Na wyjeździe #14

08 października 2014 09:03 / 9 osobom podoba się ten post
Annika

Boże zachowaj :-).
Mam pecha jeśli chodzi o pokoik, jest ładny, czyściutki, ale jest za tym pietrze, w którym toczy się całe życie i ma jeszcze przeszklone drzwi. Zamka nie ma oczywiście. Jak Babcia traci mnie z oczu, to zagląda przez szybkę, a jak mnie nie widzi, to wchodzi i nie pomagają prośby. Jak Jej nie będzie, to wskakuję do łóżka, Dziadek mi do pokoju nie wejdzie, a jak będzie czegoś potrzebował, to zapuka :-)

Ja mam normalne drzwi ale babunia i tak do mnie przychodzi, czasami nawet po kilka razy w nocy. Jak mnie nie widzi bo za ciemno to zapala światło, stwierdza " aaa śpisz" i idzie do siebie , a czasem staje nade mną tak pociemku i mnie "śturcha" czy spię. Ty sobie wyobraź....... śpisz, ktoś cię trąca, obracasz się a nad Tobą stoi babunia w bialej koszuli nocnej i w dodatku ma białe wlosy.....co byś zrobiła ???  :)
08 października 2014 09:05 / 1 osobie podoba się ten post
mała

Ja mam normalne drzwi ale babunia i tak do mnie przychodzi, czasami nawet po kilka razy w nocy. Jak mnie nie widzi bo za ciemno to zapala światło, stwierdza " aaa śpisz" i idzie do siebie , a czasem staje nade mną tak pociemku i mnie "śturcha" czy spię. Ty sobie wyobraź....... śpisz, ktoś cię trąca, obracasz się a nad Tobą stoi babunia w bialej koszuli nocnej i w dodatku ma białe wlosy.....co byś zrobiła ???  :)

Chyba bym ze skóry wyskoczyła .  To ja jednak mam raj , bo Babcia tylko w dzień mnie nawiedza, tak od 6.30 do 22.00 .
08 października 2014 10:53 / 3 osobom podoba się ten post
mała

No to przy mnie babcia by długo nie pożyła... Na swoim koncie mam już pobitego Blondyna, siostrę i kolegę(kolegi mi nie żal ;) 
08 października 2014 11:00 / 1 osobie podoba się ten post
No tak mam jak ktoś mnie gwałtownie obudzi , to biję ;)
08 października 2014 13:06 / 4 osobom podoba się ten post
wichurra

Za morzem nie przepadam - bardziej mi się ogólnie cała wyspa podobała - jej górzystość, kaniony, klify. Dokładnie już nie pamiętam, bo to z 10 lat temu było. Ale w miejscowościach turystycznych za duży lans widziałam, hałas, dyskoteki, burdele. Poza tym mnie ciągnie do krajów arabskich i ich chaosu, kolorytu i brudu nawet:)

Długo też tak miałam ale mi się przejadło. Nie mówię, że nigdy nie wrócę do państw arabskich ale właśnie ta swojskość bardzo mi się podobała. Zastanawiam się czy nie pojechać ponownie w przyszłym roku  bo przez tydzień  niewiele zobaczyłam. No pewnie gdybym z kopyta wyruszyła na zwiedzanie to co innego ale wylegiwanie  na plaży po zapierdzielaniu w de ma urok, któremu trudno  się oprzeć. Poza tym przez trzy miesiące w de bardzo dużo zwiedzałam i może też dlatego takie zwykłe nicnierobienie mnie urzekło. 
08 października 2014 13:44 / 2 osobom podoba się ten post
mała

Kurcze totakny podskok pod sufi heeh a tak na serio to nie wiem co bym zrobila jeszcze tak nie miałam ale chyba nie chce heheh:)
08 października 2014 15:07 / 7 osobom podoba się ten post
Przyjedzie za mnie pani o imieniu Grażyna. Dziadek mówi, że musimy wyćwiczyć  do jej przybycia wymowę, bo przecież nie będzie rano do niej wołał: "Dzień dobry pani Polska!" :)
08 października 2014 16:22
giunta

Przyjedzie za mnie pani o imieniu Grażyna. Dziadek mówi, że musimy wyćwiczyć  do jej przybycia wymowę, bo przecież nie będzie rano do niej wołał: "Dzień dobry pani Polska!" :)

Czy ty ( jak mnie jeszcze demencja nie dopadla) nie powinnas byc w szkole ?
08 października 2014 16:24
Annika

Boże zachowaj :-).
Mam pecha jeśli chodzi o pokoik, jest ładny, czyściutki, ale jest za tym pietrze, w którym toczy się całe życie i ma jeszcze przeszklone drzwi. Zamka nie ma oczywiście. Jak Babcia traci mnie z oczu, to zagląda przez szybkę, a jak mnie nie widzi, to wchodzi i nie pomagają prośby. Jak Jej nie będzie, to wskakuję do łóżka, Dziadek mi do pokoju nie wejdzie, a jak będzie czegoś potrzebował, to zapuka :-)

w kazdym niemieckim domu w jakiejs szufladzie badz w piwnicy jest masa kluczy.Zamek w drzwiach to raczej standard wiec na 100 % cos dopasujesz jesli oczywiscie chcesz te drzwi zamykac
08 października 2014 16:29 / 1 osobie podoba się ten post
ORIM

w kazdym niemieckim domu w jakiejs szufladzie badz w piwnicy jest masa kluczy.Zamek w drzwiach to raczej standard wiec na 100 % cos dopasujesz jesli oczywiscie chcesz te drzwi zamykac

Nie ma dziurki
08 października 2014 16:30 / 1 osobie podoba się ten post
Annika

Nie ma dziurki :-)

no bez dziurki to sie nie da hihi
08 października 2014 16:33
ORIM

no bez dziurki to sie nie da hihi

Przerąbane
08 października 2014 16:36
Annika

Przerąbane :-)

no nie sa skoble,lancuszki itp kupisz wszystko w marketach budowlanych.Powiedz rodzinie ze maja ci taki skobel zamontowac na drzwiach i juz
08 października 2014 16:49 / 1 osobie podoba się ten post
Alina

Długo też tak miałam ale mi się przejadło. Nie mówię, że nigdy nie wrócę do państw arabskich ale właśnie ta swojskość bardzo mi się podobała. Zastanawiam się czy nie pojechać ponownie w przyszłym roku  bo przez tydzień  niewiele zobaczyłam. No pewnie gdybym z kopyta wyruszyła na zwiedzanie to co innego ale wylegiwanie  na plaży po zapierdzielaniu w de ma urok, któremu trudno  się oprzeć. Poza tym przez trzy miesiące w de bardzo dużo zwiedzałam i może też dlatego takie zwykłe nicnierobienie mnie urzekło. 

Nie zgadzają mnie się 2 zdania:

1/ po zapierdzielaniu w de
2/ w de bardzo dużo zwiedzałam

?
08 października 2014 16:52 / 5 osobom podoba się ten post
giunta

Ćwiczcie,ćwiczcie . U mnie Babcia też miała problem z tym imieniem.NIe zapomnę miny zmienniczki, jak ją zawołała : Gadzina, podejdź  tutaj !