Na wyjeździe

21 lutego 2012 09:48
Oj ,Andrea u mnie to samo.Tydzien temu cieszylam sie,ze jeszcze tylko 6 tyg.;a wczoraj po poludniu dopadlo mnie i zrobilo sie nagle AZ 5 tygodni.A dzis za oknem sniezyca,ale jest cieplo i zrobi sie za chwile breja.Ale glowy do gory.Z kazdym dniem blizej do domu.Wiosna tuz,tuz
21 lutego 2012 09:59

Ja wczoraj "zaliczyłam doła", a zmieniamy się z koleżanką co miesiąc.To nie jest długo. Powiedzcie jak Wy wytrzymujecie 3 miesiące ?

21 lutego 2012 10:14
wow!!!...miesiąc...to tylko tyle ,żeby się rozpakować i spakować....byłam raz miesiąc to nawet nie zdążyłam zatęsknić...
21 lutego 2012 10:25
Czesc dziewczyny,co wy z tym dolkiem,glowy do goryy piers do przodu ale to juz i byle do wiosny,musimy byc silne dla siebbie no i dla naszych bliskich.Do Korba 123 ja jestem w Koln w dzielnicy LINDENTHAL,nie wiem czy to daleko od ciebie bo nie mam mapy,jak sie cos dowiesz to daj znac,moze bedziemy mialy sie okazje spotkac,pozdrawiam wszystkich i milego dzionka bez zadnych dolkow zycze.
21 lutego 2012 10:27
ja tez najchętniej jeździłabym tylko na miesiąc :)

Anka jak Ty to robisz, ja to jak przyjadę to odliczam dni do końca i nie ważne czy jestem na miesiąc czy na 2 :)

teraz jak podpisze umowę z inną firmą to będę chciała jeździć na 3 miesiące - nie wiem jak ja wytrzymam :)
21 lutego 2012 10:31
co do ćwiczeń na wyjeździe to ja zawsze miałam takiego pecha, że jak się rozgrzałam to babcia albo dziadek zaczęli mnie wołać :) i tyle było z moich ćwiczeń ;/. ale za to dietkę umiem trzymać tylko w nieczech i tam też schudnę troszkę ale jak przyjeżdzam do domu to zaraz nadrabiam stracone kg ;/
21 lutego 2012 10:40
Ulencja,to ja mam calkiem na odwrot,w niemczech tyje a jak jade do domu to musze szybko chudnac bo ciuchy z leksza przyciasnawe,a nie usmiecha mi sie kupowac ciagle nowych,chyba nie wychodza mi na zdrowie niemieckie beliny ha ha ha
21 lutego 2012 11:18
justa said:
Witajcie no emilia tak naprawde mozna popracowac w ogrodkui jeszcze masz przy okazji zajecia .aktywizacyjne z babcia ja natomiast wczoraj nigdzie nie wyszlam ale musialam siedziec dlugo i sluchac opowiesci o rodzinie bo znalazla babcia stary album i sie cofnela o 20 lat do tylu a ze nie kontaktuje to przez 2 godziny odwracala tylko 3 kartki w albumie >dzisiaj natomiast wstala zobaczyla snieg za oknem powiedziala kalt i myk do lozka bede ja musiala swyciagac z lozka bo musze jej podac tabletki i ja ubrac .pozdrawiam

Hi, hi, znam te klimaty! Norma przy demencji - moja Babcia "czyta" w ten sposob dwie strony gazety, ale ma wpisane w swoj umyslowy grafik, ze po drzemce czyta sie gazete, i tak odwraca te dwie strony do kolacji, no, chyba ze jest na etapie "wychodzenia" z kolezanka, ktora ostatnio widziala ze 40 lat temu na kawke i ciastko do kawiarni.

21 lutego 2012 11:57
Witam miłe koleżanki!

