Na wyjeździe

07 maja 2013 17:42
Koti toś piękna i młoda, a tego kwiatu jest pół światu... nie poświęcaj się dla dzieci, bo one tego nie chcą... pomyśl w tym wszystkim o sobie!!!

Mój ojciec był alkoholikiem, nie będę opisywać nic, bo może część z Was wie jak to jest, choć mam nadzieję, że znikoma część... moja mama pewnego razu już po śmierci ojca powiedziała mi, że została z nim dla nas... no i żeby ludzie nie gadali, bo takie wtedy były czasy na wsi... nie dorobiła się w życiu nic i ma wyrzuty do siebie, że nie moze mi i mojej siostrze pomóc, tylko my jej pomagamy... powiedziałam jej, że byłoby lepiej jakby się z nim rozeszła, bo miałabym szczęśliwsze dzieciństwo i może nie miałabym tyle złości w sobie w stosunku do mojego ojca...
temat trudny i historii wiele... każdy musi jednak sam podjąć decyzję...

Dobrze Berlinka, że dziada pogoniłaś, zanim było za poźno...
07 maja 2013 17:43 / 1 osobie podoba się ten post
koti

ja mam tylko 47 lat hi hi

a mi w maju stuknie tylko 43...,widzisz mlode kobitki jeszcze jestesmy
07 maja 2013 17:44
berlinka2

a mi w maju stuknie tylko 43...,widzisz mlode kobitki jeszcze jestesmy

świerzynki do wzięcia
07 maja 2013 17:47 / 2 osobom podoba się ten post
Tali

Koti toś piękna i młoda, a tego kwiatu jest pół światu... nie poświęcaj się dla dzieci, bo one tego nie chcą... pomyśl w tym wszystkim o sobie!!!

Mój ojciec był alkoholikiem, nie będę opisywać nic, bo może część z Was wie jak to jest, choć mam nadzieję, że znikoma część... moja mama pewnego razu już po śmierci ojca powiedziała mi, że została z nim dla nas... no i żeby ludzie nie gadali, bo takie wtedy były czasy na wsi... nie dorobiła się w życiu nic i ma wyrzuty do siebie, że nie moze mi i mojej siostrze pomóc, tylko my jej pomagamy... powiedziałam jej, że byłoby lepiej jakby się z nim rozeszła, bo miałabym szczęśliwsze dzieciństwo i może nie miałabym tyle złości w sobie w stosunku do mojego ojca...

tali, zam temat, moj tatuś też sobie popijał i wyczynił rózne rzeczy w domu(Pan nauczyciel), swoje tez przeszłam,  slady pozostają w psychice....mama sie z nim rozeszła, ale tez o wiele za ponzo, jak miałam 17 lat...
07 maja 2013 17:48
Ojej ale jestem styrana po sprzątaniu... narobiłam się dziś, ale zostałam doceniona, nie tylko słownie, ale i finansowo... tak to można pracować... :)))

Słoneczko wyszło, a i z Panną chyba jakby lepiej... no ale jutro pewnie będzie to samo... pielęgniarka jest wściekła na lekarza i nie wie co robić... skończy się na tym, że Pannie udziabią nogę i tyle... szkoda mi tej mojej bidy...

07 maja 2013 17:50
a mi sie tak jakoś spać chce, chyba na te pogode, przestało padac, babka mnie w nocy wołała, pozniej nie mogłam zasnąć, niewyspana jestem
07 maja 2013 17:52
Tali

masz rację , powziełąm juz pewne kroki ,ale wierzcie mi jest to niezmiernie trudne gdy w gre wchodzą emocje , ale pre do przodu a dzieci mi dopinguja i wspieramy sie wzajemnie , najgorsze że do niego nie dociera że zrobił nam krzywdę nadal mówi o nas mimo że zgłosiłam sprawe na policję .
07 maja 2013 17:53
Tali

Ojej ale jestem styrana po sprzątaniu... narobiłam się dziś, ale zostałam doceniona, nie tylko słownie, ale i finansowo... tak to można pracować... :)))

Słoneczko wyszło, a i z Panną chyba jakby lepiej... no ale jutro pewnie będzie to samo... pielęgniarka jest wściekła na lekarza i nie wie co robić... skończy się na tym, że Pannie udziabią nogę i tyle... szkoda mi tej mojej bidy...

