Na wyjeździe #13

09 września 2014 14:44
Moja firma rozwiązała to w ten sposób, że jeśli wyjeżdżam rano z DE to liczą mi ten dzień od podstawy czyli najniższej krajowej. Jak wyjeżdżam wieczorem - dostaję jeszcze całą dietę za ten dzień. Za bilet płaci rodzina - obecnie 120 euro ale było i 150.
09 września 2014 17:12
Nusia

Serdecznie witam ,mam pytanie jak wasze firmy liczą pierwszy i ostatni dzień podróży służbowej po pół dnia ? bo ja się dzisiaj dowiedziałam ,proszę o odpowiedż

Jeżeli przyjeżdżam wieczorem to wcale, jeżeli w połowie dnia to pół na pół. 
09 września 2014 17:32 / 4 osobom podoba się ten post
Hej koleżanki i koledzy !!! Witam po urlopie ;-) Chciałam się pochwalić że jestem w nowym miejscu i mam super zmienniczkę !!!Pozdrawiam ciepełko i miłej pracy życzę
09 września 2014 17:43 / 1 osobie podoba się ten post
agamor

ja biletu nie kupuję w żadną ze stron, przychodzi mi na meila, także nie wydaję swoich pieniędzy

Taka taktyka ma swoje plusy i minusy, to wszystko zależy od tego ile rodzina zwraca.Bo zdarza się nawet "zarobić" na zwrocie kosztów podróży przez rodzinę,żadko kiedy stracić :)
09 września 2014 17:46
mamusia

Hej koleżanki i koledzy !!! Witam po urlopie ;-) Chciałam się pochwalić że jestem w nowym miejscu i mam super zmienniczkę !!!Pozdrawiam ciepełko i miłej pracy życzę :-)

Dobrze trafiłaś tzn.że masz szczęście, a jeszcze wieksze,że zmienniczke masz super.Ewenement:) Na jak długo tym razem przyjechałaś? Jak napiszesz to sama na koniec kontraktu to trzymaj sie tego miejsca.Bo bywa różnie.Powodzenia.
09 września 2014 19:51 / 4 osobom podoba się ten post
mleczko47

Dobrze trafiłaś tzn.że masz szczęście, a jeszcze wieksze,że zmienniczke masz super.Ewenement:) Na jak długo tym razem przyjechałaś? Jak napiszesz to sama na koniec kontraktu to trzymaj sie tego miejsca.Bo bywa różnie.Powodzenia.

Wiem że cieszę się już na samym początku ale jak to mówią mamy ten "szósty zmysł".Ludziska miłe młode no oprócz mojej babuszki ;-)Przyjechałam na 2 miesiące i mam szczerą nadzieję że na koniec mojego pobytu będę również zadowolona czego i wam kobitki życzę ;-)
09 września 2014 19:59 / 3 osobom podoba się ten post
Jestem na wsi hmm duża ta wieś ,babuszka ma 90 wiosenek i demencję siegającą kosmosu ;-) jest grzeczna a rodzina miła i z tych nie wtrącających się ,a zmienniczka z tych co dbają o dom i miłe przyjęcie zmienniczki ;-)
09 września 2014 21:02 / 11 osobom podoba się ten post
Z pewną nieśmiałością,ale napiszę internet mi hula i oby tak zostało. Wybrałyśmy się na spacer jak zawsze,tylko zmienilam kierunek,bo czuję się jak koń w kieracie, w koło ta sama droga,patrzę a tu idzie dziewczyna około 40 i prowadzi też Babinkę mocno nadgryzioną zębem czasu i chorobą, dawaj wykonałam nawrót z Zysią i gonimy Je w tempie kulawego żółwia, no nie będę ukrywać,że One też nie szły z prędkością wiatru. Zagadnęłam po niemiecku,przedstawilam się, a dziewczyna mówi''ja,ja'' i nerwowo przebiera nóżkami, jej Pdp z uśmiechem powiedziała,Ona nie rozumie ,jest z Bułgari,ale to dobre i pracowite dziecko.Nie zrażona zaczęłam po'' rusku'' Matko jedyna,jak skoczyła ,wzięła swoją Pdp i w nogi, ja za nią i po naszemu przepraszam i mówię że niech się nie boi,ja chciałam tylko się przywitać.Opowiedziałam wszystko moim córkom,Tośka stwierdziła ,że wyglądam jak siostra Putina, kurnia ,ja nawet nie wiem czy on ma siostrę.Pewnie była nielegalnie, a może z tym podobieństwem coś jest na rzeczy ,muszę sprawdzić.
10 września 2014 08:15 / 3 osobom podoba się ten post
Evvex

