Na wyjeździe #14

21 września 2014 19:18 / 3 osobom podoba się ten post
Aniak

One kochają piwo !!!  u mnie w ogródku -  się cholery jakoś zadomowiły :( i niczym ich wygonic się nie dało , a uczynny sąsiad z ogródka obok rzekł : piwo moja paniusiui , piwo , myślałam , że dla niego i on mi je wyłapie , wiec dyla do altanki piwo w rączkę i do gościa . a on mówi = paniusiu - dwa piwka , jedno za poradę dla mnie a drugie na podstawki pod doniczki - tylko nie plastikowe / nie mogą być gładkie ścianki , piwa troszke na podsatwkę , tak przed wieczorem a rano popatrzeć , i wylać z zawartościa do knalizacji . Dziewczyny wystawiłam w ogrodzie 5 podsatwek , rano łacznie w tych pięciu było min 50 szt , wielkie i te małe . Roobiałam tak codziennie przez dwa tygodnie i jakoś od tego czasu żadnej dziadówy w moim ogrodzie nie widziano .

Wystarczy , że Twojego posta odczyta jakiś zatwardziały ekolog i Cię oskarży o zmuszanie do alkoholizmu biednych , bezbronnych ślimaków DDDDDDDDDDDDDDDD-:))))))))
21 września 2014 19:19 / 1 osobie podoba się ten post
MeryKy

Ja kiedyś spotkałam zboczenców tych ze skorupkami, to się we czterech kopulowali świntuchy jedne :)))

Moze niesluszne podejrzenie,,bywa że poprzyklejają  sie jedne do drugich i bidoki odkleić sie nie mogą  
Jako niegrzeczne dziecko sklejalam dwa slimaki ze soba,no i miały problem Ten śluz bardzo mocno trzyma
21 września 2014 19:22 / 3 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Wystarczy , że Twojego posta odczyta jakiś zatwardziały ekolog i Cię oskarży o zmuszanie do alkoholizmu biednych , bezbronnych ślimaków DDDDDDDDDDDDDDDD-:))))))))

a mam w dooopie ekologów i ekologię , o swoje dalie / bandyctwo zeżarło praiwe wszystkie liście / będe walczyć do ostatniej kropli piwa i niech mi się pod reke nie nawinie jakiś ekolog - bo w altance i siekierę mam . Nie nadaje się na ślimaki - bo niestety trudno było w nie trafić - po degustacji piwa z sąsiadem . :)))))))))
21 września 2014 19:33 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

To się nazywa ekoterrorysta ))))))
21 września 2014 19:36 / 2 osobom podoba się ten post
Jak lubią pociągnąc to same sa sobie winne
Nikt ich nie zmusza,rozklada sie tylko spodeczki z piwem,przecez moga je ominąc po prostu...
21 września 2014 19:46 / 1 osobie podoba się ten post
greenandy

Jak lubią pociągnąc to same sa sobie winne
Nikt ich nie zmusza,rozklada sie tylko spodeczki z piwem,przecez moga je ominąc po prostu...

Ale chyba te paskudne biedactwa ktoś najpierw musiał poczęstować , pobróbowały i wpadły w nałóg ... Nie wmówisz mi , że se po robocie skoczą do bankomatu , gotówkę wypłacą i browarka same kupią !!!...-:)))))))))))))))))
21 września 2014 19:55
A gdzie go oglądasz?
21 września 2014 19:56
greenandy

Moze niesluszne podejrzenie,,bywa że poprzyklejają  sie jedne do drugich i bidoki odkleić sie nie mogą  
Jako niegrzeczne dziecko sklejalam dwa slimaki ze soba,no i miały problem:-) Ten śluz bardzo mocno trzyma

Długo przed uzyskaniem dyplomu w podobny sposób meczyłam stonki:(
Dziadek narzekał,że co zlikwiduje to znowu sa.
Pomocna dłon wyciagneła nieletnia wnuczka(ja)-zeby juz sie dalej nie mnożyły wymysliłam,że jak im wyciagne te jajeczka z brzucha to pomogę dziadkowi:)
To były pierwsze sekcje w których nie tylko asystowałam a wykonywałam.
21 września 2014 19:56
Alez owszem ja to na 3frontach tu żużel swojej kochanej drużynki -derby,no i siadke nie wiem czy to wszystko ogarne
21 września 2014 20:08 / 1 osobie podoba się ten post
wichurra

Co oszukujesz - według Wikipedii to gatunek ślimaka. Niezbyt sympatyczny:

Tryb życia Odżywia się rozkładającą się materią organiczną oraz grzybami. Występuje też u niego zjawisko kanibalizmu[4].Rozród Jest jajorodny i jest obojnakiem. Może rozmnażać się samodzielnie, bez udziału innego osobnika jako hermafrodyta. Zwykle jednak dochodzi do zapłodnienia krzyżowego pomiędzy dwoma osobnikami. Odbywa się to w dość specyficzny sposób – mianowicie kopulujące z sobą ślimaki (każdy z nich jest hermafrodytą) wykonują charakterystyczny "taniec", wisząc przy tym na wytworzonych przez siebie pasmach śluzu[3]. Jaja składa w wilgotnym podłożu.

Bo nie jest taki prawdziwy ślimak ślimakowy,z domkiem na pleckach:)Tylko jakis golas obślizgły,błeeee - i co roku ma zakusy na moj ogródek warzywny!
21 września 2014 20:11
wichurra

A gdzie go oglądasz?

No wlasnie
Czy bedzie transmisja na Sport 1
Wie ktis moze bo gazete z programem mi gdzies wcięlo
21 września 2014 20:19 / 1 osobie podoba się ten post
wichurra

A gdzie go oglądasz?

sportdeutschland.tv

21 września 2014 20:23 / 1 osobie podoba się ten post
No to się zaczyna....
21 września 2014 20:27 / 3 osobom podoba się ten post
IWA

sportdeutschland.tv

Włączyłam tą stację, ale wyłączyłam głos...........włączyłam dodatkowo polskie radio 1 i mam relację po polsku :)
21 września 2014 20:33
Tez na tym ogladam
Glos mi niepotrzebny widze wszystko