznych.
Piwnice, strychy, ogrody nie moja działka, relaksuje się na basenie, siłowni.
Wpadam na forum kiedy mam problem, pytam, dostaje odpowidź, dziękuję. Czy to tak dużo żeby być zadowoloną ze swojej pracy.
Co wolno opiekunce? Wolno być na wyjazdach szczęśliwym człowiekiem. I nie doszukujmy sie w naszych wpisach jakichkolwiek złośliwości kierowanych przeciwko sobie wzajemnie, bo po co? Dzien już bez słońca, ale sympatyczny i szczęśliwy.