13 października 2012 23:34
wissemka -ciasto wstawiam do nagrzanego na 180-200 i po 10min od razu zjezdzam na ok 150 i tak do konca.jak sie upiecze to zostawiam do ostygniecia w uchylonym piekarniku.
Inne z jabłkami na duza blache-1 nietopiona margaryna,1,5szkl cukru,4 cale jaja,3 szkl mąki,6-10 łyzek mleka,1 kopiata lyzeczka proszku do pieczenia,żadnych zapachów!!!!Margaryna,jaj i mleko musza miec temp pokojowa.Margaryne utzrec z cukrem ,dodajac po 1 jajku,dodac makę i proszek,na koncu mleko.Ciasto ma byc jak gesta smietana.W zaleznosci od mąki czasem trzeba dodac wiecej mleka.Polowe ciasta na blachę,na to starte jablka,ok 1kg,wylac reszte ciasta.Jak mam to mieszam jablka z wiorkami kokosowymi albo cynamonem,jak nie ma to nie.Do nagrzanego piekarnika-180st.,piec ok 1,5godziny,ostygniete posypac c pudrem.Smacznego:):):):)