Na wyjeździe

29 maja 2013 10:56
Witam:(Brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr ZIMNO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
29 maja 2013 11:01 / 1 osobie podoba się ten post
Witam opiekunkowo zyczac wszystkim miłego spokojnego dnia:))))))))))))))) Ojej to nie dobrze ze w DE taki pogody nie wiem co pakowac do walizki w piatek wyjazd a ja same letnie zeczy coz to jak na jesien trzeba sie szykowac nie na ładna wiosne i troche lata w koncu tez załapie:) No to przesle jeszcze z PL od siebie troche promieni słoneczka troche u mnie tez musi zostac hihi lubie słonko pozdrawiam miłego dnia zyczac wszystkim:DDDDDDDDDDDDDDD
29 maja 2013 13:46
serce78

witam was milo,chociaz u mnie humorek fataslny nie dosc ze tu noce w kawalkach to mnie wczoraj wnerwila zmieniczka co ma mnie wymienic,zjezdza 6 bo tak bilet kupila a ja mam byc do10 wiec brzydko mowiaac 4 dni do pelnego miesiaca bedzie mi brakowac z czym wiaze sie wyplata co byscie zrobili?zaznaczam ze ona bedzie tu 2 misiace bo tak chce.Firma ma dzwonic i przesunac jej wyjazd,buziaczki duzo slonka i radosci zycze||||

serce niedaj sie!!! teraz bede zlosliwa niech sobie w hotelu pobedzie jak chce do niemiec przyjechac tyle przed czasem a Ty niedaj sie wygryzc!!
29 maja 2013 14:31
serce78

witam was milo,chociaz u mnie humorek fataslny nie dosc ze tu noce w kawalkach to mnie wczoraj wnerwila zmieniczka co ma mnie wymienic,zjezdza 6 bo tak bilet kupila a ja mam byc do10 wiec brzydko mowiaac 4 dni do pelnego miesiaca bedzie mi brakowac z czym wiaze sie wyplata co byscie zrobili?zaznaczam ze ona bedzie tu 2 misiace bo tak chce.Firma ma dzwonic i przesunac jej wyjazd,buziaczki duzo slonka i radosci zycze||||

Witam dziewczyny maja racje nie daj sie jezeli masz kontrakt na okreslony czas to sie tego trzymaj a od tego sa osoby w firmie zeby tego dopilnowały wiem ze dobrze sie radzi komus, bo jezeli człowiek znajdzie sie w podobnej sytuacji i jest wtedy bezradny ale ty masz forum i kolezanki ktore ci doradza dobrze szkoda ze niewiedziałam o forum wczesniej ale jak to mowia nie ma co płakac nad rozlanym mlekiem człowiek całe zycie sie uczy powodzeni:))))))))))))))))))))))))))
29 maja 2013 15:13
Serce78,nie ma w ogole mowy.Pracujesz przez agencje,masz kontrakt od -do i koniec, kropka.To ,ze jakas pani tak sobie wymyslila,ok.Jak firma zaplaci obu,nie ma problemu.Ty zostajesz do konca kontraktu i nie ma o czym gadac.Czy ktos z firmy ,do Ciebie dzwonil?Czy ktos z firmy kazal Ci zjezdzac? Bo jesli tak,to asolutnie sie nie zgadzaj i tyle w temacie.Nie moga tak sobie ,z jakiegos tam widzi mi sie zmienniczki ,zmienic umowy.Serce78,pomysl logicznie,to by bylo bezprawne dzielanie.Musieliby zarwac z Toba umowe,podajac konkretny powod i z jakiego artykulu.Nie ma artykulu,dotyczacego"Widzi mi sie zmienniczki":)Nie ma co sie denerwowac na zapas:)
29 maja 2013 16:51
Tak, Serce, póki firma nie dzwoni, że Ci coś zmienia, to się nie martw, jednak może profilaktycznie zadzwoń do nich i powiedz, jak Ci pasuje, będziesz spokojniejsza.
Mozah, my narzekamy na jesienną wiosnę, a Ty masz zimową! Coraz częściej cierpimy z powodu anomalii pogodowych, ostatnio słyszałam w kraju, jak jedna pani mówiła do drugiej:
-Teraz to będziemy mieli tylko dwie pory, zimę i lato, wszystko na to wskazuje.
Parę tygodni temu była we Wrocławiu upalna pogoda z dużą duchotą, takie klimaty indyjskie, w samym sercu Europy. Nieprzyjemnie się wtedy chodziło po dworze.
Zła jestem, bo przegapiłam dziś dokumentalny film o Bali na kanale Arte, myląc godziny. Choć trochę słońca z ekranu człowiek by zaczerpnął, a tak może sobie tylko słoneczne obrazki pooglądać...
29 maja 2013 17:04 / 7 osobom podoba się ten post
Dzień dobroci dzisiaj mamy:)
Powrót Miśka oblewamy:)
Nasz kolega juz zrozumiał
Że zachować się nie umiał:)
Miśku-pisz bo piszesz fajnie:)
Resztą niech się Modus zajmie :)
Ty na odcisk Mu nie siadaj:)
Tylko z nami tutaj gadaj:)
Rzecz by była niesłychana
Gdybyś znów otrzymał bana.

