Na wyjeździe

28 maja 2013 20:47
Czy ktoś wie, czy tu są takie piękne procesje ulicami, z monstrancją, jak w Polsce? Myślę o landach katolickich, gdzie obchodzą to święto. Śmiem wątpić, jednak czekam na odpowiedź, bo może się mylę.
28 maja 2013 20:55
Na Bawarii na pewno są.
28 maja 2013 21:05
W Aachen i okolicach tez sa.
28 maja 2013 21:17
Byłam w niedziele na mszy i właśnie ksiadz zapowiadał procesje ulicami miasteczka w którym jestem na Bawarii
28 maja 2013 21:21
Witam Opiekunkowo!
Melduję, że dojechałam cała i zdrowa! Kochanie schudł i wygląda super! Oj muszę jeszcze się postarać, bo będzie lepiej ode mnie wyglądać! Hihi!
W Polsce paskudna pogoda... chcieliśmy w czwartek wyjechać w góry, ale będzie chyba lipa... w niedzielę chrzciny mojego siostrzeńca! Oj jaki on się już fajny zrobił... tyle przegapię, jak mnie nie ma... :(
Trzymajcie się cieplutko i nie dawajcie się deprechom!
Dobra kończę, bo Kochanie przewraca już oczami! hihi Idę się poprzytulać!
Papatki!
28 maja 2013 21:58
Tali

Witam Opiekunkowo!
Melduję, że dojechałam cała i zdrowa! Kochanie schudł i wygląda super! Oj muszę jeszcze się postarać, bo będzie lepiej ode mnie wyglądać! Hihi!
W Polsce paskudna pogoda... chcieliśmy w czwartek wyjechać w góry, ale będzie chyba lipa... w niedzielę chrzciny mojego siostrzeńca! Oj jaki on się już fajny zrobił... tyle przegapię, jak mnie nie ma... :(
Papatki!

odlotowego przytulania Tali ;)
28 maja 2013 21:58
Tali

Witam Opiekunkowo!
Papatki!

odlotowego przytulania Tali ;)
28 maja 2013 22:02
Wyderka moglaby sie nademna zlitowac i pojsc spac a on saczy piwo ;) a ja marze o kapieli i chociaz wyciagnieciu kopytek na tapczanie
28 maja 2013 22:28 / 1 osobie podoba się ten post
Romana jak bylam w Monachium to czesc przed wyruszeniem procesji jest w wszystkich jezykach tych krajow ktore sa w tym miescie i sa misje. Bardzo mi sie to podobalo nawt gazetke wydali do modlitw i nasz jezyk tez byl .
28 maja 2013 23:04
cześć Dziewczyny.mam pytanie znacie jakieś firmy które powalaja zabrać dziecko ze sobą do niemiec do pracy ??
29 maja 2013 06:59 / 1 osobie podoba się ten post
edzia2727

cześć Dziewczyny.mam pytanie znacie jakieś firmy które powalaja zabrać dziecko ze sobą do niemiec do pracy ??

Edzia, zaskoczyłas mnie osobiscie takim zapytaniem. Zabranie dziecka to ryzyko, ponieważ tak się składa, że warunki, w których przypada nam mieszkac są obskurne, zatęchłe pomieszczenia, brak osobistej łazienki itp. A co gorsza to tak naprawde jedziemy w ciemno, nasi podopieczni są chorzy to wiadomo, ale są też agresywni i psychiczni. Każda z nas by chciała trafic na super warunki jak to widac czasami w reklamach że podopieczna usmiechnieta, A dom  bije czystoscia i komfortem. niestety tak nie ma zabranie dziecka to ryzyko ja bała bym się ,no chyba że znasz już rodzine bo tam byłas to w takim przypadku wystarczy rodzinę poprosic.Ach, to długi temat...
29 maja 2013 07:03
edzia2727

To chyba nie od firmy by zależało, tylko od rodziny.
29 maja 2013 07:04 / 2 osobom podoba się ten post
Witam dziewczyny w środowy poranek,no u mnie po wczorajszej burzy pada deszcz i jest zimno,Edzia to pytanie nie do nas tylko do firmy z którą jedziesz albo do rodziny do której jedziesz ale z tym będzie ciężko,Orchidea jakie obskurne warunki,może się zdarzają ale nie za często,ja jestem na 4 szteli i zawsze miałam dobre warunki,no nie luksusy ale nie narzekam,pokó jest łóżko szafka,telewizor,hi,hi miłej środy.
29 maja 2013 07:31
Czesc Współtowarzyszki ;) po wczorajszym pieknym dniu niema sladu...a na dzien dobry wyderka pół nocy pokutowała i trzeba wiec "oczy na zapałki" wiadro kawy i przetrwac dzionek...     kolorowego dzioneczka
29 maja 2013 07:39
edzia2727

Faktycznie to tylko od rodziny zalezy nie od firmy. Kiedy pracowalam u pani Danke rodzina zrobila prezent urodzinowy mojej córce fundujac jej bilet i dwutygodniowy pobyt u mnie na szteli. Warunki były bo chlupa 8 pokoi i trzy lazienki. Ale...moja córka miala 19 lat. Znala angielski, pare slow po niemiecku i sama jeździla pozwiedzac okolice, sama sie soba zajmowala a ja zajmowalam sie praca.