Na wyjeździe

26 czerwca 2013 18:31
romana

To fajnie masz! U mnie słoneczko od rana, czyżby pochmurne dni się skończyły? Ciekawe jak u Kasi nad morzem, czy zjazd odbędzie się w strugach deszczu...

Dziś strugi deszczu ,sztorm ,wiatr i 14st.Ponoć jutro ma sie uspokoic pogoda:)Oby:):):):)
26 czerwca 2013 18:37 / 1 osobie podoba się ten post
No własnie Jaguś to mnie tak zachęca do myślenia nad taka pracą. Moja ciotka tak pracuje i chyba całkiem nieźle na tym wychodzi, bo już 3 mieszkania dla córek kupiła... Wprawdzie już z 20 u Niemców sprzata, no ale zawsze. Z tym wynajeciem, to moja kolezanka w Frankfurcie kawalerkę za 400 Euro wynajmowała. Wiadomo, że jeszcze dodatkowe opłaty dochodzą. Ja myslałam raczej o pokoju przy jakiejś rodzinie. Niemcy często mają takie rozwiązania, że nawet osobne wejście i łazienka może być. Tylko właśnie ten kłopot,że trzeba sobie znaleźć te rodziny u których się sprzata, że w czasie ich urlopu może praca odejść, że nie wiadomo co wtedy z moim urlopem.
Ale jest ta nasza słynna Justyna Polańska - też dziewczyna po domach niemieckich sprząta i chyba całkiem niexle żyje - przynajmniej tak z jej książki wynika.
26 czerwca 2013 18:44 / 2 osobom podoba się ten post
Romana baw się dobrze na zjeździe i szczęśliwej drogi! Wypijcie za nas na wygnaniu kielona!

Wiesiula baw się dobrze na weselisku, poszalej z Orzełkiem i naciesz się skrzatami! Szczęśliwej drogi!

Alexia SAdystko jedna! Nie pisz o zapachu kiełbachy z grilla, bom wygłodniała na takie przyjemności kulinarne! Marzy mi się mięcho z grilla i pachnie mi tu niemożebnie... o i boczuś... mniammmmmm! Ivanilia udziela mi się od Ciebie hihihi!

A co do mojej Panny właśnie się dowiedziałam, że to nie zapalenie płuc. Ma guza na płucu lewym, ale nie wiedzą, czy jest złośliwy i nie wiadomo co się dalej z nią będzie działo...
26 czerwca 2013 18:44 / 4 osobom podoba się ten post
tamara

Mycha,ale jeśli Tobie umalowanie paznokci sprawialo trudnośc to juz Twoj problem, nie możesz krytykować kogoś za to, że dziewczyny wykorzystują swoje umiejetności pokazując to Niemcom, niech tez widzą, że jestesmy zdolne i umiemy dużo rzeczy zrobić a ni e tylko siedzieć i np grać w chińczyka.Takie dziewczyny nie sa na co dzień,nie każda ma takie umiejętności i nie każda błyszczy wśród nich,może Ty robisz coś co Twoja zmienniczka nie potrafi i też musi być dobrze.Bez urazy.

