JJeżuniu , Tina , co my Ci takiego złego uczynili , że nam tak ubliżasz ? -:))
Wichura, na wykładzie a prawa lub postępowania cywilnego pewnie pekłabyś ze śmiechu.
Nie.
Kolega chce rozumieć pytania kierowane do Niego.
Raczej rwałabym z rozpaczy włosy z głowy:)
To i ja się dorzucę i poproszę uprzejmie o przetłumaczenie ,żeby nie było ,że nie na temat:):):)
"Proces poprzedza rozerwanie wiązań wodorowych w podwójnej helisie przez białka enzymatyczne":):):)hi hi hi To tez samo życie:)
Wybieracie się na egzmin maturalny czy może semestralny ?
Założe sie,że i Wichurra nadal sie uczy
Nauka j.obcego nigdy nie ma konca,i to jest własnie fajne
Marshall,nie wiem czemu cyt.mojego posta,ja ciebie nigdy nie krytykowalam przecież.
Jedes Tierlein hat sein Essen, jedes Blümlein trinkt von mir,hast auch meines nicht vergessen, o du lieber Zeit ,ich danke Dir.
O Gott, von dem wir alles haben, wir preisen dich für deine Gaben. Du speisest uns, weil du uns liebst; o segne auch, was du uns gibst.
Amelka,,a po naszemu?
Witam wszystkich serdecznie.Moj pierwszy wyjazd do Niemiec mama za soba.Wracam po pewnym czasie w to samo miejsce.Na dniach moja niemiecka Babcia ma urodziny.Bedac w DE zakupilam karte zum Geburstag ( zapakowana )myslac ze w srodku sa gotowe zyczenia a tu niestety....pusto.W zwiazku z powyzszym mam goraca prosbe do osob piszacych(i mowiacych)bardzo dobrze po niemiecku o napisanie cieplych zyczen urodzinowych dla kobiety 82-letniej,ktora bardzo czesto nazywalam moja nauczycielka jez.niemieckiego.Oczywiscie ja umiem zlozyc takie zyczenia ale moze to nie byc dobrze gramatycznie.Na karcie z zyczeniami nie chcialabym miec bledow-to nieelegancko.Z gory dziekuje za pomoc .Pozdrawiam wszystkich.))))