Na wyjeździe

12 maja 2013 23:05
Tali

Jeny dziewczyny ja chcę wrócić do Polski! Chcę spróbować ułożyć sobie życie tam. Firma mojego Kochanie rozwija się mimo kryzysu dość dobrze, a ja wierzę w swojej dziecięcej naiwności, że znajdę pracę... ale jeśli się nie uda to myślę, że nie będziemy się oglądać i wyjedziemy. Język znam, więc problemu mieć nie będę...
Tylko chcę spróbować najpierw w Polsce... wiem jestem głupia i naiwna, ale chcę spróbować!

Tali... moje dzieci probowaly... zycze aby Tobie sie udalo...
12 maja 2013 23:06
dorothea41

Kobietki ja udaje sie juz na spoczynek bo poranny jogging mnie czeka.A co do tych wyjazdow to ratuj sie kto moze! Przykre ale prawdziwe.Cala mlodziez z mojej rodziny dawno w swiecie i nie ma mowy o powrocie....co i ja tez uczynie i w nastepnym miesiacu zaczynam nowe zycie w De.Martwie sie tylko o moja corcie bo ona teraz czwarta klase konczy i z jezykiem kiepsko......nie wiem jak ona sobie tu w szkole poradzi.......
Zycze spokojnej nocy i hurrrrra nowy tydzien sie zaczyna i mam nadzieje,ze szybko sie skonczy......dobranoc wszystkim z pauerem,smutnym i tym wesolym,chrabiankom i innym arystokratkom.,palacym i nie palacym,skrecajacym i i palacym gotowce ....itd itp

Powodzenia w dzialaniu:)
12 maja 2013 23:07
Asik

Tali! Teraz jestem śmiertelnie poważna gdy to ci móiwe. NIE JESTEŚ GŁUPIA I NAIWNA!! Zrozumiano?

Naiwna to jestem, bo wierzę czasami w rzeczy niemożliwe i w dobro drugiego człowieka...  hehe! ale to już taka moja wado-zaleta!
12 maja 2013 23:10
kika1

Tali... moje dzieci probowaly... zycze aby Tobie sie udalo...

Dzięki Kika1... zobaczymy jak to będzie... moje Kochanie w sumie nie ma nic przeciwko wyjazdowi i w zasadzie pracę ma od zaraz w Niemczech... ale chcemy spróbować najpierw w Polsce... 
12 maja 2013 23:11
Serduszko... jaka sie Tobie stela dostala... jak sobie radzisz... dzielna jestes... spotkamy sie znowu... jak kiedys na dyskusjach... wiem... wiem... ze teraz u Ciebie wszystko inaczej wyglada... swiat sie wali a my musimy do przodu...
12 maja 2013 23:11 / 2 osobom podoba się ten post
Moje kochane Cudzoziemki, Siłaczki, Matki Polki, Hrabianki i Karierowiczki! Ide złozyc swoje nedzne cialo na dostarczonym mi wczoraj specjalnym materacu. Zycze wszystkim spokojnej nocy bez alarmow,slodkich snow i lepszej pogody po przebudzeniu :D
12 maja 2013 23:15
Dobranoc Asik!
Ja chyba też zlegnę na swoim posłaniu... może jutro się zmobilizuję i poćwiczę...
Słodkich i spokojnych snów! Niech dobre anioły czuwają nad Waszym snem!
12 maja 2013 23:15
Tali

Naiwna to jestem, bo wierzę czasami w rzeczy niemożliwe i w dobro drugiego człowieka...  hehe! ale to już taka moja wado-zaleta!

Uwierz  starej kobiecie.Nie ma nic niemozliwego...i jest zawsze dobro w czlowieku.
12 maja 2013 23:16
 ...andrejko, poczatkowo chcialam ich zagrysc... za ich ingnorancje... naiwnosc... ale jak wspomnialas... na bledach sie ucza... szkoda... ze wnusie moje na tym cierpia... bieda ci u nich ogromna...
12 maja 2013 23:18
Asik

Uwierz  starej kobiecie.Nie ma nic niemozliwego...i jest zawsze dobro w czlowieku.

Asik... a kysz...
dlaczego... jesli tak dobrze w kraju... musimy w ten sposob zarabiac???
12 maja 2013 23:18
Asik

Asik już gdzieś pisałam, że stary to jest węgiel!!! Ty jesteś dojrzałą, piękną i mądrą kobietą!!! Ale nie STARĄ! Zapamiętaj to sobie! :D
Śpij dobrze!
12 maja 2013 23:28 / 1 osobie podoba się ten post
Kika .Ja ,to mam takiego nerwa na swoje dziecie,ale tak jak Andrea rzecze,niech sie ucza na Swoich bledach.My robilismy i robimy to samo"uczymy sie ciagle".Widocznie nie biduja az tak,skoro nie wracaja do DE.Spokojnie Kika,poukladaja sie,a wnuki,jak beda mialy skromniejsze dziecinstwo,to nie beda rozwydrzone,i beda doceniac pewne rzeczy.Ja wychowana w glebokiej biedzie i komunie ,jestem inna niz dzieciaki teraz..Sa tez plusy:)
12 maja 2013 23:31 / 4 osobom podoba się ten post
kika1

Asik... a kysz...
dlaczego... jesli tak dobrze w kraju... musimy w ten sposob zarabiac???

KIka1 :)Juz chcialam wylaczyc sie ale ci powiem bo nie zasne. Nie powiedzialam ze w kraju jest dobrze. W kraju jest źle, ludziom jest źle ale...Od jakiegoś czsu przestalam pytać "dlaczego".ja sie ciesze ze mam prace, ze zarabiam, ze mam zdrowie i oby bylo nadal. A praca jest jak kazda inna. Nie dyskryminuje nas a wrecz przeciwnie. 
12 maja 2013 23:33
...Asik a nie byloby milej za takie same pieniadze pracowac w kraju??? ...o dyskryminacji jakkolwiek ja pojmujesz... mowy w moich postach nie ma!!!
12 maja 2013 23:37
kika1

...Asik a nie byloby milej za takie same pieniadze pracowac w kraju??? ...o dyskryminacji jakkolwiek ja pojmujesz... mowy w moich postach nie ma!!!

Pewnie ze tak,ale jest jak jest,trzeba przyjac to na klate i dawac sobie rade samemu.Na nasz kraj ,liczyc niestety nie mozemy,ja juz dostalam pare razy w czolo.Dlatego jestem tutaj.Ale moze inni maja mniejsze potrzeby.Spoko Kika:)