Na wyjeździe

08 listopada 2012 11:48
Andrea, ale zajrzysz do nas, tak? Tak niewiele Ci zostało. Walizka spakowana? Zmieściłaś się?
08 listopada 2012 16:16
Wyrazy współczucia.Wiem co to znaczy bo sama to przeżyłam.Na dodatek mój były podopieczny leżał w domu prawie 2 noce! W pokoju obok :(

Mam pytanie do osób które mają/miały aldika.2 tygodnie temu doładowałam aldika za 15e.Wczoraj sprawdzałam w Maine Tarife i miałam tylko 2e! Czy mogą mi zablokować internet?Po 2 tygodniach? Kasjerka mówiła że ta kwota jest na cały miesiąc a nie na 2 tygodnie!

Mam jeszcze 2 tygodnie do wyjazdu i nie wyobrażam sobie dnia bez internetu.
08 listopada 2012 16:44 / 1 osobie podoba się ten post
doładowując, nie zmieniłaś taryfy na 30 dni i za każdą dobę ściągało ci 2eu. Doładowując,nie wolno od razu odpalać internetu. Przed wejściem do internetu Musisz wejść w :mein tarif i ustawić na 30 dni, potem sprawdź do kiedy nasz załadowane.
08 listopada 2012 16:58 / 1 osobie podoba się ten post
renata 81- jesli nie zaznaczylas wczesnie w Meine Tarif opcji 30Tage/drugie okienko/to ci zjadlo!!!!Za kazdym razem przed doladowanie dobrze jest sprawdzic czy ta opcja jest zaznaczona i zapisana w przeciwnym razie będzie ci "zjadać"kasę!!!
08 listopada 2012 17:31
Dzięki dziewczyny za pomoc.Kolega rejestrując mi aldika zle zaznaczył taryfę-24h a nie 30 tage.Zostało mi jeszcze 2 tygodnie pracy,więc nie opłaca mi się doładowywać. Pozdrawiam.
08 listopada 2012 18:43
Renata81, a moze jest opcja 7 tage ? ja na smobil mam do wyboru 1 stunde, 24 stunde, 7 tage, 30 tage .... ale aldi moze ma inaczej falktycznie
08 listopada 2012 18:48
renata -doladuj sobie na 7 dni -Kaya ma racje -jest taka opcja ,chyba za 4,99e. dwa tygodnie bez netu??????????Toż uswierkniesz z tęsknoty za nami:):):):)
08 listopada 2012 19:03
Kochani wszyscy-bardzo Wam dziękuję za słowa wsparcia.Dobrze was mieć,wiedzieć ,że są osoby które wiedzą co się czuje w różnych trudnych sytuacjach.Ściskam was kochani z całego serca i pozdrawiam
08 listopada 2012 19:13
Moja Helene wlasnie poszla spac.Wolne.Od jutra zaczynam ostatni tydzien-w piatek wieczorem do domku.Babcia jak tylko mowie o wyjezdzie ma lzy w oczach-mysle ze bedzie jej mnie brakowac.Fajnie jest poczuc sie docenionym,potrzebnym.
08 listopada 2012 20:53
Dzięki za pomoc.Spróbuję coś wymyślić.Dobrze że jeszcze mnie nie zablokowali:)

Do Aldika mam ok 5 km.

Przy okazji(nie wiem czy już o tym pisalam na forum) niedawno chciałam zrobić zakupy w Aldiku.Nie mialam przy sobie gotówki,więc chciałam zapłacić kartą.Pani w kasie powiedziała mi że oni nie obsługują kart Visa! Po zakupach:(

W Volsbanku nie mogłam wypłacić,bo także nie obsługują kart Visa.

Niestety Sparkase nie było w pobliżu:(
08 listopada 2012 21:31
Ja mam tez Visa i Maestro(to to samo?)gdzie moge wyplacic?Tylko w Sparkase?-w poniedzialek musze wyplacic pieniadze.podpowiedzcie.Renata-w zadnym Volsbanku nie obsluguja kart Visa?

znalazlam ze u mnie jest-Sparkase,Comerzbank,Volsbank-gdzie mam isc???
08 listopada 2012 23:40
Aniu ja też mam kartę Visa i wypłacam w Sparkasse i Raifaisenbanku- możesz wypłacać wszędzie gdzie masz na bankomacie umieszczone znaczki swojej karty. Jeżeli masz-ja mam konto w Inteligo (zlotówkowe) to możesz aktywować usługe "Bankomat bez granic" i wtedy za 4 zlote miesięcznie nie placisz prowizji. W lipcu po powrocie do Polski uruchomiłam te usługe i nie płace juz prowizji,która wynos chyba 8,50 zł.Tutaj jest link do tej usługi http://inteligo.pl/menu/karty/bankomaty/wyplaty-bankomaty-bez-granic

Renata, w Kauflandzie Pani też odmówiła mi przyjęcia platności karta, ale pani była na tyle miła, że pozwoliła mi zostawić zakupy i powiedziła, że przed sklepem jest bankomat :)

08 listopada 2012 23:47
Wracaj do nas szybko. Brakuje mi Twojej inspiracji w dziale z muzyką. Posłuchałbym czegoś klasycznego, bo ostatnio tylko metalu słucham. Jeśli masz coś godnego polecenia z klasyki (wiem, ze lubisz Chopina, ale ja za nim nie przepadam akurat), to będę wdzięczny.
09 listopada 2012 09:16
posłuchaj 4 symfonii Schumanna, jest pełna energii, ja ją uwielbiam. Jego żona- Clara też była utalentowaną kompozytorką. Po śmierci męża jeździła z koncertami po Europie, by zarobić na siebie i kilkoro dzieci, a zakochany w niej Brahms (też znany muzyk) zajmował się potomstwem.Schumann jest tutaj bardzo ceniony, tak jak u nas Chopin. A ja wczoraj przeczytałam wywiad z Wysokich Obcasów, po którym poczułam się jak po wypiciu szklanki pysznej, świeżej wody. Pewien fotograf, pracujący dotąd dla domów mody, zauważył raz na przystanku albinoskę i uznał, że jest piękna. Zrobił jej profesjonalną sesję jak modelkom, tyle że bez makijażu itp. a potem zaczął fotografować ludzi w jakiś sposób niepełnosprawnych. Dzieci z zespołem Downa i Aspergera (mój mały by się załapał) wchodząc z wrażliwością w ich świat.Stało się to pasją jego życia, założył fundację, ma wystawy w znanych miejscach, lecz daje też fotografie do szpitali. Niesamowicie mądry i dobry facet, Wysokie Obcasy często odnajdują takie osoby i o nich piszą.
09 listopada 2012 12:12
pozdrawiam wszystkich ze słonecznego Andernach (Koblenz) , dzis w ramach mojej pracy mam fryzjerke, która przychodzi do domu i po kolei wszystkich strzyże, podopieczną, mnie , kucharke , sprzataczke ))