W domu :) #3

05 listopada 2014 23:20 / 7 osobom podoba się ten post
Kasiu63,
dlaczego się nie pochwaliłaś, że zrobiłaś już prawo jazdy?
Oj, nieładnie!!

Jadę ostatnio z Forhcheim, z bocznej ulicy wyjeżdża rozklekotany,
dzwoniący blachami biały Volkswagen dostawczak.
Jadę za nim i widzę na tylnych drzwiach napis: Katarzyna P. /tu twoje nazwisko/.
Zaczęłam trąbic i Cię wyprzedzać żeby zatrzymać i ....
w tym momencie zadzwonił budzik i do spotkania nie doszło....
05 listopada 2014 23:41
kasia63

Michasiu -dziekuje za info nt łózka-bardzo sie akurat przyda mojej przyjaciółce.
Co do wysokiego RR Twojej mamy to moze w czasie pobytu szpitalnego pozmianiano jej dawki lub w ogóle dotychczasowe  leki  jakie brała wczesniej na nadcisnienie,moze dołozono inne które "kłócą" sie z tamtymi wczesniejszymi lub z innymi lekami jakie mama zażywa.Jesli takie skoki przed szpitalem sie nie zdarzały to gdzies na tej"trasie" tkwi przyczyna. Zorientuj się w tych różnicach,może to cos wyjasni.A może to stres pooperacyjny -tez możliwe.Trzeba z dr skonsultować ,może się uda jakoś te skoki wyciszyć.
Wytrwałości i  cierpliwości życzę,no i oczywiscie poprawy dla mamy:)

Sprawdzałyśmy , leki się zgadzają, tylko nie napisałam ze mama choruje na nadcisnienie i u niej po tabletkach 170/90, 180/100 to norma, ale nie 220/140!!! rano miała 100/57 to coś nie tak.Narazie spi:) Te ceny, które napisałam do łóżka to łózko z pilotem, a zwykłe łóżko  w granicach 500zł miesięcnie i kaucja 100zł,a jeszcze nie napisałam - nie wszystkie caritasy żadają zaświadczenia, pozdrawiam
05 listopada 2014 23:44
scarlet

Michasiu,
dużo sił Ci życzę i wysyłam Anioły aby czuwały na Twoją rodziną.

Dziękuje za słowa otuchy i pozdrawiam.
06 listopada 2014 07:13 / 4 osobom podoba się ten post
michasia

Dziękuje za ciepłe słowa, Jest cięzko, bo mama przy wadze, od połowy w gipsie, trzeba podnieśc, przekręcic , umyć ale to wszystko nic , aby byłodobrze.dobrze.Jak mogę tak pomagam , finansowo też, bo ja przecież na urlpie byłam i kasę zarobiłam , tak uwaza moja siostra. Teraz nie pora na kłótnie tak  uwazam, ale przyjdzie czas ,że wszystko Jej wygarnę,nie teraz chociąz duszę sie z tym, ale mam wsparcie od moich kochanych dzieci i męża.

Od nas też masz wsparcie, dziewczyny zawsze Ci pomogą, a z siostrą lepiej nie dyskutuj na drażliwe tematy, bo ona na pewno nie wie co mówi. Możesz jej tylko zaproponować, żeby chociaż raz spróbowała "tego miodu". Bo nawet jak jest najlżejsza stella psychicznie i fizycznie, to nie każdy daje sobie radę z tęsknotą za Polską, rodziną i przyjaciółmi. Nie każdy może znieść na każdym kroku "szprechanie" i braku kontaktu z polskim językiem, a zwłaszcza jak się nie zna w dostatecznym stopniu języka. Bądź ponad docinki siostry, puszczaj je mimo uszu i nie reaguj, bo to tylko Ciebie i Twoje zdrowie osłabi. Powiedz sobie, że nie ma racji, ale nie bedziesz jej wyprowadzała z błędu, bo to może Ciebie za dużo kosztować. Powodzenia i duuuużo siły (zwłaszcza psychicznej) Ci życzę.
06 listopada 2014 12:01 / 3 osobom podoba się ten post
Malgi

Od nas też masz wsparcie, dziewczyny zawsze Ci pomogą, a z siostrą lepiej nie dyskutuj na drażliwe tematy, bo ona na pewno nie wie co mówi. Możesz jej tylko zaproponować, żeby chociaż raz spróbowała "tego miodu". Bo nawet jak jest najlżejsza stella psychicznie i fizycznie, to nie każdy daje sobie radę z tęsknotą za Polską, rodziną i przyjaciółmi. Nie każdy może znieść na każdym kroku "szprechanie" i braku kontaktu z polskim językiem, a zwłaszcza jak się nie zna w dostatecznym stopniu języka. Bądź ponad docinki siostry, puszczaj je mimo uszu i nie reaguj, bo to tylko Ciebie i Twoje zdrowie osłabi. Powiedz sobie, że nie ma racji, ale nie bedziesz jej wyprowadzała z błędu, bo to może Ciebie za dużo kosztować. Powodzenia i duuuużo siły (zwłaszcza psychicznej) Ci życzę.