Z pewną nieśmiałością,ale napiszę internet mi hula i oby tak zostało. Wybrałyśmy się na spacer jak zawsze,tylko zmienilam kierunek,bo czuję się jak koń w kieracie, w koło ta sama droga,patrzę a tu idzie dziewczyna około 40 i prowadzi też Babinkę mocno nadgryzioną zębem czasu i chorobą, dawaj wykonałam nawrót z Zysią i gonimy Je w tempie kulawego żółwia, no nie będę ukrywać,że One też nie szły z prędkością wiatru. Zagadnęłam po niemiecku,przedstawilam się, a dziewczyna mówi''ja,ja'' i nerwowo przebiera nóżkami, jej Pdp z uśmiechem powiedziała,Ona nie rozumie ,jest z Bułgari,ale to dobre i pracowite dziecko.Nie zrażona zaczęłam po'' rusku'' Matko jedyna,jak skoczyła ,wzięła swoją Pdp i w nogi, ja za nią i po naszemu przepraszam i mówię że niech się nie boi,ja chciałam tylko się przywitać.Opowiedziałam wszystko moim córkom,Tośka stwierdziła ,że wyglądam jak siostra Putina, kurnia ,ja nawet nie wiem czy on ma siostrę.Pewnie była nielegalnie, a może z tym podobieństwem coś jest na rzeczy ,muszę sprawdzić.

Mam tu dwie osoby na forum, ktorych posty lubie czytac szczegolnie.I Ty, Evvex, jestes jedna z nich.
10 września 2014 09:00 / 1 osobie podoba się ten post
Binor

Mam tu dwie osoby na forum, ktorych posty lubie czytac szczegolnie.I Ty, Evvex, jestes jedna z nich:-).

Dziękuję, (chyba się rumienie) cała przyjemność po mojej stronie, ja rówież czytam z przyjemnością Twoje posty i podziwiam Twoją zdolność do trafnej analizy.
10 września 2014 09:02 / 1 osobie podoba się ten post
Dziewczyny dzisiaj w Bundestagu występuje nasz prezydent Komorowski.
10 września 2014 09:13 / 3 osobom podoba się ten post
Evvex ma lekkie pióro i poczucie humoru które zaraża,ja bym chetnie przeczytała jej ksiązke o 'opiekunkostwie'.
10 września 2014 10:13 / 5 osobom podoba się ten post
Evvex

Dziękuję, (chyba się rumienie) cała przyjemność po mojej stronie, ja rówież czytam z przyjemnością Twoje posty i podziwiam Twoją zdolność do trafnej analizy.

Hm...To w takim razie chyba zaczne tu sie czesciej udzielac. Jednak analize niektorych postow zachowam dla siebie. Z pozytkiem dla forum i dla wlasnego spokoju;-).
10 września 2014 10:35
Hej wszystkim!
Ja jak zwykle z problemem.
Wczoraj dowiedziałam sie,że musze czekac dzień dłużej na zmienniczkę.Byłam zła,zmęczona,niewyspana po ''upojnej'' nocy.Byliśmy po południu z babcia u lekarza-córka z męzem jej towarzyszyli a ja mogłam pochodzić po mieście.
chciałam kupić sobie perfumy ale ich nie znalazła.Córka oświadczyła,że ona mi je kupi:).Problem w tym ze tak jest ze wszystkim-płaci za moje prywatne zakupy,kupuje mi to o czym wie że chciałabym kupić.Przed kazdym wyjazdem z babcia daje mi oprócz tego kase ''na zakupy'',papierosy tez mi chce kupować.
Ja niezwyczajna takiego dobrobytu:)
Wypada korzystac czy odmawiać?
Perfumy jednak trochę za drogie na moją kieszeń a bardzo mi sie podobają.
10 września 2014 10:42 / 2 osobom podoba się ten post
agama

Hej wszystkim!
Ja jak zwykle z problemem.
Wczoraj dowiedziałam sie,że musze czekac dzień dłużej na zmienniczkę.Byłam zła,zmęczona,niewyspana po ''upojnej'' nocy.Byliśmy po południu z babcia u lekarza-córka z męzem jej towarzyszyli a ja mogłam pochodzić po mieście.
chciałam kupić sobie perfumy ale ich nie znalazła.Córka oświadczyła,że ona mi je kupi:).Problem w tym ze tak jest ze wszystkim-płaci za moje prywatne zakupy,kupuje mi to o czym wie że chciałabym kupić.Przed kazdym wyjazdem z babcia daje mi oprócz tego kase ''na zakupy'',papierosy tez mi chce kupować.
Ja niezwyczajna takiego dobrobytu:)
Wypada korzystac czy odmawiać?
Perfumy jednak trochę za drogie na moją kieszeń a bardzo mi sie podobają.

agama, korzystaj ! Jeśli chcą Cię prezentami obdarowywać, nie wypada nie brać :)Takich rodzin ze świeczką szukać.