posłuchaj 4 symfonii Schumanna, jest pełna energii, ja ją uwielbiam. Jego żona- Clara też była utalentowaną kompozytorką. Po śmierci męża jeździła z koncertami po Europie, by zarobić na siebie i kilkoro dzieci, a zakochany w niej Brahms (też znany muzyk) zajmował się potomstwem.Schumann jest tutaj bardzo ceniony, tak jak u nas Chopin. A ja wczoraj przeczytałam wywiad z Wysokich Obcasów, po którym poczułam się jak po wypiciu szklanki pysznej, świeżej wody. Pewien fotograf, pracujący dotąd dla domów mody, zauważył raz na przystanku albinoskę i uznał, że jest piękna. Zrobił jej profesjonalną sesję jak modelkom, tyle że bez makijażu itp. a potem zaczął fotografować ludzi w jakiś sposób niepełnosprawnych. Dzieci z zespołem Downa i Aspergera (mój mały by się załapał) wchodząc z wrażliwością w ich świat.Stało się to pasją jego życia, założył fundację, ma wystawy w znanych miejscach, lecz daje też fotografie do szpitali. Niesamowicie mądry i dobry facet, Wysokie Obcasy często odnajdują takie osoby i o nich piszą.