kacha25majac umowe zlecenie jestes pracownikiem w podrózy słuźbowej tak zwanym,a umowe o prace tj.pracownik oddelegowany i w tym ta róznica,ze majac zlecenie mozna jezdzic bez ograniczen choc kazda agencja indywidualnie do tego podchodzi.ja mam umowe i tu chodzi o podatek który agencja musiałaby zapłacic w niemczech po przekroczeniu tych 6 miesiecy.ja tez jezdze do niemiec na 2 miesiace-1,5 jestem w domu czyli przrwy sa ale w sumie pracuje poł roku w roku kalendarzowym a ja bym chciala dłuzej pracowac ale chyba nieda sie tego ominac(dlatego musze z rodzina porozmawac)to jest anulowane od nowego roku kalendarzowego mozzna znowu pracowac kolejne pól roku.chore przepisy ale tak W Brukseli ustalaja
http://www.kadrywpraktyce.pl/jak-wyslac-pracownika-do-pracy-za-granica-oddelegowanie-czy-zagraniczna-podroz-sluzbowa/
Więc z tego co przeczytałam,moja agencja faktycznie nie może mnie zostawić dłużej w Niemczech niż 183 dni w ciągu 12 miesięcy.
Jestem pracownikiem oddelegowanym,bo w mojej umowie jest podany adres ,pod którym wykonuję swoją pracę. W tym artukule jest również napisane,że w związku z tym składki od takiego pracownika powinny być odprowadzone od kwoty 3646,09 zł.Ja mam znacznie mniej,więc...?