Na wyjeździe

26 czerwca 2013 12:31
Dziekuje za szybka odpowiedz...w miedzyczasie znalazłam terminy na sierpien...moze bym sie wybrała na spotkanko...jestem z opolskiego teraz aktualnie koło Kassel ..jeszcze 3tygodnie...pozdrawiam i przesyłam troche słonka bo akuratnie wyszło...
26 czerwca 2013 12:54 / 1 osobie podoba się ten post
romana

Przepraszam wszystkich dotkniętych moimi uwagami na temat ortografii i obiecuję, że od tej chwili nie pisnę już na ten temat ani słowa.

Czy to poczatki demencji,slowo przepraszam za czesto uzywane dewaluuje sie.

Wichurra  i Mycha  mialam na mysli czeste posty nie przebywanie online na forum,ciemno bylo nie dopisalam.

26 czerwca 2013 13:48
Witam wszystkich w słoneczne(nareszcie!) popołudnie.Szerokiej drogi wyjeżdżającym życzę.Więcej wyrozumiałości dla kierowców autokarów(nie zawsze spóznienia są z ich winy).

26 czerwca 2013 13:58
alexia

Witam Cię magmab oraz całe opiekunkowo!
Zjazd w tym tygodniu.Będziemy cały czas z Wami myślami. Toast oczywiście za zdrowie opiekunek i opiekunów będzie - musowo.
Kiełbaska- cóż bardzo to rozumiem  też mi brakowało jak tam byłam...Przyjechałam do domu w niedzielę i zaraz musiałam zaliczyć. Delektowałam się.... zapachem ..... przy grillu.

ja na sama myśl o grillu i innych pysznościach dostaje ślinotoku... a jak za mna chodza fryteczki albo jakies śmieciowe jedzonko mniaaam czuję w ustach ten smak a w nosie zapach...
26 czerwca 2013 14:01
kika1

...do katti82... masz zawod kosmetyczki z pelnymi kwalifikacjami... takimi... ktore pozwolilyby Tobie na otwarcie zakladu w Niemczech... to brakujace czesto ogniwo w malych niemieckich miasteczkach...

Tak i na poczatku jak zaczelam mysleć o pracy w DE rozgladalam się w ogloszeniach dla kosmetyczek, praca jest to fakt zarobki tez calkiem  tak do 1500e ,ale ja musze sie troche jezyka poduczyc:),tutaj np w Obersdorfie corka mojej babci robi pedicure w Alterheimie i nawet zadowolona jest ale czy bylaby szansa na moj wlasny nigdy o tym nie myslalam
26 czerwca 2013 14:04
kattti82

Tak i na poczatku jak zaczelam mysleć o pracy w DE rozgladalam się w ogloszeniach dla kosmetyczek, praca jest to fakt zarobki tez calkiem  tak do 1500e ,ale ja musze sie troche jezyka poduczyc:),tutaj np w Obersdorfie corka mojej babci robi pedicure w Alterheimie i nawet zadowolona jest ale czy bylaby szansa na moj wlasny nigdy o tym nie myslalam

...mialam na mysli kosmetyke twarzy... takie fiu-bzdziu jak oczyszczanie... masaz... makijaz... regulacja brwi... usuwanie wloskow z twarzy...
26 czerwca 2013 14:21
Mialam na mysli ze corka robi pedicure dziadką i babcią w Alterheimie a nie sama sobie tam:)poprawiam się bo nie wiem czy wiadomo o co mi chodzilo,a zeby wykonywac wiekszosc zabiegow ja nie musze otwierac swojego salonu bo wystarczy ze mam potrzebne sprzety chociazby rolka do depilacjii woskiem itp itd i grupe klientow ktorzy byliby zainteresowani a tutaj najlepiej poczta pantoflowa dziala:)Wiem jak się porobilo w PL byl okres ze kazdy chcial miec swoj gabinet kosmetyczny i wyroslo ich tyle co grzybow po deszczu np w Krakowie, a ze zyjemy w panstwie gdzie nie wszystkich stac zeby sie rozpieszczac i regularnie dbac o siebie to skonczylo sie tym ze czesc ledwo przedzie albo wiekszosc kasy zgarnia pracodawca a dziewczyny pracuja za 1400 zl i jeszcze jedno zrobienie porzadnie paznokci to naprawde sztuka a nie zabawa to tak do innych dziewczyn
26 czerwca 2013 14:30 / 1 osobie podoba się ten post
Witam. Hmm, tak się zastanawiam,czy tutaj w Niemczech nie ma normalnej galaretki do zrobienia. Przyznam się, że nie "rzuciła mi się w oczy" , ale też za nią do tej pory się specjalnie nie rozglądałam. Przygotowywałyśmy dzisiaj z Babcią biszkopt z owocami i zanim zdążyłam zaprotestować zalała te owoce czymś co wg mnie jest krochmmalem, tylko, że słodkim, przynajmniej wygląda jak krochmal, delikatnie mówiąc, bo skojarzenia miałam różne . W sumie Babcia zrobiła mi przysługę, bo ponieważ moja wyobraźnia jest naprawdę wielka, to tego czegoś na pewno nie skosztuję i później nie będę zła na samą siebie, że znów zjadłam za dużo słodkiego
26 czerwca 2013 14:37
drodie Panie czy w aldiku mozna kupic mniejsze doladowane inter niz 15 euro np 5 czy 10e
26 czerwca 2013 14:37
oni niemaja galetetki,ja tez niespotkałam tu.robiłam tez biszkopt i uzyłam tzw HILFE cos jak żelatyna.ale to nie to co galaretka
26 czerwca 2013 14:52
kacha25

oni niemaja galetetki,ja tez niespotkałam tu.robiłam tez biszkopt i uzyłam tzw HILFE cos jak żelatyna.ale to nie to co galaretka

A więc jednak .  Czyli do końca pobytu Babcia je tego typu rzeczy sama:)
26 czerwca 2013 14:55 / 2 osobom podoba się ten post
tamara

Mycha,ale jeśli Tobie umalowanie paznokci sprawialo trudnośc to juz Twoj problem, nie możesz krytykować kogoś za to, że dziewczyny wykorzystują swoje umiejetności pokazując to Niemcom, niech tez widzą, że jestesmy zdolne i umiemy dużo rzeczy zrobić a ni e tylko siedzieć i np grać w chińczyka.Takie dziewczyny nie sa na co dzień,nie każda ma takie umiejętności i nie każda błyszczy wśród nich,może Ty robisz coś co Twoja zmienniczka nie potrafi i też musi być dobrze.Bez urazy.

Bez urazy. Staram sie robić to, co należy do obowiązków opiekunki, nie kosmetyczni. To jest różnica, szkoda że tego nie widzisz i nie czujesz. 
26 czerwca 2013 14:56 / 1 osobie podoba się ten post
Dziewczyny,w Niemczech jest dostępna galaretka,Goetter Speise się nazywa.Dostępna jest w wielu smakach,ale tężeje o wiele szybciej niż nasza polska.
26 czerwca 2013 15:20
A Rewe mozna czesto spotkac stoisko z polskimi produktami.
26 czerwca 2013 15:22 / 1 osobie podoba się ten post
Nawet ogórki kiszone mozna w Rewe dostać.