Na wyjeździe

06 czerwca 2013 21:37
natka

proponuje wodę utlenioną i to nie żart. Podczas mojego zimowego pobytu ratowałam się tym jak  bolał mnie ząb mądrości (na wpół zepsuty, ostatnio w Polsce usunięty). Woda dobrze *zatruwa*

...znam i popieram... w niemieckich aptekach bardzo popularny... niektorzy twierdza... zeby uzebienie do setki sluzylo... nalezy wieczorowa pora... przeplukiwac woda utleniona w stezeniu 3%...   Czekam na Monitor na ARD tv... lub jak ja wole na das Erste... ponoc program o Pflegekrefte in Deutschland...
06 czerwca 2013 21:53
kika1

...znam i popieram... w niemieckich aptekach bardzo popularny... niektorzy twierdza... zeby uzebienie do setki sluzylo... nalezy wieczorowa pora... przeplukiwac woda utleniona w stezeniu 3%...   Czekam na Monitor na ARD tv... lub jak ja wole na das Erste... ponoc program o Pflegekrefte in Deutschland...

Ojej dzieki kika i Natka tez mi plomba wyleciała a dopiero co go robiłam  zaraz poszukam w apteczce oj jej znalazłam jeszcze jeden ketonal dzieki dziewczynki ufffffffffa niech to:(
06 czerwca 2013 21:55
Zakręcona Mamuela

Witajcie witajcie o rajusku dziewczyny pomozcie jak ktoras zna nazwe bardzo dobrych tabletek przeciwbulowych swoje co przywiozłam to ju zjadłam a zab boli jak cho...ra:(

JA zawsze biore ketanol lub ibum te zielone  kapsulki mam jakies przecowbolowe jutro moge ci wyslac w liscie to powinny dojsc w miare szybko 
06 czerwca 2013 21:57 / 1 osobie podoba się ten post
Witajcie !
Wgryzam sie w nowe miejsce, nowy swiat. Trafilam calkiem dobrze, tym razem mam malzenstwo. Pani jest wlasciwie malo kontaktowna, ma sredniego Alzheimera, jest po wylewie, ma problemy z chodzeniem i jedzeniem, ale daje rade, nawet na trzecie pietro bez windy. Pan - na szczescie calkiem sprawny i sympatyczny. Tym razem jestem w miescie, prawie w centrum, spacerkiem do Jez. Zurychskiego 15 minut. Miasto - szalone, pelne studentow, bardzo sie ciesze, ze moglam tu przyjechac. Nawet jakby opieka byla ciezka, tez bym nie zalowala, lubie zwiedzac, a tu jest co ogladac i mam na to czas. Coraz bardziej podoba mi sie ta praca ...
06 czerwca 2013 21:59
emilia

Witajcie !
Wgryzam sie w nowe miejsce, nowy swiat. Trafilam calkiem dobrze, tym razem mam malzenstwo. Pani jest wlasciwie malo kontaktowna, ma sredniego Alzheimera, jest po wylewie, ma problemy z chodzeniem i jedzeniem, ale daje rade, nawet na trzecie pietro bez windy. Pan - na szczescie calkiem sprawny i sympatyczny. Tym razem jestem w miescie, prawie w centrum, spacerkiem do Jez. Zurychskiego 15 minut. Miasto - szalone, pelne studentow, bardzo sie ciesze, ze moglam tu przyjechac. Nawet jakby opieka byla ciezka, tez bym nie zalowala, lubie zwiedzac, a tu jest co ogladac i mam na to czas. Coraz bardziej podoba mi sie ta praca ...

Emiliooo to sie ciesze z toba ze trafilas w piekne otoczenie bedziesz miec jak ladowac energie a z reszta sobie poradzisz bo jestes super opiekunka
06 czerwca 2013 22:04
das Erste... ogladajcie to dotyczy Was!!!!
06 czerwca 2013 22:04 / 1 osobie podoba się ten post
serce78

JA zawsze biore ketanol lub ibum te zielone  kapsulki mam jakies przecowbolowe jutro moge ci wyslac w liscie to powinny dojsc w miare szybko 

Serce w domu tez bym wzieła ketonal ja miałam tu ibuprom ale jak sie rozpedziłam to wyjadłm tak mnie boli drugi dzien jak nie przejdzi pojde jutro do dentysty mam ubezpieczenie moja pani mnie zarejstruje zeby szybko było ale dzieki ci dobra kobitko za checi
06 czerwca 2013 22:05 / 1 osobie podoba się ten post
kika1

wlasnie idzie mi o przeslanie snu... byl wyciszajacy... ale takze zachwycajacy w swojej prostej klasyce... i ta intensywna czerwien... mysle ze... to jest symbolika... ale czego...

