Na wyjeździe #15

15 października 2014 17:46
mzap88

ech od 9 do 16 pdp w szpitalu na pobraniu krwi i transfuzji...
jednak córka jak chce potrafi załatwić, bo gdyby nie ona, dopiero jutro byśmy musiały z pdp extra jechać do szpitala na tą transfuzję, a tak załatwiłyśmy 2 sprawy za jednym podejściem.
No i co lepsze: córka załatwiła tabletki nasenne o nazwie Amineurin, może któraś z Was zna?
kropelki srelki nie pomogły...
Mam nadzieję, że tabsy tak.

Amineurin ile mg?.Moja podopieczna miala 50mg.Lekarz kazal podawac wieczorem 1tab. i co.....spala dwa dni ,Podziekowalam za nie ,po nich miala problem z przelykiem .
15 października 2014 17:47
zosia_samosia

Amineurin ile mg?.Moja podopieczna miala 50mg.Lekarz kazal podawac wieczorem 1tab. i co.....spala dwa dni ,Podziekowalam za nie ,po nich miala problem z przelykiem .

weź mnie nie strasz!
to jest 10mg
15 października 2014 17:50
mzap88

dziewczyny i chopaki aplikujące pdp tabletki nasenne:
jak długo przed pojsciem spac pdp, nalezy mu tabsa podac?
w ulotce nic ni ma

Pilna sprawa

Powinien ci to powiedzieć lekarz.. albo pilelegniarka jesli takowa przychodzi do babci. Mnie powiedziały siostry DRK jak mam podawać albo zapytaj córkę sama nie decyduj.
15 października 2014 17:51
córka powiedziała (bo wcześniej powiedziała lekarka) że wieczorem 1 tabletka ;]
tylko po jakim czasie zacznie to działać? co za kicha.............
15 października 2014 17:51
mzap88

weź mnie nie strasz!
to jest 10mg

To nie sa tabletki scisle na spanie, ale na depresje ,wyciszaja .Zaczynaly dzialac okolo pol godzinie po zazyciu .Podaj jak juz jest w łóżku .
15 października 2014 17:52
zosia_samosia

To nie sa tabletki scisle na spanie, ale na depresje ,wyciszaja .Zaczynaly dzialac okolo pol godzinie po zazyciu .Podaj jak juz jest w łóżku .

ok dzięki, właśnie to chciałam wiedzieć.
Moja dawka 5x mniejsza niz Twoja, więc mam nadzieję, że nie będzie przygód po drodze
15 października 2014 18:01
Lareta

No to szybko piszę:) Pracuję w Szwajcarii, moja stała zmienniczka nie może teraz mnie zmienić i dlatego kogoś szukam

Możesz do mnie na maila napisać - może będę zainteresowana:)
15 października 2014 19:05 / 1 osobie podoba się ten post
no i bardzo dobrze ha ha juz swoje kolko rozancowe masz za soba hihi
15 października 2014 19:07
mzap88

dziewczyny i chopaki aplikujące pdp tabletki nasenne:
jak długo przed pojsciem spac pdp, nalezy mu tabsa podac?
w ulotce nic ni ma

Pilna sprawa

nie wiem co masz.jesli to jednak takie bez recepty to godzinka przed luluuu bedzie ok
15 października 2014 19:12
wichurra

Możesz do mnie na maila napisać - może będę zainteresowana:)

Ja jestem zainteresowana-jesli możesz-napisz na priv...  to do Larety,
15 października 2014 19:29 / 1 osobie podoba się ten post
Włączając kompa przeżyłam dziś chwile grozy,bo zamiast tradycyjnie strony startowej to wyskoczyła czarna plansza na 7/8 monitora bez paska narzędzi. W panice zadzwoniłam po ratunek do znajomego i okazało się ,że to mozilla tylko padła he,he. Włączyłam drugą przeglądarkę i wszystko super. Mówię Wam dziewczyny,że ten dom mnie wykończy,niedosyć że kosmary dalej mam co noc ,telefon zablokowałam i mialam problem z odblokowaniem,to jeszcze ta przeglądarka. Nigdy tak wiele złych rzeczy nigdy mi się nie działo w tak krótkim czasie.
15 października 2014 19:38 / 1 osobie podoba się ten post
ivanilia40

Włączając kompa przeżyłam dziś chwile grozy,bo zamiast tradycyjnie strony startowej to wyskoczyła czarna plansza na 7/8 monitora bez paska narzędzi. W panice zadzwoniłam po ratunek do znajomego i okazało się ,że to mozilla tylko padła he,he. Włączyłam drugą przeglądarkę i wszystko super. Mówię Wam dziewczyny,że ten dom mnie wykończy,niedosyć że kosmary dalej mam co noc ,telefon zablokowałam i mialam problem z odblokowaniem,to jeszcze ta przeglądarka. Nigdy tak wiele złych rzeczy nigdy mi się nie działo w tak krótkim czasie.

oj !!! Ty to sie masz !!! zle rzeczy sie generuja jak sie negatywnie mysli.Ja przyjechalem teraz a moj komp na dzien dobry wogole stracil checi do wspolpracy,a teraz dziala jak trzeba.To tylko przedmioty i maszyny.Przestan tak myslec zle o tym miejscu bo naprawde zaczne sie o ciebie martwic.
stan przed lustrem powiedz sobie ze zajefajna laska ze mnie i jeszcze by nie jednemu szczena opadla a taki widok
kolor wlosow juz zmienilas ha ha wiec nie doradzam hihi
15 października 2014 19:46 / 2 osobom podoba się ten post
Spotkałam dzisiaj w banku taką młodą, fajną lekarkę z tego szpitala, co jeździłam do dziadka, gdy w śpiączce był. Zamieniła ze mną parę zdań a dziadek załatwiał sprawy i potem pyta czy znam tę panią. Mówię, że tak...a on: "to też biegaczka?" Pewnie wywnioskował, że wyjścia na bieganie, to moja jedyna okazja poznawania ludzi ;) Ale wytłumaczyłam mu kto to.
15 października 2014 19:48
ORIM

nie wiem co masz.jesli to jednak takie bez recepty to godzinka przed luluuu bedzie ok

watpie ze bez recepty...
15 października 2014 19:53
mzap88

watpie ze bez recepty...

ogolnie rzecz biorac godzine przed pojsciem do lozka bedzie dobrze.Chyba ze to morfina ale raczej chyba nie masz tego bo przepisywana jest pdp paliatywnym.Poza tym czy to jest jedyne opakowanie w domu ? Zawsze w srodku powinna byc ulotka a jak nie to czasami jest opis na opakowaniu lub etykiecie leku