Na wyjeździe

06 czerwca 2013 16:34
Witam wszystkich w cieplutki i słoneczny dzionek!!!
U mnie dzisiaj był podły humorek i dziękuję bardzo Wiesiuli,że mnie wysłuchała hahahahaha i poprawiła mi humorek!!!
A ja dzisiaj powędrowałam do lodziarni zjadłam naprawdę duuuuuuuuuże lody do tego duuuuuuuuuuuużą kawę i jest super hahahaha połaziłam po parku i z naładowanymi bateriami wróciłam do moich Doktorstwa....
06 czerwca 2013 16:47
Tak wszystko pomogło na krótką chwilę wchodzę do domu a mój Pan Doktor jak żaba, leży na podłodze rozciągnięty i czeka na mnie....bo trzeba go podnieść hmmmm ciekawa jestem ile tam leżał bo jakoś na ten temat ,żadne się nie zająknęło hihihihi
06 czerwca 2013 17:05
Witajcie ,dzisiaj o 21.45 na "Das Erste" -Monitor.Cos ciekawego dla Nas -(22.00).Kto ma czas .... .Podopieczna mnie dzisiaj wykancza,wlasnie pozamykalam wszystkie drzwi ,a Ona " walczy " w kuchni, jest na etapie dolnych szafek.:):):).w nocy tez spacerowala ,nie wiem ile przesiedziala na podlodze .Weszlam do niej okolo6.00(bylam za "swoja potrzeba" )..Czy to pogoda ,czy "idzie do przodu"?-choroba.Ech zycie,ech cierpliwosc .
06 czerwca 2013 17:30
Zosia_samosia,a moze babcia medytowala??????????Hahahahahahaha:)Nie powinnam sie moze smic,ale tak mnie ten wpis rozbawil.Kurcze ci nasi podopieczni,czasem maja takie pomysly ze...Moja podopieczna znowu mnie dzisiaj powitala,mini kopytkami BIO z kalu......Juz nawet sie nie zdenerwowalam.Znowu zmiana calej poscieli itd.No cuz,moja podopieczna tak ma.Dobrze ze slonce za oknem dawalo niezle,to i humor mialam i mam dobry.Przyznam sie bez bicia,ze czasem te mini kopytka Bio,doprowadzaja mnie juz do placzu ehhhhhhhh.Ale co tam ,nie dlugo do domu i bedzie GIT:D:D:D:D

Mycha nasza chyba sobie zrobila urlop od forum.Moze czasem tak lepiej,ale brakuje mi Jej.Ma ciekawe poczucie humoru.Lubie Jej wpisy:)Mycha..Hallo,Hallo jestes tam,wroc do nas i nie napuszaj swojego futerka,no chodz do Nas:)
06 czerwca 2013 17:42
Paula

Włamanie, związali ich - ja myślałam, że tylko na filmach tak to wygląda.

Niestety nie tylko w filmach tak wygląda... okazuje się ,że banda jest dobrze zorganizowana i napadają na starszych ludzi.... Policja twierdzi,że wcześniej ich obserwują, są głuche telefony a póżniej no cóż... włamanie....a że  dzielnica uchodzi za dzielnicę bogatych niemców więc są tego skutki.....
Sąsiad mnie trochę wkurzył bo stwierdził,że to napewno polacy bo ich wszedzie teraz pełno.... no ale pani policjantka stwierdziła,że niemcom też niedużo brakuje i że włamywacze to niemcy bo byli dobrze zorganizowani hihihihi aż ręce opadają po takim rozumowaniu.... a nazwisko pani tak swojsko brzmiące Borowski hihihi
06 czerwca 2013 17:55
Bo kochana Joasiu ten pan sąsiad to burak pierwszej klasy i tyle....
Mi też dobrze zrobiła nasza pogawędka :)

Kika - mimo że chce mi się czekolady jak nie powiem co, to zalewam to wodą z odrobiną cytryny. Oby pomogło !!!
Hogatko krzyczmy więc dla zdrowia i odrobiny szczęścia :)
06 czerwca 2013 18:18
Wiesiula

Bo kochana Joasiu ten pan sąsiad to burak pierwszej klasy i tyle....
Mi też dobrze zrobiła nasza pogawędka :)

Kika - mimo że chce mi się czekolady jak nie powiem co, to zalewam to wodą z odrobiną cytryny. Oby pomogło !!!
Hogatko krzyczmy więc dla zdrowia i odrobiny szczęścia :)

...zeby nie zapeszac... /napisze za pare dn/i... od trzech dni...czuje sie komfortowo z moimi piguleczkami... slodkie w nocy.... zapomnialam... oby tak dalej...

06 czerwca 2013 20:21
Ha dzisiaj przy kolacji zostałam uświadomiona przez Pana Doktora,że przez Szczecin przepływa Wisła.... no nie wiedziałam ale dzięki,że Pan Doktor mnie uświadomił..... no i nie mogłam mu nic wytłumaczyć on wie lepiej...

