Na wyjeździe

17 lutego 2013 11:57
No dziekuje,za dobre serce margolciu:-D

17 lutego 2013 12:25
DZIS MIEDZYNARODOWY ♥♥ DZIEN KOTA ♥♥ !!!!
17 lutego 2013 12:37
Nie lubie niedzieli tu w Niemczech!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! pusto,nudno,i niiiiiic sie nie dzieje.... w centrum miasto tetni zyciem ....ale ja jestem w dzielnicygdzie same domki i.........cisza....nawet moj obiekt westchnien gdzies sie ulotnil hihihihi....
17 lutego 2013 12:42
O rzeczywiście!

Międzynarodowy Dzień Kota!

Muszę puścić wiadomość na moje kocie foru!
17 lutego 2013 13:43
dla wszystkich zasmuconych nudą niedzieli dowcip o policjantach

Patrol policyjny zatrzymał wieczorem samochód jadący bez świateł. Po krótkim pouczeniu sierżant wypisał mandat, kierowca spojrzał, przeczytał, parsknął śmiechem i odjechał. Sierżant zwraca sie do kolegi: "pouczenie zrozumiał, mandat przyjął, nie rozumiem dlaczego sie roześmiał.

Starszy sierżant: A coś ty napisał?

Sierżan: Jak to co? Zaa niemanie świateł 100 zł.

Starszy sierżant łapie się za brzuch i też się śmieje, a po chwili mówi: "Ty baranie, za niemanie świateł bierze się 300 zł".
17 lutego 2013 13:45
Ale romano! Owszem,śmieszne,ale to teraz,faktycznie ktoś z polityków powiedział,na "Trójce" jest taki "plebiscyt - złote usta!" I to autentycznie któryś z polityków spontanicznie powiedział - "niemanie"
17 lutego 2013 14:02
To stary kawał a "niemanie" chyba już się stało "klasyką".
17 lutego 2013 15:20
hej, hej, coś Wam powiem! Zrobiłam sobie angielski, szybki test ze znajomości ilości słówek tego języka - wyszło 6.340. Dorosły Anglik używa podobno między 25.000-40.000. Ale co ciekawe, ze swoją skromną znajomością, rozumiem sporo z angielskich artykułów z gazet i dogadam się na wiele tematów. Z niemieckim jest już o wiele gorzej, co oznacza, że tu słownictwo mam uboższe gdzieś o połowę.Testu, który by je zbadał, niestety nie znalazłam. Fajne, nie? Na ile słówek oceniacie swoją znajomość języka? Pewnie Was to nie rajcuje, bo sensu za dużego nie ma, ale ja byłam ciekawa.
17 lutego 2013 15:25
"z gracją i wielkim rozsądkiem"- Andrejka, to jest równie zabawne jak nasza powieść! dlatego plusika Ci daję!
17 lutego 2013 15:48
dziwnie mi jakoś moje posty znikają - macie tak?
17 lutego 2013 16:12
ZLOTE PIORO dla wszystkich tworzacych powiesc w odcinkach.... czytam i prawie sikam ze smiechu.....lece napic sie popoludniowej herbatki z dzadkiem a potem dalej do czytania......moze uda mi sie gdzies cos dopisac ale...talent u mnie zaden
17 lutego 2013 16:16
A znasz jakiś sposób, żeby się doliczyć tych słówek?
17 lutego 2013 16:17
No ale ścięgna w rączkach ma cacy..... a te inne zregenerują się ponoć.
17 lutego 2013 16:22
Nie wiem czy to sposób na policzenie słówek ale ja mam zeszyt w którym od poczatku zapisuje kazde nowe słówko i w ciągu 3 lat nazbieralo sie ich gdzies tak 1/4 z 60kartek zeszytu,to chyba dużo???
17 lutego 2013 16:36
Dużo ???????????????????

Dużo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ja zapisuję słówka i zwroty i idiomy. Gramatykę oddzielnie. Zapisałam już kilka dużych zeszytów. No, ciekawa jestem, ile znam tych słów. Jedno wiem na pewno - za mało. Chciałabym umieć się kłócić - skutecznie jak Andrea, ale do tego język perfekt trzeba znać.