Na wyjeździe

07 maja 2013 13:11
hogata-no mi tez to przyszło do głowy-dzaiadkowi tez -potem jeszcze stwierdził ,ze jej ojciec miał udar-zmarł po nim szybko ,jej dziadek i starsza o dwa lata siostra to samo ....mi to własnie bardzoooooo smierci i powaznie się martwie.
JA wczoraj byłam pewna ,ze ja wezmą do szpitala ,juz w muslach ja do tego szpitala szykowałam.
Ja tu nic nie moge nieststy.
07 maja 2013 14:00
No i wlasnie,jest tak jak dziewczyny pisza Emma_m.Lekarze tutaj ,poprostu delikatnie mowiac czekaja na smierc pacjenta.Wiecie co? Nasza polska sluzba zdrowia ma duzo do zyczenia,ale jak ja tutaj jezdze do De,to czasem,mam wrazenie ,ze ja zwykla hogatka,wiecej wiem niz lekarze i pielegniarki razem wzieci.
Ja tak talko mysle,a oni generalnie maja pacjenta w DU......doslownie.Tylko ,ze my sie naprawde przejmujemy,martwimy,a Oni,sie z Nas smieja.Ehhhhhhhhh,czasem ,to mam ochote tak nawrzeszczec na pielegniarki ,ktore tu przychodza,zachowuja sie jak jakies ULUNGI,lekarz,no coz,wpadnie wymieni cewnik,popatrzy i tyle go widzialam.Nawet nie zbada,nie obejrzy,nie zapyta,poprostu nic,tylko slysze ciusssss:(
07 maja 2013 14:09 / 1 osobie podoba się ten post
hogata76

No i wlasnie,jest tak jak dziewczyny pisza Emma_m.Lekarze tutaj ,poprostu delikatnie mowiac czekaja na smierc pacjenta.Wiecie co? Nasza polska sluzba zdrowia ma duzo do zyczenia,ale jak ja tutaj jezdze do De,to czasem,mam wrazenie ,ze ja zwykla hogatka,wiecej wiem niz lekarze i pielegniarki razem wzieci.
Ja tak talko mysle,a oni generalnie maja pacjenta w DU......doslownie.Tylko ,ze my sie naprawde przejmujemy,martwimy,a Oni,sie z Nas smieja.Ehhhhhhhhh,czasem ,to mam ochote tak nawrzeszczec na pielegniarki ,ktore tu przychodza,zachowuja sie jak jakies ULUNGI,lekarz,no coz,wpadnie wymieni cewnik,popatrzy i tyle go widzialam.Nawet nie zbada,nie obejrzy,nie zapyta,poprostu nic,tylko slysze ciusssss:(

my jak head&shoulders od wszystkiego w jednym , matki , lekarki , ksiegowe, budowlance itd...... a oni jedna profesja i to na odwalenie i za to oni funkcjonuja a my biedujemy w naszym kraju . szok!!!!!
07 maja 2013 14:13
hogata tak jak mówisz.....
Mam czasem wrazenie ,ze mam do czynienia nie z lekarzem z 20letnim stażem ,a z konczoncym własnie studia medyczne(oni są zupełnie zieloni)człowieczkiem.
07 maja 2013 14:13
Wy się dziwicie u nas jest to samo a w Angli do pacjenta powyżej 75 lat karetki nie wysyłają chyba że nie ma nagłych wypadków :)) Ale niemcy chociaż nie czekają w kolejkach na wymiane stawów ,protezy kolanowe ,łokciowe ,biodrowe góra 2 miesiące a u nas nawet 10 lat .CHORE TO WSZYSTKO JEST:((
07 maja 2013 14:16
fiona-czyż nie tego chcieliśmy?
Mamy nasz kapitalizm
Kto ma kase nie czeka wcale....
Od co.....
07 maja 2013 14:17
hogata76

Dziewczyny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-O Ja sie tak nie bawie,obrazilam sie na Was:(Mam focha,ja tu plan mialam sie posmazyc,wyszlam na taras i wrocilam zaraz.Wy to chyba mi z zazdrosci,te chmury i deszcz wyslalyscie,ehhhhhhh.
Z tym obrazaniem sie ,to oczywiscie zart:D:D:D:D:D

Ja się przyznaję Hogata !! Z zazdrości, że masz słońce poskręcałam się tak długo, aż słoneczko u mnie wyszło. I mam kawał niebieskiego nieba ;-))  co gorsza nie przejmuję się Twoim fochem, bo po co Ci tyle słoneczka. Trzeba się dzielić. A ja muszę się pozytywnie ładować przed wyjazdem.   A odnośnie wiekowych kierowcó to jak też mam czasami oczy jak spodki jak widzę staruszków za kierownicą. Strach na takiego trafić. Kiedyś widziałam dziadunia, który manewrował wypasioną toyotą na parkingu. Matko kochana !! Lecę kupić bilet autobusowy do DE.
07 maja 2013 14:38
Hej kochane ile dni wczesniej zamawiacie bilet OPEN:)))
07 maja 2013 14:49
4-5 dni przed wyjazdem, wlasnie musze niebawem tego dokonać
07 maja 2013 14:49
fiona

Hej kochane ile dni wczesniej zamawiacie bilet OPEN:)))

tydz-2 przed wyjazdem
07 maja 2013 14:53
fiona

Wy się dziwicie u nas jest to samo a w Angli do pacjenta powyżej 75 lat karetki nie wysyłają chyba że nie ma nagłych wypadków :)) Ale niemcy chociaż nie czekają w kolejkach na wymiane stawów ,protezy kolanowe ,łokciowe ,biodrowe góra 2 miesiące a u nas nawet 10 lat .CHORE TO WSZYSTKO JEST:((

Moja przyjaciolka mieszka w De,ma skatowany kregoslup,jest po operacji i w trakcie ciaglego leczenia i rehabilitacji.Fiona,to nie prawda ze szybko tu kolejki ida,jak masz prywatne ubezpieczenie i placisz wysokie skladki ,to taraktuja Ciebie inaczej.Moja przyjaciolka jest na ubezpieczeniu panstwowym i uwierz mi o wszystko musi sie wychodzic,wyczekac i wyprosic.W Polsce wyglada to tak,ze to co teraz jest w DE ,u nas bedzie za jakies moze 20 lat.To ta roznica,ale napewno sluzba zdrowia nie jest tutaj taka super uwierz mi.Gdyby,nie musiala czekac w kolejce do ortopedy nie doszloby do tego,ze taraz jest po operacji.Tutaj W DE ,moze system dziala sprawniej,z tym sie zgodze,u Nas jakby ktos tak naprawde do usprawnienia systemu podszedl powaznie,to tez z protezami nie bylo by tak jak jest obecnie.No ale ,to juz inny temat,tu sie klania polityka.Ja mam zasade jedna,o polityce nie rozmawiam,bo dostaje 180 na liczniku i wtedy.............
07 maja 2013 14:56
berlinka2

4-5 dni przed wyjazdem, wlasnie musze niebawem tego dokonać

Berlinko zmieniłas zdjęcie masz bardzo piękne włosy moze ta babka Tobie ich zadrosci:)))
07 maja 2013 15:04
Hehehehe u mojego Pana Doktora była fryzjerka... zbiera się Dama do wyjścia... oczywiście wszystko zostawiła i wychodzi a mój dziadziu za rękę ją łapie i mówi,że trzeba posprzątać i pyta się jej komu to zostawiła hehehehe
07 maja 2013 15:11
No to bardzo dobrze jej powiedzial,hihihihi
07 maja 2013 15:12
No to bardzo dobrze jej powiedzial,hihihihi