Na RBB oglądałam program o 95 letniej Margot Woelke, która była przez 2,5 roku zmuszana do próbowania jedzenia przed Adolfem Hitlerem....
06 czerwca 2013 20:44
Annika

A ja chcę poinformować, ze jest odzew na moją rozmowę z lekarzem. Dzisiaj pani z Pflege powiedziała, że dostali informację od lekarza o zmianie tabletek na sen dla babci. Dzisiaj albo jutro powinna przyjść ta paczka z apteki i oni niezwłocznie tabletki wymienią. Ja już raczej nie doświadczę zmiany zachowania babci, mam nadzieję, że zmienniczka doświadczy i będzie to zmiana na lepsze:-). Te tabletki, które brała do tej pory są tragiczne, nie znam ich nazwy, bo są zamknięte w koszyczku i tylko Pflege ma tam dostęp, ale wywołują agresję. Ja kilka razy podczas pobytu tutaj nie dałam babci tej tabletki na noc i było o wiele lepiej. Z tabletkami czy bez nich i tak nie śpi, a na dodatek po tabletkach jest agresywna i praktycznie nie może ustać na nogach, gdy trzeba było ją znosić na krzesło, aby się wysikała. Teraz co prawda ma pampersy,ale agresja i tak po tych tabletkach została. Zobaczymy co będzie teraz... mam nadzieję, że wszystko idzie w lepszym kierunku...

Annika, mój podopieczny brał leki nasenne, po których dużo spał, także w dzień. Gdy zmniejszaliśmy mu dawkę, robił się trochę agresywny, choć bez bicia opiekunek itp. więc z dwojga złego lepiej było jak przesypiał noc i większość dnia. Oby zmienniczka miała lepiej, lecz ustaw ją, że czasem leki trzeba zmieniać parokrotnie albo ich dawkę, by znaleźć odpowiednie. Niech o to powalczy w miarę potrzeby, a nie męczy się tracąc zdrowie.

Hogata, ja też tęsknię za naszą Myszką, bo ma fajne wpisy i używa dużych liter pisząc nazwy narodowości....Myszko, wróóóóóóóć! Dobrze nam z Tobą, wiesz?
06 czerwca 2013 21:09
...mialam dzisiaj dziwny sen.... cztery krzesla... smukle i eleganckie... w czerwonym kolorze... budzac sie podziwialam je... wie ktos co to oznacza....

...mycho wracaj:)))
06 czerwca 2013 21:24
Witajcie witajcie o rajusku dziewczyny pomozcie jak ktoras zna nazwe bardzo dobrych tabletek przeciwbulowych swoje co przywiozłam to ju zjadłam a zab boli jak cho...ra:(
06 czerwca 2013 21:27
kika1

...mialam dzisiaj dziwny sen.... cztery krzesla... smukle i eleganckie... w czerwonym kolorze... budzac sie podziwialam je... wie ktos co to oznacza....

...mycho wracaj:)))

a na internecie nie znajdziesz znaczenia snow ale chyba nic takiego a moze w przyszłosci własnie tak umeblujesz u siebie:)))))))))000
06 czerwca 2013 21:31
Zakręcona Mamuela

Witajcie witajcie o rajusku dziewczyny pomozcie jak ktoras zna nazwe bardzo dobrych tabletek przeciwbulowych swoje co przywiozłam to ju zjadłam a zab boli jak cho...ra:(

mamuela... co za zbieg okolicznosci... przed poludniem wypadla mi plomba... nie zauwazylam... teraz histerycznie co piec minut spogladam w lustro i sprawdzam czy nie puchne... jeszcze nie boli... ale cmienie czuje... skropie go 60% alkoholem... tak na wszelki wypadek... moze Twoja podopieczna... ma cos przeciwbolowego w apteczce... proponuje ibuprofen... paracetamol... to z tych najpopularniejszych w niemczech... trzymam kciuki
06 czerwca 2013 21:34
Zakręcona Mamuela

a na internecie nie znajdziesz znaczenia snow ale chyba nic takiego a moze w przyszłosci własnie tak umeblujesz u siebie:)))))))))000

wlasnie idzie mi o przeslanie snu... byl wyciszajacy... ale takze zachwycajacy w swojej prostej klasyce... i ta intensywna czerwien... mysle ze... to jest symbolika... ale czego...
06 czerwca 2013 21:35
kika1

mamuela... co za zbieg okolicznosci... przed poludniem wypadla mi plomba... nie zauwazylam... teraz histerycznie co piec minut spogladam w lustro i sprawdzam czy nie puchne... jeszcze nie boli... ale cmienie czuje... skropie go 60% alkoholem... tak na wszelki wypadek... moze Twoja podopieczna... ma cos przeciwbolowego w apteczce... proponuje ibuprofen... paracetamol... to z tych najpopularniejszych w niemczech... trzymam kciuki

proponuje wodę utlenioną i to nie żart. Podczas mojego zimowego pobytu ratowałam się tym jak  bolał mnie ząb mądrości (na wpół zepsuty, ostatnio w Polsce usunięty). Woda dobrze *zatruwa*