Matko Bosko jaki wstyd !!
Matko Bosko jaki wstyd !!
Osobiście słyszałam-na moje osobiste własne uszy.Stałam w kolejce .Przede mną stały dwie panie Polki,jak wynikło z rozmowy, opiekunki.Dzieliły sie wątpliwymi dla mnie wrażeniami jak to się z ''dziadziusiami'',w sensie Pdp-nymi ma.''Jak mu kupie połówke i zrobie co trzeba to setunia moja'':(((
Podwójnie mi było wstyd ,poniewaz panna obsługująca na tym stoisku jest Polką.Pracuje tam od lat.Rozumiała wszystko.
Należy przyjac,że niektórym opiekunkom takie zachowania nie przeszkadzaja-wręcz są zadowolone z uzyskiwanych korzyści.:(
Agama.... madra i rozsadna z Ciebie kobieta... nie drazmy tego tematu!!!
A ja z innej beczki miala ktoras kochane dziadziusia erotomana'zachcialo mi sie zmienic firme i trafilam do dziadka ktory na zmiane krzyczy pozniej probuje mnie zaciagnac do lozka pozzniej znow krzyczy i tak w kolo jestem tydzien a czuje jakbym mc byla juz jestem wyczerpana moze ktos wie jak ztakim postepowac'bo chyba bede musiala zaplacic kare za zerwanie umowy i uciekac do domu
To już nigdy nie wezme "samotnego dzadunia". Trafić na stellę po takiej "opiekunce" to jakaś tragedia. Nie zrozumcie mnie źle, ja lubię towarzystwo starszych osob, ale pewne rzeczy budzą we mnie nie tylko sprzeciw ale odrazę. To jakaś paranoja. Widać brak kasy nie przycisnął mnie aż tak bardzo bo jakoś nie rozważałam nawet takiej opcji "extra kasy". I co sobie mają Niemcy myśleć o Polkach po wizycie takich opiekuńczych pań.
Kika, a ja bym nie lekceważyła tego tematu. Problem istnieje. Nasi podopieczni są ciągle mężczyznami. Z większymi lub mniejszymi mozliwościami ale są. Zachowania są najróżniejsze.
Taka wymiana zdań jak sobie radzić w sytuacjach, które nie powinny mieć miejsca jest chyba jak najbardziej wskazana.
Nie zawsze zaraz trzeba atakować agencje. Bo to jest też tak, że nie każdą opiekunkę będzie dzielny wojownik atakował
.A jeśli już zaatakuje?
Stanowczo należy powiedzieć, że nastąpiła pomyłka, że my do opieki nad chorym człowiekiem tu jesteśmy. I to podkreslenie, że nad chorym człowiekiem chyba ostudzi zamiary wojownika. W tym społeczeństwie panuje zasada że starość i choroba to coś z czym nie nalezy się obnosić. Ja tak pokonałam dzielnego wojownika i wiem że podobnie postapiła moja koleżanka, która mnie zmieniała. Nie było żadnych problemów.
Igga:) przeprowadzane sa w mojej okolicy badania nad seksualizmem.... mezczyzn i kobiet w wieku 70 + 90. Ja sie nie obruszam, przezylam pare sytuacji, ktore wydawaly mi sie, beee ale tak do konca one nie sa!!! Roznica w domach opieki, polega na tym, ze sa kobiety i mezczyzni, ktorzy czerpia z tego przyjemnosc i zabraniac im , gdy maja obopolna na to zgode i ochote, jest nieludzkie!
Sytuacja inna, gdy dotyczy nas osobiscie... nie wyrazajace zgody!!!
A dziadek lezący czy pełzajacy jeszcze? Zglaszac rodzinie i firmie, jak to nie pomoze postraszyc rodzinke ze zglosisz to na policje i juz.
Pracy, to ja szukam cały czas, nawet jak jestem w pracy:))
Dzięki temu znalazłam to miejsce:))
Agama.... madra i rozsadna z Ciebie kobieta... nie drazmy tego tematu!!!