Na wyjeździe

28 maja 2013 17:49
beruska

czesc Mycha ja jestem na polnocy i tu w kalendarzu na czerwono zaznaczone jest 30 jako swieto a pytalam sie dziadka to powiedzial ze to fajertag wiec wolne swieto

Dzięki Beruska. Ale Ci tych 50 m zazdroszczę. 
28 maja 2013 17:50
No ,to ja nie wiem o co kaman,ja jestem tak strasznie antytechniczna i pechowa,ze nawet nie smiem nic grzebac w kompie,bo z moim szczesciem...aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa,nie wywoluj wilka z lasu hogata:(
28 maja 2013 17:53
A spróbuj Hogata z googli wystartować, ponownie. Ciekawe czy też będzie zamulac.
28 maja 2013 18:08 / 1 osobie podoba się ten post
Dziewczyny dzięki za wsparcie,dół zakopany,jeszcze przykryłam go wielkim głazem co by nie wylazł,przez te 33 co jeszcze zostału,kurcze u mnie grzmi chyba będzie padać a tu sąsiedzi part w ogrodzie robią,chyba im się nie uda,jeszcze godzinka z dziadkami i mam fraj,miłego wieczorka.
28 maja 2013 18:15
Zachodzi słoneczko
Za las kalinowy.
Drobny deszczyk pada,
Drobny deszczyk pada
Na sadek wiśniowy.
(...)
No rozpadalo sie. Ale zdazylam na rowerku w sina dal pojechac i szczesliwie wrocic.
Teraz kolacja...przyspiewki ze Skarbami i seans filmowy. Co dzisiaj Asik oglada? "Open range" czyli na polski "bezprawie" z Costnerem i Duvallem. A jutro "Dawno temu w Ameryce". A jutro wypada zaczac sie pakować. Ale i tak wiekszosc ciuchow zostawiam bo jade na tydzien.Smacznej kolacyjki zycze. :D
28 maja 2013 18:16
hogata76

No ,to fajnie Iwunia:)
Dziewczyny ,ja mam pytanie.Czy dzisiaj u Was tez forum jakos tak dziwnie chodzi? Inne stronki mam odpalone i smigaja jak wariatki,a forum ciagnie sie jak gil z nosa.Rasetowalm kompa ze 3 razy,a tu nie ma poprawy,hmmmmmmmm:(

Mialam problemy rano ale teraz jest ok
28 maja 2013 18:17 / 1 osobie podoba się ten post
hogata76

Toz to prawie jak Marusia:D:D:D:D:D      Pigula w mundurze:D:D:D:D Super:):):)

Dawne czasy:) Jakieś 35kg temu:):):):)Ale powspominać fajnie:)
28 maja 2013 18:43
Madziu,
jestem szczęśliwa z powodu Twojego kotka.
Widzisz , madre stworzenie, gdzie by miał lepiej.

To ten przystojniak z awatarka?
28 maja 2013 19:07
Mycha

A w DE też jest 30 święto ?? Ja jestem na północy.

U mnie w Schleswig-Holstein też jest w kalendarzu na czerwono, ale dziadek mówi, że nie ma święta, bo to tylko w katolickich landach jest, a w ewangelickich mają wolne z Dzień Reformacji. 
Patrząc na ten kalendarz to się to potwierdza - ale sama nie wiem, jak to będzie na 100% 

Fronleichnam

Termine:Do, 30.05.2013Do, 19.06.2014Do, 04.06.2015Gesetzlicher Feiertagin BW,BY,HE,NRW,RP,SL, (SN,TH)

Ustawowy dzień świąteczny w: Baden-Württemberg, Bayern, Hessen, Nordrhein-Westfalen, Rheinlald-Pfalz, Saarland (Sachsen, Thüringen)

Więc mi wynika, że w moim landzie rzeczywiście jest to normalny dzień i w innych północnych landach też. No ale czas pokaże. 
28 maja 2013 19:22
W Krefeld wolny,sklepy zamknięte -i znowu ma padac i kolejna wycieczka może nie wypalić .....buuuuuuuuuuu
28 maja 2013 19:26
Dzięki dziewczyny za informację o święcie, zwykle Boże Ciało było w czerwcu, a teraz już w maju, stąd mój ciężki pomyślunek. Fajny film dokumentalny o Hongkongu widziałam. Wyobraźcie sobie, że tam są tak małe mieszkania z powodu wielkiego zagęszczenia, że niektórzy nie mają nawet w kuchni kuchenki, bo jest za ciasno. Za to w większych mieszkaniach w wieżowcach normalnie na piętrach robi się prywatne, małe restauracje z jedzeniem z różnych stron świata. Dla będących na diecie to dramat, czuć ciągle pyszne zapachy od sąsiadów. Ale tam grubasów jest mało, to się nie mają z czego odchudzać. Chociaż kuchnię mają pyszną, myślę o chińskiej.
28 maja 2013 19:27
Ja już wolna,mam fraj,u mnie burza przeszła,teraz leje deszcz a w dzień już tak pięknie było.
28 maja 2013 19:54
mamusia2

Ja już wolna,mam fraj,u mnie burza przeszła,teraz leje deszcz a w dzień już tak pięknie było.

oj pogoda nam nie sprzyja musialysmy duzo nagrzeszyc haha (zartuje) to teraz jakas goraca kapiel i nozki do gory i prosze odpoczywac i pomysl o mnie bo ja troche luzu dopiero miedzy 22-23 ;),
28 maja 2013 20:20
U mnie przeszła burza ..... a w Berlinie Boże Ciało to normalny dzień więc nie będzie dodatkowej kasy.....
28 maja 2013 20:30 / 1 osobie podoba się ten post
krótki żarcik:
- Dlaczego nie wyszłaś jeszcze za mąż? - pyta Ewę koleżanka.- A po co? Mam psa, który warczy, papugę, która klnie i kota, który włóczy się po nocach.
 Ps. u mnie tez czwartek pracujacy ;) niema świeta