Też się trochę stęskniłam. A masz nową recepturę bobofiutków ?? No czasu miałaś duuużo na myślenie ;-))
Też się trochę stęskniłam. A masz nową recepturę bobofiutków ?? No czasu miałaś duuużo na myślenie ;-))
Ewa67 nie daj sobie wciskać dodatkowych prac. Jak jest cała rodzina to niech się swoim ogródkiem sama zajmie, tak jak do tej pory. Ty przyjechałaś odciążyć ich w opiece nad babcią ( a może dziadkiem, nie doczytałam ). Myślę, że w tym przypadku powinnaś się tego twardo trzymać. Ma kto obrabiać ogródek a Ty nie masz miotły w dupci. Tak będzie zdecydowanie lepiej dla Ciebie ;-))
Dziewczyny wybaczcie nowej koleżance.
Co to są bobofiutki.
Domyślam się że coś mniam, mniam...
Witam wszystkich ze słonecznej Szwajcarii.Wreszcie piękna pogoda i kwitnie wszystko na raz . Jeszcze sa tulipany , zakwitł bez , konwalie , lilie mają pączki - piękna zieleń. Do tego ośnieżone szczyty gór a u ich stóp jezioro z mnóstwem żaglówek . Nad wzgórzami kolorowe motolotnie. A ja po spacerze - byłam w pobliskiej dolinie , gdzie bauer -pasjonat ma rożne zwierzęta - konie róznych ras , stadko osiołków , kózki miniaturki i masę ozdobnych ptaków. Alpejskie łąki są pełne kwiatów - nawet pewien gatunek dzikich storczyków rośnie . Teraz siedze na tarasie , popijam soczek z lodem i obżeram się malinami i morelami . Żyć , nie umierać ! Moją panią zabrała kuzynka do siebie , więc mam pełen luz - wróci po kolacji.A za dwa tygodnie do domu .
Witam wszystkich ze słonecznej Szwajcarii.Wreszcie piękna pogoda i kwitnie wszystko na raz . Jeszcze sa tulipany , zakwitł bez , konwalie , lilie mają pączki - piękna zieleń. Do tego ośnieżone szczyty gór a u ich stóp jezioro z mnóstwem żaglówek . Nad wzgórzami kolorowe motolotnie. A ja po spacerze - byłam w pobliskiej dolinie , gdzie bauer -pasjonat ma rożne zwierzęta - konie róznych ras , stadko osiołków , kózki miniaturki i masę ozdobnych ptaków. Alpejskie łąki są pełne kwiatów - nawet pewien gatunek dzikich storczyków rośnie . Teraz siedze na tarasie , popijam soczek z lodem i obżeram się malinami i morelami . Żyć , nie umierać ! Moją panią zabrała kuzynka do siebie , więc mam pełen luz - wróci po kolacji.A za dwa tygodnie do domu .
mam w nowym lapku windows8 ale sie wkurzam bo nie ogarniam go.
Muszę przeinstalować na 7.
Chodzi mi oto : gdy będę w De mam kupić sobie internet na 30 dni +starter tak i co dalej z tym zrobić?
Bdę jeszcze w Polsce 3 tyg. ale po mału się szykuję do wyjazdu.
Czy jak poproszę kogoś w sklepie to mi to zainstaluje?
Kurczę jadę na 2 m-ce a bez netu nie dam rady!
W Zurichu lato, wrecz upalne. Miasto pachnie akacjami, ktore wlasnie kwitna, jak szalone. Kazdego dnia wychodze wieczorem na dluugie wedrowki, piatki bede miec calkiem wolne, wpadne w szal zwiedzania. Na pierwszy ogien kosciol z witrazami wedlug Marca Chagalla.
Jezioro tez piekne, i raz trafilo mi sie byc w miescie, za co jestem wdzieczna serdecznie.
Co do stosunkow - wyczuwam, ze raczej Szwajcarzy nie palalja sympatia do Niemcow. Co nie przeszkadza, ze jest tu cala masa piwnych ogrodkow, w ktorych siedza ... zgadnijcie - niemieccy emeryci ! Graja zespoly niemieckie na zywo.
wiesz, dochodze do wniosku,ze Szwajcaria jest blizsza Austrii jak Niemcy.Tu tez niedziela jest rodzinna chora jezeli jest na tyle sprawna ze wsiadzie do samochodu to jedzie na niedzielny obiad nie koniecznie do najblizszej rodziny.Tu zawiazuja sie serdeczne przyjaznie na cale zycie.Widze to obserujac urodziny moich pan po kolei.Nie jest to przypadkowe. Dotyczy to rowniez uznania pracy opiekunki tu sie nie zwala na glowe wszystkich klopotow i czesto podejmowania decyzji samodzielnie.Tu jest tak troche blizej nas wspolne obiady w soboty i niedziele,wspolne uprawianie sportu i wspolne popoludnia czesto z kieliszeczkiem naleweczki (pysznej) i pogaduszkach.Ale pozegnania wygladaja dla mnie smiesznie,wstaja od stolu,stoja i rozmawiaja,dochodza do drzwi stoja i rozmawiaja,wychodza na zewnatrz stoja i rozmawiaja dochodza do samochodu stoja i rozmawiaja. Myslalam,ze nie chca przy mnie
prowadzic rozmow, ale potem okazalo sie ze taki maja zwyczaj.No i tu fajnie jest.Z oknem tez mam widok zapierajacy dech,zwlaszcza rano jak wstaje mgla.
Witam jak niedziela to togoda sie popsuła zeby tylko nie padało kurecze siedzec w domu cały dzien masakra a moze cos sie troszeczke poprawi a jaka u was ?Jak samopoczucie wszystkie zdrowe ?miłego spokojnego dnia zycze:)))))))))))))))))))))))))))))))