Nie zgadzam sie z tym Tamara - juz tafiłam na sztelę po fryzjerce co wyczesywała fryzurki całej rodzinie i byłam oczywiście ta zła bo nie jestem fryzjerką - tylko pokaż coś ponadto a oni juz myslą ,że wszystkie opiekunki z Polskii to kosmetyczki,fryzjerki,krawcowe,cukierniczki i kucharki od lepienia  hurtowych ilości pierogów co drugi dzień.Jak beda płacic nam po 2000-3000 euro to prosze bardzo !mogę sie nawet tajskiego masażu nauczyć!Ale na dziś to ja jestem do opieki a nie do manicure i fiokowania loczków!!!Moja babuszka zamawia sobie co jakis czas pania do czesania i pedicure i ta od niej bierze 60euro.......
26 czerwca 2013 18:55 / 10 osobom podoba się ten post
Witam wszystkich ! Dopiero teraz dotarłam do domu po całodziennym pobycie w Krakowie.Ominęła mnie dyskusja odnośnie plusów , których mam rzeczywiście sporo - a cenię je sobie tym bardziej , ze ku mojemu ubolewaniu nie mam na forum wielu bliskich przyjaciół . Ale mam pewną satysfakcję , której nikt mi nie odbierze. Ja nie atakuję , nie staram się być złośliwa - nawet częściej ignoruję zaczepki niż na nie odpowiadam. Staram się pisać w sposób wyważony i atakuję problem a nie oponentów - nawet tych , z którymi mi ,,bardzo nie po drodze ''. Może to się tak wielu podoba. A co do plusów- sama daję np za poczucie humoru , dowcipne odpowiedzi- to akurat moja niezbyt mocna strona , za piękne zdjęcia , które ktoś zrobił i wstawił ,za wierszyki , anegdoty czy przemawiające do mnie wypowiedzi .Daję je nawet tym , którzy do mnie sympatią nie pałaja i którzy też sa mi nieszczególnie blicy - parę osób wie , że mówię prawde. Ja mam tylko kilku przyjaciół- inni mają więcej ale ja to akceptuję w 100 % .Przykre , że statystyki zaczynają przesłaniać człowieka - także tu na forum .Ale cóż - tak bywa. Lubię pisać o rzeczach na których się znam lub sa bliskie memu sercu - może te posty podobaja się bo są autentyczne.
I jeszcze coś - dalej będę tak samo postępować , bo to wynika z mojego wewnętrznego przekonania . Jeśli ktos tego nie akceptuje - niech po prostu moich postów nie czyta.
26 czerwca 2013 19:15 / 2 osobom podoba się ten post
do mojego Ziutka dociera że naprawde jadę do domu. Wysłuchałam 15min tyrady i patrzałam w jego oczy które zrobiły się jak u tego kota w Shreku, że mam zostać, będzie mi płacił (haha) po co jade do domu itd tylko że on niezdaje sobie sprawy jeszcze 2 takie miesiące z nim to by mnie stąd prosto na oddział zamknięty zabrali ;))
26 czerwca 2013 19:27 / 1 osobie podoba się ten post
Tak , byłam w tym autokarze , rzeczywiście sprawdzali wszystkie paszporty na granicy .Pierwszy raz jechałam przez Stuttgart , zwykle Bregenz i Monachium.
26 czerwca 2013 19:28 / 1 osobie podoba się ten post
Szkoda, mogłybyście sobie pogadać ;-// gdybyście znały swoje twarzyczki. 
26 czerwca 2013 19:35
jagus

drodie Panie czy w aldiku mozna kupic mniejsze doladowane inter niz 15 euro np 5 czy 10e

A nad tym się nie zastanawiałam. Ja zawsze za 15 kupuję. Czy ktoś, coś więcej wie na ten temat ??
26 czerwca 2013 19:38
a czy ktos 1 sierpnia biedzie wsiadal w ulm o 16.30
26 czerwca 2013 19:43
jagus

a czy ktos 1 sierpnia biedzie wsiadal w ulm o 16.30

Teoretycznie ja... ale będę próbowała dogadać się z dziadkiem, żeby puścił mnie z dzień lub dwa wcześniej, bo chcę 1 ze znajomymi na wypad ruszyć :)
26 czerwca 2013 19:46
Mycha

A nad tym się nie zastanawiałam. Ja zawsze za 15 kupuję. Czy ktoś, coś więcej wie na ten temat ??

Można za 5, 15 i 30.Ale ostatnio to tak mialam,ze kupiłam za 5 i się okazało ,ze trzeba za min 10/2xpo 5/żeby net działał.Wcześniej dokupowałam za 5 ,i to mi na 2 dni wystarczało/2 euro dziennie "zjada"/.Normalnie na 30dni to kupuje 3x5e.i potem musze dokupić na koncówkę pobytu.
26 czerwca 2013 19:47
ivanilia40

Chyba w tą sobotę jest ten zjazd?. Jak Twój dziadziuś Wichurrka?  

:):)ale szczesciary:)a ja biedulka w sobote bede wsiadac do odrzutowca marki Sindbad:)i "na"Niemcy odlot:)chyba zaczne plakac:(
26 czerwca 2013 19:54
kasia63

Można za 5, 15 i 30.Ale ostatnio to tak mialam,ze kupiłam za 5 i się okazało ,ze trzeba za min 10/2xpo 5/żeby net działał.Wcześniej dokupowałam za 5 ,i to mi na 2 dni wystarczało/2 euro dziennie "zjada"/.Normalnie na 30dni to kupuje 3x5e.i potem musze dokupić na koncówkę pobytu.

Dzięki Kasia. Czyli jednak 15 euro na miesiąc - full wypass.... Dobrze wiedzieć, że 5 euro na 2 dni styknie. Tak w przybliżeniu. 
26 czerwca 2013 20:03
Mycha

Dzięki Kasia. Czyli jednak 15 euro na miesiąc - full wypass.... Dobrze wiedzieć, że 5 euro na 2 dni styknie. Tak w przybliżeniu. 

tak tak ale musisz miec opcje xl wlaczona lub 30 dniowa