Na wyjeździe

25 czerwca 2013 14:14 / 1 osobie podoba się ten post
Oooooo.... Margola, już pedzę..... Do lasu..... Tylko kiedy .....?????
25 czerwca 2013 14:17
Wiesiula

Kika kochana jak kuleczki na słodkie ??? Działają???
Margola i ja marzę o spacerze po lesie w poszukiwaniu pięknie pachnących i wyglądających grzybków...

Takie "coś" powinno według mnie zostać porządnie ukarane, mam nadzieję, że szybko znajdą " żartownisia" .... Brzydkie słowa cisną mi się na usta.

Wyobraz sobie.... ze kulki dzialaja... nie chcialam sie chwalic... ale 2 kg mniej waze... na slodkie dzialaja rewelacyjnie... problem mam jeszcze z ciezkostrawnymi potrawami... ale powoli zmierzam ku celowi...
25 czerwca 2013 14:21 / 2 osobom podoba się ten post
Wiesiula

Oooooo.... Margola, już pedzę..... Do lasu..... Tylko kiedy .....?????

Wiesiula na wlasne oczy widzialam (skype), pelny koszyk swiezych kurek, przed chwila moja srednia byla z piesem na spacerze(mieszkaja przy samym lesie) i przyniosla caly koszyczek(nie ogromniasty)kureczek. Jutro bedzie robic sos-krem z kurek, mniam. Po prawdzie ja grzybki jesc lubie w sezonie kilka razy, ale zbierac uwielbiam, nadmiar susze.
25 czerwca 2013 14:23
Oooooch ja też chcę !!!!
Tylko zrobię badania na tarczycę i jeśli będzie oki, to będę chwytać się nawet brzytwy by pozbyć się tego ciężaru ....
25 czerwca 2013 14:26 / 3 osobom podoba się ten post
margolcia

Kikus,

zzarlo moj tekst, chyba ktos maczal w tym palce, napisalam, ze pierze sie i ze ucze sie byc grzecna.
25 czerwca 2013 14:28
witam was}}}u mnie pochmurno i zimno po tropikach co panowaly ale od razu milej sie oddycha,wczoraj mialam rozmowe z synem babci i dzis zakceptowanie i zalatwianianie formalnosci i piatek wyjazd,stres mam ogromny nowa firma dwa jestem pierwsza opiekunka i nowe miasto i ten dziwny dialekt}}}trzymcie kciuki powoli sie szykuje znow na wygnanie ale coz samo zycie}}}buziaki
25 czerwca 2013 14:31 / 3 osobom podoba się ten post
margolcia

Kikus, u mnie czas pierzenia, gubie piorka, a i na forum coraz mniej zwolennikow/czek

slownych potyczek.

Moderatora wszystkie sie boja, bo to forum tylko dla grzecznych dziewczynek i chlopczykow jest. Ciezko mi sie przystosowac, ale.......daje rade.

Nie, no jest moj post, a co to tam wyzej sie stalo? Ale masz racje Kika, Tobie jednej nie musze tlumaczyc jak mi zle byc grzeczna ulozona panienka. Chcialam juz naszego Moderatora hm, delikatnie objechac, ze tekst moj wcielo, ale powstrzymalam sie,.......robie postepy?
25 czerwca 2013 14:34 / 3 osobom podoba się ten post
margolcia

Po naszemu Wiesiula, za takie cos, " reka, noga, mozg na scianie, oko na widelcu" a do tego 25 lat ciezkich robot w kamieniolomach.

Margolcia a czym bedzie pracowal w kamieniolomac bez reki,nog i oka????? czy tym o czym ja mysle?
25 czerwca 2013 14:36 / 2 osobom podoba się ten post
mleczko47

Margolcia a czym bedzie pracowal w kamieniolomac bez reki,nog i oka????? czy tym o czym ja mysle?

No, mysle o lasce dynamitu oczywiscie.
25 czerwca 2013 14:37 / 2 osobom podoba się ten post
margolcia

Nie, no jest moj post, a co to tam wyzej sie stalo? Ale masz racje Kika, Tobie jednej nie musze tlumaczyc jak mi zle byc grzeczna ulozona panienka. Chcialam juz naszego Moderatora hm, delikatnie objechac, ze tekst moj wcielo, ale powstrzymalam sie,.......robie postepy?

...dodajesz pikanterii naszemu Forum... myslaca inaczej - kika1
25 czerwca 2013 14:37 / 3 osobom podoba się ten post
W jednym dowcipie taki kowboj twardziel właśnie tym rozgarniał żar w ognisku.Może da się kamienie przerzucać:D.
Upsss...to było do posta Mleczko47.Aaa,laska dynamitu?No mozna i tak nazwać;-)))).
25 czerwca 2013 14:39 / 1 osobie podoba się ten post
Tali

Witajcie!
Ja tylko na chwilę, bo zaraz muszę się zbierać. Oj ciężka noc ja miałam... o 2.00 byłam dopiero w łóżku, o 3.00 może zasnęłam... Panna na tyle źle się czuła, że zadzwoniłam po pogotowie i zabrali ją. Nie ma wody w płucach, ale ma zapalenie w lewym płucu. Czyli jedna z dwóch rzeczy, które cały czas podejrzewałam. Nafaszerują ją antybiotykami i wyślą do domu pewnie pod koniec tygodnia. Niestety myślę, że nie dojdzie już po tym do siebie... Jutro przyjedzie córka. Ale dziś jestem sama...
Dobra walnę sobie jeszcze espresso i jadę!
Miłego dnia!

Tali moją podopieczną z zapaleniem płuc trzymali kiedyś 9 dni w szpitalu. Odpocznij przez ten czas, odeśpij.Trzymaj się.
25 czerwca 2013 14:57 / 3 osobom podoba się ten post
mleczko47

No, mysle o lasce dynamitu oczywiscie.

Alez ja wlasnie taka laske mialam na mysli Mleczko47.
25 czerwca 2013 15:12
Margolcia lubię Twój styl pisania, jesteś konkretna kobieta,tak trzymaj!

Mam pytanie do osób pracujących z podopiecznymi z chorobą Parkinsona i demencją (to co pisała Emilia i Ania przeczytałam i wiele się nauczyłam, dziękuję bardzo). Chodzi mi o nietrzymanie stolca. Moja podopieczna ma nietrzymanie moczu i nosi pampersy, jestem tu 3 raz, poprzednio nie było problemów z utrzymaniem stolca. Teraz objawy demencji nasilają się i podopieczna co kilka dni ,,spóźnia,, się do toalety. Nie wiem, czy to ma związek z chorobą podstawową, czy to po prostu już tak będzie. Za kilka dni wyjeżdżam na urlop, przyjeżdża nowa opiekunka, chcę wszystko dobrze przekazać. Rodzina wie o wszystkim, ale na nikim nie robi to wrażenia. Będę dozgonnie wdzięczna za informacje:)
25 czerwca 2013 15:21
margolcia

zzarlo moj tekst, chyba ktos maczal w tym palce, napisalam, ze pierze sie i ze ucze sie byc grzecna.

Margolcia:):):) poprostu nie pasuje do Ciebie wizerunek grzecznej babki i dlatego tekst nie chciał wskoczyć:):) Lapek się zbuntował:):):) i nie chciał wysłać:):)