Ćwiczcie,ćwiczcie :-). U mnie Babcia też miała problem z tym imieniem.NIe zapomnę miny zmienniczki, jak ją zawołała : Gadzina, podejdź tutaj ! :-)
Ćwiczcie,ćwiczcie :-). U mnie Babcia też miała problem z tym imieniem.NIe zapomnę miny zmienniczki, jak ją zawołała : Gadzina, podejdź tutaj ! :-)
Nie zgadzają mnie się 2 zdania:
1/ po zapierdzielaniu w de
2/ w de bardzo dużo zwiedzałam
?
Czy ty ( jak mnie jeszcze demencja nie dopadla) nie powinnas byc w szkole ?
Powinnam, ale trochę się ociągali z przydzieleniem mi terminu psychotestów, że pieniądze się skończyły i musiałam przyjechać coś zarobić... No, a jak już byłam w De, to i termin mi wyznaczyli na 10.09. Musiałam napisać podanie o przesunięcie go, aż wrócę i teraz jeszcze nie wiem, kiedy będę miała. Oby jakoś szybko.
no to powodzenia !! Pamietaj ze to ja pamietalem o twojej szkole wiec nie wystawiaj mi pozniej mandatu ha ha
Diagnoza postawiona. Góz jelita grubego, w piątek operacja. Kolejne 2 tygodnie w szpitalu, a później prawdopodobnie jeszcze tydzień w REHA. Będą wycinać 20 cm jelita, jak wygląda później "obsługa" człowieka po takim zabiegu?
Diagnoza postawiona. Góz jelita grubego, w piątek operacja. Kolejne 2 tygodnie w szpitalu, a później prawdopodobnie jeszcze tydzień w REHA. Będą wycinać 20 cm jelita, jak wygląda później "obsługa" człowieka po takim zabiegu?
"obsluga" ???? nie wiem pielegnacja zgodnie z zaleceniami lekarza i z tym co jest w wypisie ze szpitala.Na 100% dieta na poczatku.To jeszcze zalezy ktora czesc jelita usuna.Wszystko znajdziesz w necie a co najwazniejsze to nie robic nic poza tym co ci wolno
Specjalnie napisałam to w cudzysłowiu, bo myślałam, że to będzie dość skomplikowane... Ale oczywiście wiem, ponad kompetencje nic robić nie będę...
Obłsługa będzie zależeć od tego w jakim stanie będzie po operacji.Na pewno będzie dieta.Wpisz sobie w googla -dieta po resekcji jelita grubego-znajdziesz porady.
Wskazania żywieniowe mają być podane razem z wypisem, więc o to się nie martwię, bardziej chodzi o to, że to nowa sytuacja.