Na wyjeździe

07 czerwca 2013 22:34 / 1 osobie podoba się ten post
Hej Kobietki a ja dzisiaj miałam bardzo interesujacą , trwającą ok. 2 godziny rozmowę z Termitem.... Muszą Wam powiedzieć,że to dosyć miła i sympatyczna Pani bardzo fajnie się Nam rozmawiało....

Ryba i jak Ci się pracuje bo słyszałam ,że zmieniłaś Termita?
07 czerwca 2013 22:49 / 1 osobie podoba się ten post
Mam zdecydowanie inne zdanie na temat Termita niż Ty, ale fajnie, że na Tobie zrobiła dobre wrażenie. Oby na stałe!

Hogatka, mknę do Was!
07 czerwca 2013 23:44
Termit....Hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm ,dziwna osobka,byla i sie zmyla,ale czemu nie?Moze jest ciekawa osobka,nie zdazylam Jej poznac:(
08 czerwca 2013 04:00 / 1 osobie podoba się ten post
Witam Wpadłam się pożegnać na jakiś czas (krótki ), za niecałe 2 godziny kończy się mój ostatni dyżur przy babci , chociaż na tę chwilę wygląda to już jednak inaczej. Babcia nadal woła, ale nie z taką częstotliwością i nie są to już takie histeryczne krzyki. Można się śmiało położyć między wołaniem, przespać chwilę lub pomarzyć .
Zmiana tabletek jednak przyniosła znaczną poprawę, nawet w ciągu dnia babcia jest spokojniejsza, chociaż niestety wydaje się troszkę jakby otumaniona. Ok 10 godziny powinna tutaj być zmienniczka, a ja popołudniu wyjeżdżam. Niesamowicie się cieszę, raz z powodu tego, że wytrzymałam, dwa, że jest lepiej, no i najważniejszy powód, zobaczę się z mężem (a on obiecał mi wypłacić karne odsetki za spóźniony dzień seksu, oczywiście w naturze ). Dziękuję wszystkim za trzymanie kciuków, za rady i ciepłe słowa . Miłego dnia wszystkim i dużo słoneczka
08 czerwca 2013 06:14
Annika

Witam :-) Wpadłam się pożegnać na jakiś czas (krótki :-) ), za niecałe 2 godziny kończy się mój ostatni dyżur przy babci :-), chociaż na tę chwilę wygląda to już jednak inaczej. Babcia nadal woła, ale nie z taką częstotliwością i nie są to już takie histeryczne krzyki. Można się śmiało położyć między wołaniem, przespać chwilę lub pomarzyć :-).
Zmiana tabletek jednak przyniosła znaczną poprawę, nawet w ciągu dnia babcia jest spokojniejsza, chociaż niestety wydaje się troszkę jakby otumaniona. Ok 10 godziny powinna tutaj być zmienniczka, a ja popołudniu wyjeżdżam. Niesamowicie się cieszę, raz z powodu tego, że wytrzymałam, dwa, że jest lepiej, no i najważniejszy powód, zobaczę się z mężem (a on obiecał mi wypłacić karne odsetki za spóźniony dzień seksu, oczywiście w naturze:-) ). Dziękuję wszystkim za trzymanie kciuków, za rady i ciepłe słowa . Miłego dnia wszystkim i dużo słoneczka :-)

czesc ;) no za to ze wytrzymalas nalezy Ci sie medal!!!!! spokojnej podrozy i udanego wypoczynku a tych "karnych odsetek" to nalezy Ci sie baaardzo duzoooooo pozdrowionkaaaaaaaa
08 czerwca 2013 07:15
Dzien dobry wszystkim tylko nie dla mnie mnie to wszystko łapie jak przyjade na poczatku zab to jest najgorsze co moze byc gardło cholewcia ciepełko przyszło ach i zmnego człowiek za duzo pije głowa peka wszwach a tu jeszcze goscie dzis co prawd w ogrodku nie robie ale kawke czy cherbatke dla gosci tak wiec czasami czuje sie jak słuzaca a nie opiekunka Andrea bardzo fajnie ze tak powiedziałas kidys ja sie musze odwazyc i tez tak powiedziec dla synka najstarszego tez wiecznie mu cos a podaj kawke herbatke albo kolacyjke ech nie wiedza ze matka z ojcem maja tylko opiekunke a nie słuzaca:(((((((((
08 czerwca 2013 07:27
Acha wczoraj ze wzgledu na tych gosci upikłam cisto marchewkowe miła kupic gotowe moja pani ale zapomniała bo nie zapisane na karteczce ciasto wydwało mi sie proste i szybkie do zrobienia ze wzgledu na bol zeba nie chciało mni sie innego wykwintnego robic no i mnoj pani stwierdziła ze dobre ale bardziej na Boze narodzenie pasuje ech nic nie powiedziałam jej teraz z truskawkam sie chce  starym ludziom ciezko dogodzic im wiecej sie starac zeby mieli dobre to cos innego chce juz nic nie bede piekła moze sama upiec płatn os za jedna a wymagania za troje ech zycie przez firme przynajmiej człowie wie na czym stoi mam umowe a w niej co robie i tyle wtedy wszystko jest ok pozdrawiam wszyskich zyczac miłego spokojnego dnia słonecznego u nmie cos tam troche sie zmienia ale jeszcze troche słoneczka jest:))))))))))))))))))))))))))
08 czerwca 2013 07:39
Annika

