moja od swieta ( niedziela) na wyjsciowo sobie zyczy ha ha ha
moja od swieta ( niedziela) na wyjsciowo sobie zyczy ha ha ha
haha cytat z trudne sprawy:
ja z optymizmem patrzę w przyszłość
a ode mnie: nie zamierzam czekać, Niemcy tą ustawą zrobili ukłon w naszą stronę, i tylko od nas zalezy czy bedziemy potrafili z tego skorzystać
i puenta: a państwo polskie dalej ma nas w d...
E , to moja " barzy aligancka jest " ! w łózku leży , ale bródka i wąsik ma być obrobiony co dzień ! .... i może się ktoś dziwić , że mi przy porannej toalecie potrzeba 30 - 40 minut do " oporządzenia " mojej Pusi ! -:)))))))
Niemcy ta ustawa zrobili uklon w swoja strone,a myyyyy....., mozemy probowac......
u mnie to problem bo przyjechalam w grudniu na starych zasadach..teraz nowa umowa i boje trza staczac z rodzina,po tygodniu raport do firmy wysle...
w swoją? a co na tym zyskują? w przypadku naszej pracy i naszego wynagradzania konkretnie
....chca uzyskac, skladki i podatki do niemieckiej kasy....
Tak, lepiej jest startować na nowych zasadach u nowej rodziny. Tam gdzie sie juz pracowało wczesniej, choćby krótko nieraz trudno będzie wytłumaczyć dlaczego wcześniej pracowałaś tyle i za tyle a teraz ma być inaczej. Czasami może byc to tak trudne, ze lepiej od razu zmienić rodzinę i się nie szarpać.
Tak, lepiej jest startować na nowych zasadach u nowej rodziny. Tam gdzie sie juz pracowało wczesniej, choćby krótko nieraz trudno będzie wytłumaczyć dlaczego wcześniej pracowałaś tyle i za tyle a teraz ma być inaczej. Czasami może byc to tak trudne, ze lepiej od razu zmienić rodzinę i się nie szarpać.
Moje skladki i podatki trafia do polskieji, tak jak większości z nas, chyba że ktoś ma gewerbe. Poza tym według mojej wiedzy wręcz przeciwnie będą musieli do tego interesu dołozyć.
...no wlasnie do Polski, a Niemcom sie to nie podoba
A odnośnie np pracy w nocy. Padł argument mam 40h czas pracy, przepracowąłam we wtorek o 8h a tu babcia o 21 woła do toalety. Zawoła raz, dwa razy w miesiącu, zaprowadzę "gratis", korona mi z głowy nie spadnie. Bedzie wołać regularnie codziennie wieczorem, dopiszę do karty pracy, ze jest taka potrzeba i w zwiazku z tym w dzień nie pracuję do godz. 13 tylko do 12.50. Myślę że wszystko można dogadać i dotrzeć w praniu, a każdy przypaek będzie inny. Czysto teoretyzuję bo swojej umowy nawet nie mam póki co.
Nie spodziewałam się że cokolwiek się zmieni w nowym roku, a tu widzę mozolnie a jednak coś ruszyło:)
Nie rozumiem Ciebie Anula.
...ruszylo ale co. np. mnie ZUS odmowil wydania karty EKUZ, bo wiekszosc czasu pracuje w Niemczech, to tez cos znaczy, czyli powinnam byc zatrudniona na umowe w niemczech. Tak? Tak! O to chodzi!!!!