29 maja 2013 17:21
kasia63

Dzień dobroci dzisiaj mamy:)
Powrót Miśka oblewamy:)
Nasz kolega juz zrozumiał
Że zachować się nie umiał:)
Miśku-pisz bo piszesz fajnie:)
Resztą niech się Modus zajmie :)
Ty na odcisk Mu nie siadaj:)
Tylko z nami tutaj gadaj:)
Rzecz by była niesłychana
Gdybyś znów otrzymał bana.

Kasia,ja to juz plusikow nie zlicze,ktore dalam Ci za te wierszyki:)
Mam pomysl,teraz mnie wlasnie oswiecilo:)
Zakupie piekny kajecik,w brzydka pogode jak dzisiaj ,bede grzebala po tematach,poodnajduje wszystkie  i stworze Maly Tomik Wirszy-Katarzyny Opiekunki:)Jak mi sie uda ,to przywioze go dla Ciebie,na pamiatke:)
29 maja 2013 17:26
Hogata-one takie porozrzucane po tematach ,że ja wymiękłam:)Chyba jednak poproszę Szefa o odrębny wątek z rymowankami.Mogłam od razu spisywac w kajecik a tak szukaj wiatru w polu:(Nie tylko moje tu są przecież,inni tez rymowali.Moze faktycznie to nie był zły pomysł,żeby je zebrac w jednym worku?
29 maja 2013 17:56
Hogata, pomogę Ci, a jak Kasia zdobędzie już sławę jako opiekunka-poetessa, to może nas w dowód wdzięczności na weekend na gorącą, KONIECZNIE BEZDESZCZOWA Majorkę chociaż weźmie. Ty przeleć - na wyjeździe, bo tu jest najwięcej roboty, ja wezmę - poskarżyjki, a ty Kasia - literaturę piękną i mniej piękną. Gdzie indziej chyba nie pisałaś, nie?
Chyba jest jeszcze Hymn opiekunek jako oddzielny dział, ale głowy za to nie dam. Jeśli tak, to możesz go Kasia wydrukować, jak będziesz za moment w Polsce, odpadnie przepisywanie.
29 maja 2013 17:58
Zabijcie!!!!!Nie pamiętam!!!!!!
29 maja 2013 18:05 / 1 osobie podoba się ten post
Dziewczyny jestescie wielkie dzwonilam do firmy im mowie ze tak mi napisala itp itd a kordynator spokojnie jak madrzejsza od pani ze kupila bilet to sobie go przelozy bo pania nie moge skrzywdzic bo juz ostatnio zycie dalo pani ,wiec wszystko pod kontrola a jak chce to moze przyjechac i dzielic pokoj z hetera w piwnicy haha nie dam sie chociaz jeste blondi buziaki
29 maja 2013 18:21
Mam pytanie. Dostałam ofertę od firmy 2 dni temu, wyraziłam zgodę na wyjazd. Pani mówiła , że mam czekać 2-3 dni. I tu pytanie: jesli rodzina mnie nie zaakceptuje agencja zawsze mnie powiadomi, że rodzina wybrała kogo innego? Czy mam czekać na tę odpowiedz z agencji, czy szukac w innych agencjach, gdzie mam zdaną weryfikację językową. Zależy mi na szybkim wyjeździe.
29 maja 2013 18:25
serce78

Dziewczyny jestescie wielkie dzwonilam do firmy im mowie ze tak mi napisala itp itd a kordynator spokojnie jak madrzejsza od pani ze kupila bilet to sobie go przelozy bo pania nie moge skrzywdzic bo juz ostatnio zycie dalo pani ,wiec wszystko pod kontrola a jak chce to moze przyjechac i dzielic pokoj z hetera w piwnicy haha nie dam sie chociaz jeste blondi buziaki

brawwoooooo zdrowe podejscie!! nie daj sie!!!
29 maja 2013 18:25
serce78

brawwoooooo zdrowe podejscie!! nie daj sie!!!