Na wyjeździe

06 czerwca 2013 22:33
A może jest potrzebny ktoś taki jak Alicja żeby to wszystko koordynować ....Bo do tego potzrbna taka baba z jajami ... no Hogata może coś zaczniemy na Naszym Forum?? Małymi kroczkami byle do przodu...
06 czerwca 2013 22:38 / 1 osobie podoba się ten post
Hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm????????????????????????????????Trzeba sie pokazywac,mowic ,ze jestesmy, wszedzie.Jak Zyd,ktory wyrzucony za drzwi ,wlazi oknem.Musza nas zauwazac:):):)
06 czerwca 2013 22:39
Kika 1, dzieki za wpis o programie, troche przykro mi się zrobiło, ze firmy trochę za dużo na tym korzystają, najbardziej boli mnie swiateczny dodatek, tzn ten ułamek ktory ja otrzymuje, a ile rodzina placi
06 czerwca 2013 22:42 / 1 osobie podoba się ten post
ja tylko widziałam koncowke o polkach takich jak my zatrudnianych przez firmy ile firma bierze a ile pracownica
06 czerwca 2013 22:43 / 1 osobie podoba się ten post
Andrejka, pokazano problem polskich opiekunek, którym firmy zatrudniające zjadają przynajmniej połowę ich wypłat i wypowiadały się dwie Polki, w tym jedna dłużej - Alicja. Joasia, musi się zmienić prawo w Polsce, albo musimy przejść pod niemieckie, które jest korzystniejsze dla pracowników takich jak my. Niektóre osoby pracują według niego i mają system 1 miesiąc na 1 oraz płacone za pobyt w kraju normalne pensje oraz umowę o pracę, Kindergeld i inne świadczenia. Ponieważ się nie chwalą, niewiele osób o tym wie.

Z drugiej strony myślicie, że to jest realne, aby te firmy zaczęły nas tak zatrudniać masowo? Bo przecież pracują w nich głównie Niemki!
06 czerwca 2013 22:47
Promedica,taka wielka firma,chwalą się wszędzie swoim prestiżem,a jako chyba jedyna firma daje umowy opiekunkom na 1/8 etatu.Poprostu wstyd.
06 czerwca 2013 22:48
Ja zdarzyłam tylko o jednej zobaczyc nie wiem czy była mowa o innych ale prawde mowiac to naprawde widomo ze zarabic musi firma ale nie az ty le ale coz mozna zrobic były telefoby do dyskusji
06 czerwca 2013 22:49
romana

Andrejka, pokazano problem polskich opiekunek, którym firmy zatrudniające zjadają przynajmniej połowę ich wypłat i wypowiadały się dwie Polki, w tym jedna dłużej - Alicja. Joasia, musi się zmienić prawo w Polsce, albo musimy przejść pod niemieckie, które jest korzystniejsze dla pracowników takich jak my. Niektóre osoby pracują według niego i mają system 1 miesiąc na 1 oraz płacone za pobyt w kraju normalne pensje oraz umowę o pracę, Kindergeld i inne świadczenia. Ponieważ się nie chwalą, niewiele osób o tym wie.

Z drugiej strony myślicie, że to jest realne, aby te firmy zaczęły nas tak zatrudniać masowo? Bo przecież pracują w nich głównie Niemki!

Romana... to jest Twoja interpretacja 1 m-c na jeden... czy ja cos zle zrozumialam... jesli jestes zatrudniona wg niemieckiego prawa pracujesz... masz prawa i obowiazki jak niemiecki pracownik... i nie ma jeden m-c na jeden... po polrocznym zatrudnieniu masz prawo do urlopu i ten wg stazu mozesz dzielic jak chesz albo tez i nie... zalezy od pracodawcy...

06 czerwca 2013 22:55
Ale wieci te ktore pracuja w Promedyce moga teraz z nimi na nowo sprobowac negocjowac moga powiedziec jak dla reklamy to i zeczywisci nie tak płaca sprawiedliwie
06 czerwca 2013 22:56
Mówię o firmie, która zatrudnia do całodobowej opieki, ale rozlicza się z pracownikiem tak jak wyżej napisałam. Kurczę, nie wiem czy nie zostanie to potraktowane jako kryptoreklama, choć nie podaję nazwy.

Dlatego proszę, jeżeli wiecie o innych niż nasze znane formy zatrudnienia, napiszcie tutaj! Niektórzy z Was pracowali w firmach niemieckich lub nawet pracują nadal. Może są też polskie agencje zatrudniające na lepszych zasadach, chociaż w to akurat wątpię, bo ramy są wszędzie podobne...
06 czerwca 2013 22:58
Ja również jestem wkurzona na agencję ,z którą teraz wyjeżdżam.Jak pytałam od jakiej kwoty potrącają składki,powiedziano mi,że od 1700 zł.Dostałam umowę a tam...850 zł. Traz nie zrobię awantury,ale na pewno zrobię po powrocie.
06 czerwca 2013 22:59
kurczę, ale chamstwo, powinnaś podać jej nazwę, bo to jest nieuczciwe!!!
06 czerwca 2013 23:01 / 1 osobie podoba się ten post
Wiesz,nienawidzę oszustw.Po powrocie na pewno zrobię co trzeba .
Zanim przyjęłam ofertę tej agencji,negocjowałam warunki z maleńką firmą .Właścieciel od razu powiedział mi,że nie ma innej możliwości jak wystawić umowę na 3720 zł,bo boi się U.S i ZUS-u.Mała firma ma skrupuły ,większa nie,a największa wie,że ją stać na zapłacenie kary i kantuje pracowników jak się tylko da.
06 czerwca 2013 23:06
A czy to jest wg Ciebie Andrea uczciwe?
06 czerwca 2013 23:06
A ja nic nie wiem o tych świętach - nic nie dostałam dodatkowo na Wielkanoc, kiedy tutaj byłam - wytłumacz proszę Andrea jak to jest.