Na wyjeździe

09 listopada 2012 17:12
To ja normalnie odstaję. Ja nic do domu nie wiozę, w naszych polskich sklepach to samo. Tym razem zaszalałam i kupiłam kilka BH - bo bawełniane i był już czas, aby je wymienić, ale w to miejsce stare wyrzuciłam. Jedne buty, jedne spodnie - w Polsce o tej porze też bym to kupiła, ale prezenty? Dobrą kawę bio na święta - i tyle. Ale ja zawsze tak, zakupy to nie moja bajka.
09 listopada 2012 17:27
tylko się cieszyć, Benitka - więcej pieniędzy na remonty i inne ważne rzeczy Ci zostaje. Jednak tutaj sporo rzeczy jest tańszych i lepszej jakości. Ja dziś oglądałam komplecik -ładną koszulkę i spodenki dla niemowlaka-dziewuszki w NKD. Kwiatki, kolorki, naprawdę urokliwe. Po przecenie za całość 24 zł, a w kraju za tę kwotę to mogę maluchowi grzechotkę kupić.
09 listopada 2012 17:33
Anna77 -to ja razem z toba odstaje- też tylko kawa i ew jakies kosmetyki ,ale tylko jak mi sie konczą lub jak jest promocja plus amaretto bo lubię i tyle.Ewentualnie jak ktos ze znajomych cos zamówi to kupuje.Zachłystnęłam się tylko pierwszym wyjazdem jak głupia -pojechalam z jedna torba a 6 wiozłam z powrotem!!!!!!Ceny w PL sa niemal takie same a nawet czasem niższe -no, wiadomo ,jakosc inna np chemii.Zwykle wydaje najwyżej 50e a i to rzadko.
09 listopada 2012 17:46
Ludzie, niemieckie Destille tu na południu D., o które pytałam parę dni temu to miejsce produkcji wódki. Dostałam pozwolenie na pójście, więc zrelacjonuję jak było.
09 listopada 2012 17:48
Ja niebbawem zjezdzam ( w Nowym Roku ) juz sie pakuje. Wyslalam 7 paczek z ´moimi zakupionymi tutaj klamotami i butami ( wielkie paki po 15-18 kg ! ) . I wysle jeszcze dwie . Przesadzilam i to ostro. Jak bede zjezdzac to zanim dojade do Domu bede zajezdzac ( takze latac ) w pare miejsc, wiec chce miec tylko jedna walizke + torbe z 2 laptopami i torebke. O matko :XXXXX
09 listopada 2012 18:28
Kaya ile kosztuje wysłanie paczki?
09 listopada 2012 18:48
http://www.dhl.de/en.html

To kalkulator. Dwie mozliwosci: jako paczka, albo pakiet miedzynarodowy. W przypadku paczki - cena zawiera bezpieczny transport i sledzenie po numerze. W przypadku pakietu - nie ma sledzenia. Szybkoscia dostawy zbytnio sie nie roznia, pakiet o 1 - 2 dni dluzej idzie. Zwykle 4 - 5 dni roboczych. Dostawa w PL kurierem do drzwi -w przypadku paczki, dostawa listonoszem - w przypadku pakietu.
09 listopada 2012 18:55
ja też wysyłałam wcześniej paczkę ale deutsche post - do 5 kg płaciłam 17 euro - dochodziła za 3 dni
a ty Kaya wysyłałaś przez pocztę czy inną firmą?
emilia to są ceny międzynarodowych przesyłek? bo coś tanio wysyłałaś przez dhl
09 listopada 2012 19:45
Oczywiscie, trzeba wybrac kraj ! Do 10 kg jest jako paczka - 17 z groszami, powyzej 10 do 20 - o ile pamietam cos ok. 24 euro - to wszystko idzie DHL-em. Paczki ida nieco szybciej, niz pakiety. Wysylalam kilka razy do domu, tu i z Rellingen tak samo.
Ostatnio za pakiet do 5 kg placilam 8 euro (pakiet - nie paczka ze sledzeniem).
09 listopada 2012 20:13
Wissenka, przez poczte Kochana , place zawsze od 22 do 32 € :(((( Mniejsza paczka kosztowalaby 9-17 € ale moje sa zawsze ciezkie :((( Ale dochodzi szybciutko za to ;)
09 listopada 2012 20:28
Jak tu nie kupowac..poszlam dzis do Aldika,a tam na regale z przecenionymi rzeczami-pizamki dla mojego maciusia,miekkie,pluszowe po 3euro to wzielam 2,w NKD-wyciery,takie szpanerskie,przecierane z paskiem rozne odcienie na 13tolatka-od 5 do 15euro-kupilam starszemu synowi 3 pary,bluzy,koszulki tez poprzeceniane w tej samej cenie co spodnie.Normalna bluza sportowa z kapturem,modna-nie uwiezycie-99centow!!!!az sie pytalam sprzedawczyni czy ktos nie nakleil tej przeceny przez pomylke(wczesniej.24.99)ja lubie kupowac dla moich chlopakow-z reszta po czesci jestem tu dla nich-chce zeby mieli to czego ja nie moglam miec.oj maz to ucieszyl by sie jak bym mu nowa wkretarke lub cos w tym stylu przywiozla..niewymagajacy!!
09 listopada 2012 21:15
Dziekuję wam dziewczyny za informacje,teraz przynajmniej nie dostanę zawału jak powiedzą mi na poczcie ile mam zapłacić:)
09 listopada 2012 22:34
jak ja wracałam prawie po roku to sobie wyobraźcie ile walizek miałam , ale wracałam samochodem wiec cały bagaznik był wypełniony torbami , ale juz się z tego wyleczyłam jade z jedna walizką i wracam tez z jedną i dodatkową tylko torbą którą zawsze kupuję na miejscu ale nie za dużą
09 listopada 2012 22:54
Doris - znuf nowa fryzura ? No ladnie, ladnie Ja tez chce sie wyleczyc z zakupow - ale jak ? A o slodyczach ile ja zwoze do polski to juz nie wspomne!! Kupuje tez takie serki Bavaria Blue, dziewczyny pracujace w Bayern wiedza ze w Polsce ich nie ma .

~~Nie wiem czy wiecie ale jutro wieczerem przed 23.00 jakos na RTL box !!! WspaniALY , moj ukochany , niezwyciezony Wladimir Klitschko walczy przeciw Mariusz Cz... cos tam ,z Polski. Janusz, ogladasz ??? Ja z moja frau jestesmy fanki Braci Klitschko !!!!
09 listopada 2012 23:34
Kaya, serki Bavaria Blue to pychota i do tego niedrogie jak na taką jakość, w Edece pod Hamburgiem kupowałam po 1,69. Tu gdzie teraz jestem nie widziałam, ale za to w Lidlu porządne, francuskie sery pleśniowe, 20dkg za o,99! Co do wyleczenia się z zakupów, przejdzie Ci samo jak wyjdziesz za mąż, zaczniesz liczyć raty kredytu i takie tam, ograniczysz zakupy. Ania, co do wiertarek i wszelkiego sprzętu mój znajomy Polak za parę euro kupuje na Flohmarkach.