Ja zaraz będę się pakowała bo został mi tylko jutrzejszy dzień do pracy i bardzo się ciesze że wreszcie pobyt tu się kończy bo był ciężki mimo że krótki.
21 lutego 2012 12:59

Witam
Dziękuje za mile przyjęcie jestem tu nowa i miło zaskoczona
,staram się przeczytać wszystkie posty ale jest tego bardzo dużo ,po za tym spędzam milo czas, wypowiedzi koleżanek dają naprawdę sporo radości i chęci na następne dni .Karolinko sprawdziłam do ciebie mam bliżej bo zaledwie 9 kilometrów .połączenie strassebahn jest z przesiadką w NEUMARKT a później do busa 136 aby do ciebie dotrzeć .tylko nie wiem kiedy masz czas ?przede wszystkim potrzebuje dokładny adres ja mam wolne raz w tygodniu cały dzień to mogłabym przyjechać .jak możesz to podaj mi adres na e-maila    sofi185@wp.pl    .niestety jeszcze nie wiem dokładnie który dzień w tym tygodniu będę miała wolny ,dowiem się dzisiaj wiec jak coś to dam znać .pozdrawiam Korba

21 lutego 2012 13:23
Do Korba123,napisalam wiadomosc do ciebie ale nie wiem dlaczego moj komputer pokazuje ze nie rozpoznano takiego maila,moze napisalas zly adres mailowy,bo u mnie go nie rozpoznaje,pozdrawiam.
21 lutego 2012 17:42
ej, jak tu wiosennie na naszym forum, choć we wsi Hamburg dzisiaj było bewolk ganze Tag i nawet padało. Mój pan wstał z trudem o wpół do jedenastej obudzony na Frustuck i po jedzeniu natychmiast położył się znowu. Ponieważ mam nakazane stosować się do jego potrzeb, miałam jeszcze więcej czasu wolnego niż zwykle, dzięki czemu siedziałam w internecie zamiast uczyć się do egzaminu z historii teatru, jako ze studiuję zaocznie kulturoznawstwo. A tak nawiasem mówiąc, proszę o napisanie, jakie zawody panienki posiadacie... jestem pewna, że niejedna z nas się zdziwi.
21 lutego 2012 18:00
ulencja said:
co do ćwiczeń na wyjeździe to ja zawsze miałam takiego pecha, że jak się rozgrzałam to babcia albo dziadek zaczęli mnie wołać :) i tyle było z moich ćwiczeń ;/. ale za to dietkę umiem trzymać tylko w nieczech i tam też schudnę troszkę ale jak przyjeżdzam do domu to zaraz nadrabiam stracone kg ;/

Hehe lepsza rozgrzewka niż nic

21 lutego 2012 21:13
Ja zaczynałam ;;karierę;;ani w ząb włoskiego,tylko ciao.Więc jak zostałam juz sama-dziadek95 lat ,sprawny ,dobrze i wyraznie mówiacy[bo niektórzy potrafia mówić ciągiem] w wolnym czasie ,a było go duzo sam z przyjemnoscia mnie uczył,najpierw pojedyncze słowa,zawsze tez uczyłam sie gramatycznie,wszystkie czasy,stopniowanie ,regóły itd. do dzisiaj mam zapisany gruby zeszyt,i ja nigdy nie bałam sie mówic ,nawet jak wiedziałam ,ze moge popełnic błedy
21 lutego 2012 21:16
romana said:
ej, jak tu wiosennie na naszym forum, choć we wsi Hamburg dzisiaj było bewolk ganze Tag i nawet padało. Mój pan wstał z trudem o wpół do jedenastej obudzony na Frustuck i po jedzeniu natychmiast położył się znowu. Ponieważ mam nakazane stosować się do jego potrzeb, miałam jeszcze więcej czasu wolnego niż zwykle, dzięki czemu siedziałam w internecie zamiast uczyć się do egzaminu z historii teatru, jako ze studiuję zaocznie kulturoznawstwo. A tak nawiasem mówiąc, proszę o napisanie, jakie zawody panienki posiadacie... jestem pewna, że niejedna z nas się zdziwi.

Wiesz, nie gniewaj sie, ale moze byloby milo, gdybys pisala normalnie po polsku, jako ze taka mieszanka, moim zdaniem, jest ani smieszna, ani powazna. Ale to tylko moje zdanie, byc moze innym sie to podoba. Pozdrowienia z rownie burego Rellingen, padalo caly dzien.Wink