03 stycznia 2013 00:11 / 2 osobom podoba się ten post
Do Kika1- nie wiem kiedy bedziesz to czytała, może rano, kiedy zapach porannej kawy wypełni kuchnie lub pokój a moze jeszcze dzisiaj, więc dobry wieczór lub dzień dobry:)
Naprawde fajnie jest przeczytać-usłyszeć od kogoś,że jego wypowiedź jest interesujaca. napisałem co myslę, co czuję. jesli ktos mysli podobnie wówczas jest szansa na to, ze tacy ludzie bedą mieli mnóstwo tematów do rozmów, do dzielenia sie swoimi spostrzezeniami a tym samym, będą się doskonale rozumieli. Czasem jest tak , ze w relacjach z drugim czowiekiem wystarczy spojrzenie, i już wiemy co ta druga osoba chciała powiedzieć. Nie sztuką jest umiec rozmawiac ale , a raczej przede wszystkim , sztuka jest umiec słuchać.owszem jestem typem gaduły a jakże, nie oznacza to, ze mówię 24 godz na dobę. Sa chwile kiedy słucham i to bardzo uwaznie. Aha, nie rozmawiam w łóżku:)!!! no chyba, ze jakies pojedyncze słowa aby pokazać jak jest mi dobrze...
Nie znam Hellyspring, nie znam wielu osób, które są tutaj, ale to nie przeszkadza w tym aby swobodnie rozmawiać, dzielic sie doswiadczeniem,wzajemnie sie wspierać, bo czasem przychodzi taki momemnt, w którym człowiek ma dośc, kiedy łapie przysłowiowego doła, kiedy potrzebuje energii,świeżego spojrzenia.Jestesmy w obcym kraju,tak naprawde pracujemy 24 godz na dobę bo przeciez musimy czuwać. Jak długo mozna wytrzymać? jak radzic sobie w chwilach,kiedy nic nam sie nie chce? Nie poddawać się. Zawsze jest rozwiazanie z kazdej sytuacji. Trzeba tylko spokojnie się zastanowić i Wierzyc w siebie. Włosi mają takie powiedzenie-PENSO POSITIVO- co oznacza MYŚLĘ POZYTYWNIE. Więc Myślmy Pozytywnie. Nawet w takim dniu jak dzisiaj, kiedy to jednej z naszych kolezanek zmarła bliska osoba.Pozdrawiam serdecznie.Robert72