Wieczorne rozmowy opiekunek i nie tylko

31 października 2014 17:19
agrafka

Mam 26 lat, więc myślę, że aż tak młoda nie jestem. Młodsze dziewczyny jeżdżą i jakoś dają sobie radę. Dodam, że język znam nawet dobrze, mam mocne B1. Może zrobiłam błąd, że ograniczyłam się do jednej agencji. Złożę chyba aplikacje jeszcze do innych. Wiem, że teraz jest dobry czas na wyjazd, bo niby rodziny mają mniejsze wymagania, ale w moim przypadku jakoś się to nie sprawdza. 

Moim skromnym zdaniem w jednej firmie nic nie zdziałasz.Więcej możliwości będziesz miała gdy zgłosisz się do kilku.To Cię nic nie kosztuje a perspektywy większe.Tak jak dziewczyny pisały zbliża się gorący okres dla przyszłych i obecnych opiekunek.Na pewno dostaniesz niejedną propozycję. 
31 października 2014 17:19
agrafka

Mam 26 lat, więc myślę, że aż tak młoda nie jestem. Młodsze dziewczyny jeżdżą i jakoś dają sobie radę. Dodam, że język znam nawet dobrze, mam mocne B1. Może zrobiłam błąd, że ograniczyłam się do jednej agencji. Złożę chyba aplikacje jeszcze do innych. Wiem, że teraz jest dobry czas na wyjazd, bo niby rodziny mają mniejsze wymagania, ale w moim przypadku jakoś się to nie sprawdza. 

Moim skromnym zdaniem w jednej firmie nic nie zdziałasz.Więcej możliwości będziesz miała gdy zgłosisz się do kilku.To Cię nic nie kosztuje a perspektywy większe.Tak jak dziewczyny pisały zbliża się gorący okres dla przyszłych i obecnych opiekunek.Na pewno dostaniesz niejedną propozycję. 
06 listopada 2014 21:16 / 3 osobom podoba się ten post
balutka

Sprawdziło się:) W następnym tygodniu jadę:))))
06 listopada 2014 21:21 / 1 osobie podoba się ten post
agrafka

Gratuluje I zycze powodzenia, milej rodzinki I bezproblemowego podopiecznego, badz podopiecznej
06 listopada 2014 21:29 / 1 osobie podoba się ten post
joannaxd

Gratuluje I zycze powodzenia, milej rodzinki I bezproblemowego podopiecznego, badz podopiecznej

Dzięki, na pewno się przyda, tym bardziej, że to mój pierwszy wyjazd.
06 listopada 2014 21:53 / 3 osobom podoba się ten post
Nakręciłam sie dzisiaj,że chyba nie usnę.Ciekawosc mnie rozpiera jak tam w tych Niemczech sie pracuje, ale skoro jest tak dużo opiekunek to chyba nie jest tak źle.Sama sie pocieszam.
07 listopada 2014 07:52 / 8 osobom podoba się ten post
kotka

Nakręciłam sie dzisiaj,że chyba nie usnę.Ciekawosc mnie rozpiera jak tam w tych Niemczech sie pracuje, ale skoro jest tak dużo opiekunek to chyba nie jest tak źle.Sama sie pocieszam.

Ty nie badz taka ciekawa, tylko po prostu do nas dolacz. Pracuje sie, jak wszedzie. Wszystko zalezy dokad trafisz. A my zawsze sluzymy pomoca. Czasem ci pomozemy, a jak bedzie trzeba ,, damy przez leb''. Przynajmniej bedziesz miala swiadomosc, ze nie jestes sama na tym wygnaniu.
07 listopada 2014 16:05 / 2 osobom podoba się ten post
kotka

Ja widze takie rozwiązanie dla ciebie.Czasami w Niemczech, lub w Szwajcari  poszukują opiekunki z językiem włoskim i już byś miała pracę .Czytaj uważnie wszystkie ogłoszenia z pracą.
Tak jak już pisały kolezanki ,teraz jest najlepszy czas na wyjazd ze względu ,że na święta i można sie załaać,bez specjalnych wymagań.
07 listopada 2014 17:29
kotka

Troszke cie "odkrece" ha ha Wszedzie dobrze gdzie nas nie ma ha ha
07 listopada 2014 17:49
ORIM

Niekoniecznie! Mi dobrze tu, gdzie jestem
07 listopada 2014 17:54 / 4 osobom podoba się ten post
ORIM

Nie jestem nowicjuszką,co nie znaczy,że nie mam obaw.To inna mentalność Włosi są troche jak my, rodzinni,serdeczni.Chociaż też maja za uszami.A forum czytam dokladnie czytam też Wasze profile więc juz troche obeznana jestem.Waham się, ale chyba zaryzykuje.Do tej pory miałam szczęście do chorych osob i do rodzin,ale kto wie moze dobra passa juz sie dla mnie skonczyła.Licze na Wasza pomoc.
07 listopada 2014 18:06 / 2 osobom podoba się ten post
joannaxd

Niekoniecznie! Mi dobrze tu, gdzie jestem

Mi tez,ale to nie znaczy ze nie szukam tego gdzie bedzie mi jeszcze lepiej
07 listopada 2014 18:11
agrafka

no to super,zyczyc pozostaje tylko spokojnej pdp i fajnej rodzinki;-;-;-;-;-
07 listopada 2014 20:42 / 5 osobom podoba się ten post
kotka

Nie jestem nowicjuszką,co nie znaczy,że nie mam obaw.To inna mentalność Włosi są troche jak my, rodzinni,serdeczni.Chociaż też maja za uszami.A forum czytam dokladnie czytam też Wasze profile więc juz troche obeznana jestem.Waham się, ale chyba zaryzykuje.Do tej pory miałam szczęście do chorych osob i do rodzin,ale kto wie moze dobra passa juz sie dla mnie skonczyła.Licze na Wasza pomoc.

Widzę,że mamy podobny entuzjazm :)) Też zawsze zakładam najgorsze,a jakoś potem wychodzi dobrze. Tu gdzie jestem też było mi na poczatku fatalnie,a teraz jestem zadowlona ,dogaduje się z rodziną .
Najważniejsze żebyś wybrała dobrą w miarę agencję,taką żebyś mogła w razie W zjechać do domku.
Powiem tak,nie zakładaj że będzie super,lepiej żebyś się miło rozczarowała :))  Jesteś tak sympatyczną dziewczyną,że raczej nie można Cię nie lubić,więc licz na swój urok i dzialaj :)
07 listopada 2014 20:59
kotka

A jakie masz plany ?? Chcesz do DE wyjechać ???  I jak z językiem, umiesz coś ??