Wiem, wiem duzym wsparciem są dla mnie Wasze slowa !!! Ja z nią nie dyskutuje , bo jak się nie pracowało całe życie, to nie wie jak smakuje chlebek na obczyżnie i nie ma zielonego pojęcia. Jej motto życiowe : czy pracujesz czy nie to i tak Ci d...e oklepią. Ale jak jest cięzko bez pieniędzy tez wie  nic w tym kierunku nie robi tylko narzeka, ale to już jej broszka , przestała być dobrą "Basią" a to co robie to dla Mamy .Pomagałam siostrze jak mogłam , dopiero oczy mi otworzyły dzieci moje, jak ona mna steruje, a ja stara ciągle jej żałowałam i się litowałam.Przykro  mi jest bo więcej rodzeństwa nie mamy ale ulepione jesteśmy z innej gliny - i tak też bywa ..................
06 listopada 2014 14:19 / 2 osobom podoba się ten post
Witajcie,medluje się z domku:)
Podróż była koszmarna najpierw bus przyjechał z 3 godz.opóźnieniem a potem okazało się że jest tak załadowany że był problem z moją walizką,ale jakoś kierowca upchał......bo jedni biorą 5toreb a jak ktoś wsiada ostatni to już ma nie kłopot nawet z jedną walizką,obiecuje że następnym razem jaki bus będzie mieć znowu problem z walizkami ja im dopiero stworze problem.
06 listopada 2014 14:22
kasiachodziez

Podróż była koszmarna najpierw bus przyjechał z 3 godz.opóźnieniem a potem okazało się że jest tak załadowany że był problem z moją walizką,ale jakoś kierowca upchał......bo jedni biorą 5toreb a jak ktoś wsiada ostatni to już ma nie kłopot nawet z jedną walizką,obiecuje że następnym razem jaki bus będzie mieć znowu problem z walizkami ja im dopiero stworze problem.

Najwspanialszego wypoczynku ci zycze!  Relaksuj sie I nabieraj sil!
06 listopada 2014 16:16
kasiachodziez

Kasiu teraz odpoczywaj.Przyjdzie czas na problemy(oby nie).
06 listopada 2014 16:31
Czytam różne ogłoszenia i dziś natknęłam się na coś takiego-opieka ,25 euro dniówka,100 euro zwrot kosztów podrózy,zastanawiam się czy to jest jakiś żart ....
06 listopada 2014 19:15 / 6 osobom podoba się ten post
Witam moje drogie opiekunkowo,wreszcie mogę uczestniczyć w życiu forumowym.Miałam zepsuty laptop,a przez ostatni tydzień w pracy,nie miałam żadnego kontaktu ze światem.Ale na szczęście jestem 7-dmy dzień w domu i odpoczywam.Chcę się tez podzielić z wami moją wielką radością,otóż zostałam babcią po raz drugi mam drugiego cudnego wnusia.Serdecznie pozdrawiam odpoczywających i pracujących.
06 listopada 2014 19:19
Luda

Witam moje drogie opiekunkowo,wreszcie mogę uczestniczyć w życiu forumowym.Miałam zepsuty laptop,a przez ostatni tydzień w pracy,nie miałam żadnego kontaktu ze światem.Ale na szczęście jestem 7-dmy dzień w domu i odpoczywam.Chcę się tez podzielić z wami moją wielką radością,otóż zostałam babcią po raz drugi mam drugiego cudnego wnusia.Serdecznie pozdrawiam odpoczywających i pracujących.

Gratulacje!!!!!! I fajnie,że znów jesteś-))
06 listopada 2014 19:21
Luda

Gratulacje babciu:)
A remonty?Wrota wejsciowe wymieniłaś?:)
06 listopada 2014 19:21
Luda

Gratuluje babciu-niech rosnie zdrowo wnuczek,a Tobie zycze spokojnego zasluzonego wypoczynku;-;-;-;-
06 listopada 2014 19:24
Luda

To wielka radośc u Ciebie ! gratulaje Luda!
06 listopada 2014 19:30 / 1 osobie podoba się ten post
Bardzo wam kobietki dziękuję.Kasiu wrota wymienione,teraz pomaleńku dalej trzeba remontować.