Na wyjeździe

04 czerwca 2013 19:43
Niesamowita kobieta:)
I miło też o takich facetach poczytać.

Jak ktoś ma ochotę, to tutaj jej vlog

http://www.youtube.com/user/AniolNaResorach?feature=watch

04 czerwca 2013 19:45
kika1

Modlitwa Św. Tomasza z Akwinu

"Panie, Ty wiesz lepiej, aniżeli ja sam, że się starzeję i pewnego dnia będę stary. Zachowaj mnie od zgubnego nawyku mniemania, że muszę coś powiedzieć na każdy temat i przy każdej okazji. Odbierz mi chęć prostowania każdemu jego ścieżek. Uczyń mnie poważnym, lecz nie ponurym; czynnym lecz nie narzucającym się. Szkoda mi nie spożytkować wielkich zasobów mądrości, jakie posiadam, ale Ty Panie wiesz, że chciałbym zachować do końca paru przyjaciół. Wyzwól mój umysł od nie kończącego się brnięcia w szczegóły i daj mi skrzydeł, bym w lot przechodził do rzeczy. Zamknij mi usta w przedmiocie mych niedomagań i cierpień w miarę jak ich przybywa a chęć wyliczania ich staje się z upływem lat coraz słodsza. Nie proszę o łaskę rozkoszowania się opowieściami o cudzych cierpieniach, ale daj mi cierpliwość wysłuchania ich. Nie śmiem Cię prosić o lepszą pamięć, ale proszę Cię o większa pokorę i mniej niezachwianą pewność, gdy moje wspomnienia wydają się sprzeczne z cudzymi. Użycz mi chwalebnego poczucia, że czasami mogę się mylić. Zachowaj mnie miłym dla ludzi, choć z niektórymi z nich doprawdy trudno wytrzymać. Nie chcę być świętym, ale zgryźliwi starcy; to jeden ze szczytów osiągnięć szatana. Daj mi zdolność dostrzegania dobrych rzeczy w nieoczekiwanych miejscach i niespodziewanych zalet w ludziach; daj mi Panie łaskę mówienia im o tym".

...jedna z kolezanek na nk modlitwe umiescila... uwazam ze warta uwagi...
04 czerwca 2013 19:48
kika1

Witaj Serduszko nasze... ciesze sie z Toba... za 5 dni zjazd do domu do dzieci:)))
Nastepna stella bedzie lepsza... mam nadzieje.. ze nie wracasz na stara...

Kika witam nie nie wracam bo zmieniczka wraca na 2 miesiace a ja tez im daje do wiwatu wiec odpuszczaja heheee bo ile mozna nocy zrywac i potem z usmiechem witac dzionek?ciesze sie ze wracam i to bardzo szukam juz nowej szteli moze sie uda 
04 czerwca 2013 19:52 / 1 osobie podoba się ten post
serce78

Kika witam nie nie wracam bo zmieniczka wraca na 2 miesiace a ja tez im daje do wiwatu wiec odpuszczaja heheee bo ile mozna nocy zrywac i potem z usmiechem witac dzionek?ciesze sie ze wracam i to bardzo szukam juz nowej szteli moze sie uda 

...na pewno sie uda... nie moze byc zawsze pod gore... ktos napisal "co na nie zabije to wzmocni"  ale chcialbym... zeby takich radykalnych ciec w zyciu bylo... jak najmniej... czego Tobie serdecznie zycze:)))
04 czerwca 2013 20:01
Kika to czekam kochana, ja potrzebuje tylko na słodkie !!!!

Jak uwielbiam swego Orła tak bym go czasem w sam środek czoła stuknęła.... Facet....
04 czerwca 2013 20:09
...dopadl mnie glod... a nie powinien... przed godzina zjadlam kolacje...
teraz zamiast wedzonki... dwie tableteczki pod jezyk...
o efektach za godzine...
04 czerwca 2013 20:16
Wiesiula

Kika to czekam kochana, ja potrzebuje tylko na słodkie !!!!

Jak uwielbiam swego Orła tak bym go czasem w sam środek czoła stuknęła.... Facet....

Wiesiulka nie denerwuj się :):):) 
04 czerwca 2013 20:57
Kika, Modlitwa św. Tomasza bardzo mądra i ciepła.
Czy wiecie, że on był nie tylko wybitnym filozofem i mistykiem, któremu zawdzięczamy przyswojenie greckiego dorobku Arystotelesa, ale też obżartuchem? W klasztorze dominikanów zrobiono specjalne wcięcie w stole na jego brzuch!
Kika, skoro sam znał słabość wobec jedzenia, to może i Was wesprze w walce z łakomstwem!

Wichurra, dzięki za adres bloga ten niewielkiej kobiety wielkiej duchem! Warto czytać jak najwięcej o ludziach pozytywnych, ja nigdy nie mam dość takich opowieści!
04 czerwca 2013 20:58
Ach Joasiu, wiesz jak to z nimi bywa.....
Czekam i czekam, i pewnie długo poczekam jeszcze... Choć chciałabym żeby był choć trochę "łaskawy" w słowach. Wiem, że nigdy nie był romantycznym typem.... Ale brakuje mi .... Ech....
04 czerwca 2013 21:04
Wiesiulka a Ty jesteś w słowach "łaskawa"?Bo faceta to trzeba troszkę tego nauczyć:)Mój też na początku taki oszczędny był:)A teraz jak coś powie czasem to mnie rozbraja zupełnie- wylazł z niego romantyk w całej krasie :):):) Po 50tce.......
04 czerwca 2013 21:08
Dziewczyny jednak mój Misiek to romantyk hehehehe na swój męski sposób:):) codziennie smski,że kocha , tęskni .... a póżniej jak rozmawiamy to mówi,że brakuje mu mojej kuchni hehehehehe ten jego romantyzm no typowo męski hihihihi
04 czerwca 2013 21:11
Tak, Kasiu jestem od zawsze...
Mój Orzeł dlatego często się uśmiecha i mówi, że mam czytać w jego oczach... Ale jak to zrobić tu w De?
04 czerwca 2013 21:11
No bo dotarłaś do jego serca przez żołądek, Joasia! Ale kiedy piszesz o swoim panu, to ja od razu widzę naszego Misia i myślę sobie - zaraz, to oni coś ze sobą mają??? he,he....Trochę trwa, zanim mi się mózg przestawi, że to o innego Misia chodzi.
04 czerwca 2013 21:15
Joasiu a Orzeł opowiada mi coraz to o jakimś nowym pysznym jedzonku, które przygotował z nowego przepisu. Mówi, że tylko piec nie będzie - bo to robię świetnie. Sms ??? Zapomnij...
04 czerwca 2013 21:18
Ja dostaję kilka smsków dziennie jest to naprawdę miłe jak przeczytasz,że tęskni,że kocha:):) i na powitanie sms" Witaj słoneczko moje i miłego dzionka życzę. Kocham Cię . buziaki" :):):)