Na wyjeździe

17 lutego 2012 21:15
Andrea, Karina, dzięki dziewczyny.......

Faktycznie, już mi lepiej, to musi samo przejść, innej rady nie ma.

Dobrze że jesteście......
17 lutego 2012 21:39
Karina-to prawda- to jest dzielnica bogatych...ja mam 10 minut pieszo do dworca w Weiden.Napisz jak sie Twoja dzielnica nazywa,to też dowiem się ,jak daleko jestesmy od siebie.
17 lutego 2012 21:49
Umnie wiosna idzie.Cieplo,trawa zielona ,zamiast sniegu pada deszcz,a dzis z balkonu obserwowalam jak ptaszek buduje gniazdoPowialo nadzieja.
17 lutego 2012 22:01
Dzisiaj u mnie też padał deszcz. Ale coś czuję, że zima jeszcze nie powiedziała ostatniego słowa.
17 lutego 2012 22:24
dzięki kobietki za chęć pomocy w rozwiązaniu kłopotu, wzruszyłyście mnie głęboko, ale sprawa jest intymna, więc się muszę sama pomęczyć. Obejrzałam Pawlaka i Kargula na you tube, to są filmy nieśmiertelne, teraz oglądają je 15 latki i zaśmiewają się do łez. Jak mam doła to je czasem oglądam i wracam jakoś do pionu.Co robicie, kiedy Was dopadnie chandra na wyjeździe? Może poznamy coś, czego jeszcze nie próbowałyśmy?
17 lutego 2012 22:39
no widzisz i juz ci lepiej faktycznie dobry film wybralas na chandre a masz go z internetu?bo tez mi by sie przydal Ja i tak mam juz humor poprawiony bo w koncu jutro wyjde sobie na troche juz mi zakomunikowano bez babci hura!pozdrawiam
18 lutego 2012 06:56
film z internetu, włączam you tuba i tam są w częściach różne fajne filmy, są inne sposoby, ale ja z internetem średnio sobie radzę, a to akurat umiem. Mam dziś dobrą wiadomość dla tych, którzy uważają, że ich niemiecki jest marny. Kupiłam sobie kursik "1000 najczęściej używanych niemieckich słów z wymową", myśląc że znam tak ze 300, to jeszcze zostaje mi 700 i będę mieć roboty na dobre parę dni. A tu szok pozytywny! Znam prawie wszystkie z tych słówek, co znaczy że każda z nas ma w głowie przynajmniej tyle samo, a większość o wiele więcej. Nie wiem jak na Was, ale na mnie ta ilość robi wrażenie!!!
18 lutego 2012 08:57
Hej, witajcie z deszczowego Rellingen !

Dzisiaj mam luz - moja Babia jest w kazda sobote w dziennym domu pobytu, mam wolne od 9 rano do 16:30, tyle, ze nie mam co roobic. W Rellingen nie ma nic, tylko Aldki i Edeka, do Hamurga za daleko, a moja corka niestety w soboty pracuje do 18. Tak wiec - kolejna kawka, net, Aldi, spokojny, dluugi prysznic i zbieranie sily na kolejny tydzien teatru z Babcia. Moja Babcia wykazuje nieslychana intensywnosc ostatnio, np. odbiera rozmowy telefoniczne przy pomocy pilota od TV, na szczescie nic nie naciska, za to normalny telefon przekracza mozliwosci Babci, no, ale jakby byla calkiem OK, to mnie by tu nie bylo...
18 lutego 2012 09:29
U mnie też pada, ale widzę +6 na termometrze. Wiiosna idzie, nawet kawa smakuje inaczej :)
18 lutego 2012 10:24
Mój pan myje sobie czasem policzki pastą do zębów nałożoną na szczoteczkę, ale to efekt choroby. Fajnie jest nie mieć na starość poważnej demencji, macie jakieś pomysły na profilaktykę, słyszałam że omega 3 zażywana wcześniej daje efekty, a jest tego sporo w tranie na przykład. Wie ktoś coś ciekawego? Do nas nie przyjadą opiekunki z Polski, tylko rodzina będzie musiała się męczyć, warto im tego nie robić...
18 lutego 2012 11:03
Czesc dziewczyny,Anka juz sie wszystkiego dowiedzialam od pflige jesteem w dzielnicy LINDENTHAL,a to jest do ciebiee jjakies 10kilometrow to tyle co ona mi powiedziala,pozdrawiam dziewczyny i bezstresowej soboty z podopiecznymi zycze,u mnie tez fajna pogoda czuc pomalutku pierwszee podrygi wiosny hurrrrrrrrrrrrrrrrrrrra.
18 lutego 2012 12:49
Cześć laseczki!

Pogoda u mnie dzisiaj listopadowa.... Siedzę sobie słucham radia rmf, no i czytam co tam ciekawego u Was. Mój syn już w domu, cały szczęśliwy, bo z kolanem nie było wcale tak źle.

Zaraz człowiekowi lżej na duszy, jak słyszy dobre nowiny z domu. Miłej soboty:)
18 lutego 2012 13:51
U mnie pogoda też jest brzydka więc siedzę i dziergam na drutach i to mnie odpręża.

Miłego sobotniego popołudnia Wszystkim życzę!
18 lutego 2012 14:09
Pogoda u mnie jak wszedzie - paskudna, nie ma mowy nawet o spacerze, deszcz pada, dobrze, ze chociaz net jako tako dziala, coz, kolejna kawka, papierosek w ogrodku i to tyle, pozdrowienia wszystkim.
18 lutego 2012 18:42
Romana - omega3, omega6 i omega9 - wszystkie te kwasy tłuszczowe są w tranie, rybach morskich (ich nie należy jeść zbyt dużo, bo zawierają rtęć - dziękujemy za nasz przemysł). Oliwa z oliwek, olej lniany. A czy to pomoże w zapobieganiu demencji na starość? Nie wiem