Witam :-) Wpadłam się pożegnać na jakiś czas (krótki :-) ), za niecałe 2 godziny kończy się mój ostatni dyżur przy babci :-), chociaż na tę chwilę wygląda to już jednak inaczej. Babcia nadal woła, ale nie z taką częstotliwością i nie są to już takie histeryczne krzyki. Można się śmiało położyć między wołaniem, przespać chwilę lub pomarzyć :-).
Zmiana tabletek jednak przyniosła znaczną poprawę, nawet w ciągu dnia babcia jest spokojniejsza, chociaż niestety wydaje się troszkę jakby otumaniona. Ok 10 godziny powinna tutaj być zmienniczka, a ja popołudniu wyjeżdżam. Niesamowicie się cieszę, raz z powodu tego, że wytrzymałam, dwa, że jest lepiej, no i najważniejszy powód, zobaczę się z mężem (a on obiecał mi wypłacić karne odsetki za spóźniony dzień seksu, oczywiście w naturze:-) ). Dziękuję wszystkim za trzymanie kciuków, za rady i ciepłe słowa . Miłego dnia wszystkim i dużo słoneczka :-)

Szerokiej drogi oche najwazniejsz te odsetki hehe nie mozemy pozwolic sobie na straty hihi wieckozystaj znich miłego spokojnego uropu  nabez sił na powrut :))))))))))))))))))))Spokojnej Podrozy :)))))))))))
08 czerwca 2013 07:49
Agnieszka28

Dlugo czekalam na wyjazd,bo wiele rodzin woli starsze opiekunki.   Praca w Muhlheim am Main ktoras z Pan pracowala w tym miescie???
W sumie 2 razy wyjezdzalam juz jako opiekunka i nie musialam duzo babci gotowac.Co proponujecie,zeby ugotowac???

Agnieszka znajdz Kuchnia niemiecka przepisy tam znajdziesz przepisy na rozne smakołyki powodzenia:))))))))))))))))))))))))) Oczywisci tu u nas!:)))))))))))))))))))
08 czerwca 2013 07:50
A ja mam taka smutna wiadomosc a moze juz wiecie polski autokar z mlodzieza mial wypadek kolo Ingolstadt i wiadomo ze zginela jedna osoba akcja ratunkowa trwa, a tu sezon sie dopiero zaczyna masakra
08 czerwca 2013 08:01
Zakręcona Mamuela

Acha wczoraj ze wzgledu na tych gosci upikłam cisto marchewkowe miła kupic gotowe moja pani ale zapomniała bo nie zapisane na karteczce ciasto wydwało mi sie proste i szybkie do zrobienia ze wzgledu na bol zeba nie chciało mni sie innego wykwintnego robic no i mnoj pani stwierdziła ze dobre ale bardziej na Boze narodzenie pasuje ech nic nie powiedziałam jej teraz z truskawkam sie chce  starym ludziom ciezko dogodzic im wiecej sie starac zeby mieli dobre to cos innego chce juz nic nie bede piekła moze sama upiec płatn os za jedna a wymagania za troje ech zycie przez firme przynajmiej człowie wie na czym stoi mam umowe a w niej co robie i tyle wtedy wszystko jest ok pozdrawiam wszyskich zyczac miłego spokojnego dnia słonecznego u nmie cos tam troche sie zmienia ale jeszcze troche słoneczka jest:))))))))))))))))))))))))))

No właśnie, po co piec, skoro całkiem przyzwoite ciasta można kupić za niewiele ponad 1 euro. Oczywiście nadziane chemią, ale co z nią nie jest? Ja nabywam półkilogramową torbę różnych ciasteczek w Rewe za jedyne 0,99 i karmię tym babcię przez ponad tydzień. Ciast nie piekę ze względów praktycznych, gdyż Niemcy są przyzwyczajeni do jednego kawałka, a niektóre Polki do 3/4 blachy, więc po co sobie krzywdę robić i znów się nie zmieścić w ulubione, czerwone spodenki...
Ptaszki u mnie śpiewają, słoneczko świeci od rana  - Boże, jak jest pięknie!  Ale ochoty do pracy nie mam dziś żadnej, niestety...

Anniko, zuch-dziewczynko, samych miłych wrażen w kraju Ci życzę! Po lekach uspokajających jest się otumanionym, lecz przynajmniej nie daje się w kość opiekunkom. W ogóle się nie martw, babci krzywda się nie dzieje. Pozdrów od nas swojego dowcipnego męża!
08 czerwca 2013 08:31 / 1 osobie podoba się ten post
Joasia

Hej Kobietki a ja dzisiaj miałam bardzo interesujacą , trwającą ok. 2 godziny rozmowę z Termitem.... Muszą Wam powiedzieć,że to dosyć miła i sympatyczna Pani bardzo fajnie się Nam rozmawiało....

Joasiu, ja tez mialam przyjemnosc poznac Pania Termit, bardzo mila ciepla osoba, pomogla mi wybrac firme, wyjasnila co i jak.
08 czerwca 2013 08:31
Joasia

Joasiu, ja tez mialam przyjemnosc poznac Pania Termit, bardzo mila ciepla osoba, pomogla mi wybrac firme, wyjasnila co i jak.
08 czerwca 2013 09:13
Andrea niezle! Nie wiesz kto jest autorem? Czy to może jakaś mądrość ludowa, że autorów na próżno szukać?
08 czerwca 2013 09:21
witam was w moja ostatnia sobote na wygnaniu tego turnusu hehe wyjezdzajacym zycze szerokosci a przyjezdzajacym cierpliwosci dzis w nocy mi braklo tej cierpliwosci bo jeczala babcia cala noc ze boli dostala tablety krople masci i nadal boli wnerwila mnie i mowie dzwonie do psychaiatry bo pomoc wieksza potrzebna i zasnela po 6 i nadal spi,a ja biedna kawa pakowanie i obiad szykuje a glowka jak po kacu 3 dniowym hehee