Na wyjeździe

03 stycznia 2013 16:49
doda -przykre to jest ! Wiem,bo sama tez mialam taki przypadektylko, ze dziadek w nocy zmarl ale ja dostalam tylko polowe za bilet zwrocone.Ale jeszcze swiatelko Ci sie zapali i trafisz na dobra sztele i bedziesz miala dobrze! Tego Ci zycze!
03 stycznia 2013 17:00
Dzieki dziewczyny za odpwiedz! Mnie wprowadzala sąsiadka ,niemka i ona czytala bo ja jej mowilam ,ze na miesiac bym chciala i na karcie bylo napisane ze na miesiac i nie umiala zrobic bo wiecznie jej nie odpowiadalo i mi tak wlasnie zrobila ze co dzien zabiera mi 2e juz tak zaladowalam 2 razy ale juz mi dlugo nie zostalo i nie bede doladowywac, bo szkoda kasy.Pozdrawiam
03 stycznia 2013 17:01
ja miałam przedwczoraj to samo.Musiałam dwa razy kupować doładowania po 15e,a to dlatego,ze w tym internecie zawsze musi być pare euro na plusie.Ten Guthaben,co na poczatku kupowałaś pewnie się wyczerpał.Jak wejdziesz na Meine tarif to ci sie pokaze ile masz tam euro.jak ponizej 15 to znaczy ze musisz kupic jeszcze jeden za 15e i załadowac i wtedy juz bedzie dobrze.

Mnie tez pożerało 2 e dziennie zanim się skapłam o co tu chodzi.
03 stycznia 2013 17:28
A ja inaczej mam, tzn jak kupilam starter to na nim na dzien dobry mialam 10e i mam je caly czas .nie schodzi,kupuje doladowanie za 15 wbijam kod ,pokazuje mi sie tarif 30tage i hula jak trza :)
03 stycznia 2013 17:42
Andrea,a gdzie masz Stellę?
03 stycznia 2013 17:51
hmm.dziwne.A jak Kasiu przyjezdzasz do Niemiec to najpierw lecisz do Aldika po doładowanie,ładujesz i kilkasz na 30 dni? bo ja jak przyjezdzam to wchodze na neta,na 24 godz,pobiera mi z tego bonu-startera 2 e i na drugi dzien dopiero ide kupic w Aldim nowe doładowanie za 15e.No i tym razem skączyły mi sie te pieniądze na starterze i dlatego musialam doładowywac drugi raz.
03 stycznia 2013 17:59
Ja też tak mam i tego startera (z kartą SIM)za 12,99 nie da się na miesiąc ustawić. Aby dzialal przez miesiac trzeba kupić doladowanie (dokladnie to paragon z kasy za 15 euraków na E-Plus) z kodem 16 cyfrowym. Miałam dokupiony w Lidlu i śmigał. A teraz udało mi się podłączyć po sasiedzku i mam bez wydatków :)
03 stycznia 2013 18:10
Jeżeli kupujesz starter za 12 .99 to wystarczy, że dokupisz doładowanie za 5 EU! Jeżeli doładowujesz kolejny raz, to, jak napisała wcześniej któras z koleżanek, nie wolno przed doładowaniem łączyć się z netem! Ja jadąc po kilku miesiącach do niemiec, kupiłam doładowanie za 15 Eu, doładowałam, odczekałam chwilę, weszłam w mein tarif i ustawiłam na 30 dni!
03 stycznia 2013 18:15
ano-człowiek (opiekunka)uczy się całe życie.Następnym razem po przyjezdzie pierwsze kroki skieruję do Aldika.nie będę się łączyć wcześniej.
03 stycznia 2013 18:17
cristina;) nie wlasnie ,ze mialam 15,1,1,1i nie chcialo wejsc.A ja dopiero przed wigilia kupilam nowy sztik w aldiku i karte startową za 12e i nic na startowej nie chodzilo zaraz musialam doladowanie za 15e i chodzilo przez kilka dni a teraz to samo.Szkoda ! Jezeli mam sztik z Aldii ,to pewno nie bede mogla doladowywac z innego marketu?
03 stycznia 2013 18:24
a robisz tak jak koleżanki pisały-wpisujesz ten 16-to literowy kod bez łączenia się z netem a potem klikasz na 30 tage?

jesli masz zainstalowany Aldik to raczej doładowanie z np Lidla nie będzie działało.Ale pewna nie jestem.
03 stycznia 2013 18:28
Diakonka, Andrejka będzie 13 km ode mnie a obie niedaleko Stuttgartu. Poszalejemy trochę w czasie wolnym, taką przynajmniej mam chęć szczerą. Szkoda, że Robert jest daleko od nas (do Dusseldorfu to jakieś kilkaset km), bo byłyby dwie Gracje i jeden Gracjan do wesołej zabawy.

Andrejka, ja też szybko się pakuję - trening czyni mistrza! Od lat pakowało się dzieciaki na wakacje, to się nabiera wprawy.We Wrocławiu pokapuje od rana, wiatry nawet trochę wieją. Lirycznie.

Ann, uśmiech i dobra praca to nie wszystko, aby otworzyć portfele Niemców. Ale rozumiem, że masz sekret firmowy i tak łatwo go nie zdradzisz. Dobrej podróży i udanego pobytu w kraju wszystkim życzę!
03 stycznia 2013 18:33
to zależy jaki masz ten aldikowy stick ,z simlockiem czy bez.jesli bez to sprobuj do niego przelozyc kartę startowa z lidla ,ale jak ma simlocka to sie nie da.

cristina - tak wlasnie robie,najpierw dokupuje doladowanie a dopiero potem włączam komputer
03 stycznia 2013 18:54
nie wystarczy tylko dokupić doładowanie, ale trzeba - DOŁADOWAĆ! Włączyć laptop i nie łącząć się z internetem wbić kod!!!!
03 stycznia 2013 18:55
Ja wiem co piszę. Można kupić doładowanie w Lidlu, tylko nie "Lidl mobile" a E -Plus. W Lidlu sprzedają różne doładowania z innych sieci też. A ja mam Lidla bliżej.