widziec krzeslo:nie wywiazesz sie ze swoich obowiazkow

siedziec na nim:zwiastuje czas trudu i pracy bez wytchnienia

widziec jak ktos siedzi na nim:choroba przyjaciela

piekne krzeslo:dostatek,dobre i wygodne zycie

slomiane krzeslo:jestes odwazny w swoich dzialaniach

polamane krzeslo:zaklocony rodzinny spokoj,bedziesz sie martwic o swoja przyszlosc

podrapane krzeslo:ktos obcy zburzy spokoj Twojej rodziny

czerwien,czerwony:w kontekscie erotycznym oznaka meskosci i namietnosci;jako barwa symbolognia ,goraca i zaru

czerwone plomienie:zawsze oznaczaja cos dobrego

Kiko,interpretacja jest juz wedlug Ciebie.Polacz kolor z krzeslam-ale zawsze z przymrozeniem oka:)
Ja jestem taka zabobonna i wierze w sny,´mam takiego fisia:)
06 czerwca 2013 22:11
Zakręcona Mamuela

Serce w domu tez bym wzieła ketonal ja miałam tu ibuprom ale jak sie rozpedziłam to wyjadłm tak mnie boli drugi dzien jak nie przejdzi pojde jutro do dentysty mam ubezpieczenie moja pani mnie zarejstruje zeby szybko było ale dzieki ci dobra kobitko za checi

Do uslug kochana wiem co to za bol gorsze niz rodzenie zawsze dentysty sie balam od dziecka
06 czerwca 2013 22:15
hogata76

widziec krzeslo:nie wywiazesz sie ze swoich obowiazkow

siedziec na nim:zwiastuje czas trudu i pracy bez wytchnienia

widziec jak ktos siedzi na nim:choroba przyjaciela

piekne krzeslo:dostatek,dobre i wygodne zycie

slomiane krzeslo:jestes odwazny w swoich dzialaniach

polamane krzeslo:zaklocony rodzinny spokoj,bedziesz sie martwic o swoja przyszlosc

podrapane krzeslo:ktos obcy zburzy spokoj Twojej rodziny

czerwien,czerwony:w kontekscie erotycznym oznaka meskosci i namietnosci;jako barwa symbolognia ,goraca i zaru

czerwone plomienie:zawsze oznaczaja cos dobrego

Kiko,interpretacja jest juz wedlug Ciebie.Polacz kolor z krzeslam-ale zawsze z przymrozeniem oka:)
Ja jestem taka zabobonna i wierze w sny,´mam takiego fisia:)

Hogatko to byl mily sen "piekne krzeslo:dostatek,dobre i wygodne zycie" ciesze sie... moze wygram w Loto-toto...  

Kto ogladal Monitor... Ciesze sie... ze nie pracuje w tym modelu...  

Nie wierze... nie wierze... ze nikt mimo informacji nadawanych przez caly dzien... Monitora nie ogladal... miesamowita Alicja... dobrze po niemiecku mowiaca... jesli jestes wsrod nas... jestem dumna... ze wlasnie Ty wystapilas w programie...
06 czerwca 2013 22:21 / 1 osobie podoba się ten post
Program krótki, ale treściwy, pokazujący, jak dostajemy tylko połowę albo i mniej pieniędzy z naszej pracy. Czy któraś z Was to Alicja Dawid, występująca w tym filmie? Ciekawe, czy była inspiratorką, aby taki dokument powstał?
Fajnie bardzo, że pojawia się głos w naszej obronie, oby nie ostatni!
06 czerwca 2013 22:25
romana

Program krótki, ale treściwy, pokazujący, jak dostajemy tylko połowę albo i mniej pieniędzy z naszej pracy. Czy któraś z Was to Alicja Dawid, występująca w tym filmie? Ciekawe, czy była inspiratorką, aby taki dokument powstał?
Fajnie bardzo, że pojawia się głos w naszej obronie, oby nie ostatni!

Romana... o duze pieniadze chodzi... wypowiadala sie tez pani prof. d/s zatrudnienia /dokladnie nie wiem/... sprawa nie bedzie zatuszowana... wezma sie za dwie strony... bo Wy jestesmy ta trzecia....ja na szczescie juz nie.... kocham Was dziewczyny...
06 czerwca 2013 22:30
Pamietasz Romana jak kiedys rozmawialysmy,o nas opiekunkach? Ze warto by bylo stworzyc organizacje?Pamietasz?Mowilas ,ze trzeba wiecej nas do stworzenia,moze Alicja zaczela?:):):)Nawet nie bedac swiadoma tego?Hmmmmmmmmmmmmm,ja naprawde sie nad tym zastanawialam:):):)
06 czerwca 2013 22:32
Wiesz, najlepiej gdybyśmy byli zatrudniani przez firmy niemieckie, bo wtedy nasza praca byłaby uznana za 24 godzinną, a teraz tak nie jest. Niemieckie prawo pracy jest inne. Obecnie gdy nie pracujemy, nie dostajemy pieniędzy, tylko symboliczne kwoty, ja mam 33,50 euro za cały miesiąc.
W programie Monitor występowała moja firma - Promedica24 jako największa w Polsce zatrudniająca opiekunki. Niby wszystko jest zgodne z prawem, he, he, tylko co to za prawo?
Może Alicja świadomie nawiązała kontakt z dziennikarzem, który zrobił ten film.
06 czerwca 2013 22:33
A może jest potrzebny ktoś taki jak Alicja żeby to wszystko koordynować ....Bo do tego potzrbna taka baba z jajami ... no Hogata może coś zaczniemy na Naszym Forum?? Małymi kroczkami byle do przodu...