No widzisz Tali ktoś cie docenił:):):):) Hahahahaha Ci tutejsi lekarze zaraz by wszystko cieli.... tak było z moim ostatnim podopiecznym po dializach ..... zabrali go do Dusseldorfu i od razu chcieli ciąć bo palce mu zczerniały(słowa lekarza) syn wykazał się przytomnością umysłu i odmówił....ehhhh 
A u mojego Doktorstwa dzisiaj gorąca linia Pani Doktorowa dzwoni do znajomych i wszystkich informuje ,że Polin wraca w czwartek do domu a za dwa tygodnie przyjedzie znowu ale już na dwa miesiące hihihihi
07 maja 2013 17:54
tu nadal pochmurno głowa mnie już boli od tego siedzenia w domu dziadek sie denerwuje bo żle przełącza i blokuje programy .
07 maja 2013 17:58
A ja już nie mogę na tyłku wysiedzieć tak mi się chce do domu hihihihihihi
07 maja 2013 18:00
Joasia

A ja już nie mogę na tyłku wysiedzieć tak mi się chce do domu hihihihihihi

dużo ci zostało ????? ja dopiero zaczełam tydzień i 1 dzień a kontrakt na 3 miesiące .
07 maja 2013 18:03
Koti w czwartek o 11.00 - zostały mi 2 dzionki hahahahaha
07 maja 2013 18:12 / 1 osobie podoba się ten post
Koti i Berlinka TAK TRZYMAC! fajnie,ze nie narzekacie,ze "my to juz stare bo po 40 tce"BLE BLE BLE ja tez jestem 40+ i jest mi z tym fajnie... a wiecie dlaczego to pisze? bo znam dziewczyny grubo przed 40 stka a narzekaja i ubolewaja,ze one juz nie mlode bo maja po.... 32 lub 35 lat!!!!! ze juz nic ich nie czeka i takie tam... pewnie,ze jestescie swierzynki,doswiadczone,piekne i madre o! i to moje zdanie. A co do kierowcow (tych starszych)to dzisiaj w HALLO DEUTSCHLAND (ZDF) pokazywali jak 79 letni dziadek stracil panowanie nad kierownica i wjechal komus w....... kuchnie! Centralnie w domek hahaha nic dodac nic ujac....
07 maja 2013 18:16 / 1 osobie podoba się ten post
dorothea41

Koti i Berlinka TAK TRZYMAC! fajnie,ze nie narzekacie,ze "my to juz stare bo po 40 tce"BLE BLE BLE ja tez jestem 40+ i jest mi z tym fajnie... a wiecie dlaczego to pisze? bo znam dziewczyny grubo przed 40 stka a narzekaja i ubolewaja,ze one juz nie mlode bo maja po.... 32 lub 35 lat!!!!! ze juz nic ich nie czeka i takie tam... pewnie,ze jestescie swierzynki,doswiadczone,piekne i madre :-) o! i to moje zdanie. A co do kierowcow (tych starszych)to dzisiaj w HALLO DEUTSCHLAND (ZDF) pokazywali jak 79 letni dziadek stracil panowanie nad kierownica i wjechal komus w....... kuchnie! Centralnie w domek hahaha nic dodac nic ujac....

dziadek chciał załapać sie na krzywy ryjek na obiadek hi hi
07 maja 2013 18:18 / 1 osobie podoba się ten post
no i sie zalapal na obiadek ale na .... szpitalny hihihihi