Na wyjeździe

26 czerwca 2013 15:28 / 1 osobie podoba się ten post
I ptasie mleczko na Wielka Smute!
26 czerwca 2013 15:30 / 2 osobom podoba się ten post
Dziewczyny zróbcie sobie same galaretke " truskawki zasypac cukrem , przegotowana woda, zelatyna /jest w DE/ i sok z truskawek, dosłodzic jak zbyt malo słodkie" tak przeciez sie kiedys robiło.... a prawdę mówiąc ja zabrałam 4 paczuszki truskawkowej
26 czerwca 2013 15:37 / 3 osobom podoba się ten post
tamara

Mycha,ale jeśli Tobie umalowanie paznokci sprawialo trudnośc to juz Twoj problem, nie możesz krytykować kogoś za to, że dziewczyny wykorzystują swoje umiejetności pokazując to Niemcom, niech tez widzą, że jestesmy zdolne i umiemy dużo rzeczy zrobić a ni e tylko siedzieć i np grać w chińczyka.Takie dziewczyny nie sa na co dzień,nie każda ma takie umiejętności i nie każda błyszczy wśród nich,może Ty robisz coś co Twoja zmienniczka nie potrafi i też musi być dobrze.Bez urazy.

Tamara,mozna w inny sposob napisac posta nie musisz zgadzac sie z Mycha,ona wyrazila swoje zdanie Ty napisz swoje a my czytajacy bedziemy mieli swoje zdanie i damy pt dla Mychy albo Tamary.Mniej agresji, milszy dzien.
26 czerwca 2013 16:01
tina 100%

Nawet ogórki kiszone mozna w Rewe dostać.

Mam Rewe u siebie ale ogórków kiszonych tam "ni ma" ;-// szkoda.
26 czerwca 2013 16:01
tina 100%

Nawet ogórki kiszone mozna w Rewe dostać.

Mam Rewe u siebie ale ogórków kiszonych tam "ni ma" ;-// szkoda. Edeki u mnie nie ma, tylko Aldik i Rewe i gdzieś daleko na horyzoncie Real. 
26 czerwca 2013 16:09
Witam wszystkich z pochmurnego Berlina:):)
A wszystkim wyjeżdżającym miłej podróży:):):)
Wiesiula miłego pobytu w PL :) ekscytujących lotów na Orzełku:):):) i super zabawy na weselisku:):)
26 czerwca 2013 16:15
kacha25

oni niemaja galetetki,ja tez niespotkałam tu.robiłam tez biszkopt i uzyłam tzw HILFE cos jak żelatyna.ale to nie to co galaretka

Tortenguss -tutaj wszyscy to uzywaja.
26 czerwca 2013 16:52 / 1 osobie podoba się ten post
mleczko47

Tamara,mozna w inny sposob napisac posta nie musisz zgadzac sie z Mycha,ona wyrazila swoje zdanie Ty napisz swoje a my czytajacy bedziemy mieli swoje zdanie i damy pt dla Mychy albo Tamary.Mniej agresji, milszy dzien.

Czy ja cokolwiek do Ciebie pisalam, ze musisz zawsze wtrącać swoje trzy grosze.A co do punktów to prosze cie,lubisz dziecinade jak wczoraj czy to przedwczoraj bylo to sie baw,widocznie tego potrzebujesz.A jeżeli plus cie uszczęśliwi to ode mnie masz tez,haha jak nie masz w realu to chociaz tu taj.
26 czerwca 2013 17:04
kacha25

oni niemaja galetetki,ja tez niespotkałam tu.robiłam tez biszkopt i uzyłam tzw HILFE cos jak żelatyna.ale to nie to co galaretka

W Rewe jest galaretka Dr.Oetker o nazwie Götter Speise ; )
26 czerwca 2013 17:09
Ewelina77 jakie śliczne usta.Nie mogłam się powstrzymać aby nie napisać....
26 czerwca 2013 17:14 / 1 osobie podoba się ten post
tamara

Czy ja cokolwiek do Ciebie pisalam, ze musisz zawsze wtrącać swoje trzy grosze.A co do punktów to prosze cie,lubisz dziecinade jak wczoraj czy to przedwczoraj bylo to sie baw,widocznie tego potrzebujesz.A jeżeli plus cie uszczęśliwi to ode mnie masz tez,haha jak nie masz w realu to chociaz tu taj.

dziekuje

26 czerwca 2013 17:26
alexia

Ewelina77 jakie śliczne usta.Nie mogłam się powstrzymać aby nie napisać....

Teczowe ; ) Dziekuje
26 czerwca 2013 17:30
W Waszych gazetach też jest tyle ogłoszeń o poszukiwanych paniach do sprzatania domu, czy prowadzenia ogrodu? Bo w mojej lokalnej jest tego pełno - dzisiaj przynajmniej 10 ogłoszen było. Tak się zastanawiam, czy to nie lepszy interes niż opieka. Płacą przewaznie po 10 Euro za godzinę. Przy ośmiu godzinach dziennie i 6-dniowym tygodniu pracy wychodzi 1920 Euro. Muszę się jeszcze zorientować ile wynajęcie jakiegos pokoju by kosztowało. Nie orientujecie się? Tylko to praca na czarno by musiała być, bo jakby jeszcze podatki od tego odliczyć, to już się mało opyla.
26 czerwca 2013 17:50
wichurra

W Waszych gazetach też jest tyle ogłoszeń o poszukiwanych paniach do sprzatania domu, czy prowadzenia ogrodu? Bo w mojej lokalnej jest tego pełno - dzisiaj przynajmniej 10 ogłoszen było. Tak się zastanawiam, czy to nie lepszy interes niż opieka. Płacą przewaznie po 10 Euro za godzinę. Przy ośmiu godzinach dziennie i 6-dniowym tygodniu pracy wychodzi 1920 Euro. Muszę się jeszcze zorientować ile wynajęcie jakiegos pokoju by kosztowało. Nie orientujecie się? Tylko to praca na czarno by musiała być, bo jakby jeszcze podatki od tego odliczyć, to już się mało opyla.

wynajecie pokoju ok300 e jak dobrze poszukasz to i tak pewnie wiecej zostaje niz opieka przy jednej osobie
26 czerwca 2013 17:52
a i jeszcze jedno po 8 godz takiej pracy luz blus, robisz co chcesz, idziesz gdzie chcesz ,nie musisz nikogo pilnowac