Na wyjeździe

09 maja 2013 08:16
Joasia

Witam radośnie i cieputko opiekunkowo!!!
Wpadłam tylko na chwilkę, żeby się pożegnać hehehe już od 6 nie spię bo dzisiaj wyjeżdżam do domku... walizki spakowane a ja we wspaniałym nastroju...
Pozdrawiam wszystkich cieplutko i życzę miłego, bezstresowego pobytu na wygnaniu...

Spokojnej podróży i radości z powrotu do domku ;) Pozdrawiam 
09 maja 2013 08:21
Dzień dobry ,cześć i czołem,pytacie skąd się wziąłem?:) A mnóstwo róznych rzeczy wydarzyło się w miedzyczasie mojej nieobecności. Miłego dnia kobitki. Romana daj znać!!!
09 maja 2013 08:26
justa

Witam przepraszam ze sie nie odzywałam ale sami wiecie jak to jest w domciu ..... Ale już w piątek wyjeżdżam do De .Jade do do dwóch osób ale pan wymaga opieki. Jak bedzie? to może uda mi sie napisac bo nie wiem czy szybko bede miala internet(zamierzam kupić w Aldi juz czas )Jadę koło Dysseldorfu .Przedemną był tu pan i nadużywał arkocholu ,wiec i mi sie pewnie bedą przyglądac czy sie nie zataczam;-).Hogata zaopatrzyłam sie w pas na krzyż fajna sprawa i fajnie sie w nim czuje bo po ostatniej babci zostaly jednak jakies bóle mysle bedzie pomocny a kosztowal tylko 105-,wiec to nie majatek prawda pozdrawiam i życzcie mi szczęścia

Justa ,to się tak mówi"pan wymaga opieki"..w praktyce ,bedziesz się zajmować dwojką...mam nadzieje,że Ci za to dobrze zapłącą.

09 maja 2013 08:30
BEA

Tak,to wlasnie jak robia werbung na opiekunki ,to cukruja dobrymi zarobkami,a jak przychodzi co do czego jest zupelnie inaczej.Powoli mam juz dosc tych polskich firm.

dlatego ja szukam niemieckich firm które współpracują z opiekunkami na niemieckich warunkach z niemiecką gewerbą.
teraz jestem w firmie GTK Serwice i powiem szczerze jestem zadowolona :)
09 maja 2013 08:31
Dzień Dobry :) u mnie pobudka okropną pogodą deszcz i burza ale nie przejmuję się bo dziś ostatni dzień i jutro do domku :)
09 maja 2013 10:11
Dzień Dobry Forumkom i Forumowiczom!

Joasiu szcześliwej podróży i odpoczywaj! Ty będziesz wracać do De, a ja do Polski! Też tylko na dwa tygodnie... ale już nogami przebieram! Trzymaj się cieplutko!

Co do imprezy to była typowo niemiecka... jedli, pili i gadali... u nas to byłyby tańce, hulanki, swawole... zdecydowanie potrafimy się lepiej bawić... a tu generalnie nuda, bo niewiele osób znałam, a te co znałam msiałby wracać szybko do domu, a reszta to raczej takie zamknięte kręgi znajmomych. Jeśli chodzi o facetów, to na dwóch może można było zawiesić oko, część zajęta, część to małolaty, część nadużywająca procentów... także Berlinka przepraszam, ale nikogo ciekawego nie znalazłam... jednak dziewczyny muszą zrobić ten casting na zjeździe!
A dziś idę poszaleć kalorycznie, bo jestem na kawkę i ciasto pourodzinowe zaproszona!

A poza tym piękny dzień się zapowiada! Mam nadzieję, że i u Was słoneczko poprawia Wam humorki!

Miłego dnia!
09 maja 2013 10:22
Tali to prawda,my bawimy sie inaczej na takich imprezach.Ale co tam zawsze jakas odskocznia i wyjscie z domu hihihi a Berlinka nas opuscila wiec casting juz jest zbedny hahaha zycze milego dnia i udanego szalenstwa kalorycznego !!!
09 maja 2013 10:24
Joasia

Witam radośnie i cieputko opiekunkowo!!!
Wpadłam tylko na chwilkę, żeby się pożegnać hehehe już od 6 nie spię bo dzisiaj wyjeżdżam do domku... walizki spakowane a ja we wspaniałym nastroju...
Pozdrawiam wszystkich cieplutko i życzę miłego, bezstresowego pobytu na wygnaniu...

milej podrozy i wspanialych chwil spedzonych z rodzinka ))))
09 maja 2013 10:30
Szczęśliwego powrotu do domu...
09 maja 2013 10:44 / 1 osobie podoba się ten post
dorothea41

Tali to prawda,my bawimy sie inaczej na takich imprezach.Ale co tam zawsze jakas odskocznia i wyjscie z domu hihihi a Berlinka nas opuscila wiec casting juz jest zbedny hahaha zycze milego dnia i udanego szalenstwa kalorycznego !!!

To prawda! Można zobaczyć i pogadać z innymi ludzmi... ale w sumie było całkiem miło i poznałam parę sympatycznych osób!
A co do Berlinki to zauważyłam właśnie, że została usunięta...  bywa i tak... emocje trzeba trzymać na  smyczy, zwłaszcza w naszym zawodzie... 
A co do kaloriii... no cóż... czasami człowiek musi, inaczej się udusi... hihihii
Też życzę miłego dzionka!

09 maja 2013 12:07
witam was cieplutko,przyszlam sie kochani z wami pozegnac dzis o16.30 wyruszam do COUBURGA mysle ze tam bedzie lacznosc z swiatem hehee duzo spraw mam tu nie po zamykanych ale niestetety kasda mnie pogonila temu wyjazd na wriata jest,trzymcie sie cieplutko jak bede miec lacznosc z swiatem to sie odezwe buziaczki dla kazdego z osbna:}:}:}
09 maja 2013 12:11
Joasia zycze tobie szerokosci i wspanialego urlopiku z rodzinka laduj akumulatorki,Justa tobie tez szerokosci i spokojnej pracy bez stresow damy rade ja tez dzis jade wiec lzej bedzie buzki
09 maja 2013 12:16
Żona podopiecznego pojechała na 11 dni do Austri więc trochę odpocznę. Normalniejsza córka kazała mi nie szaleć z porządkami jak pedantki nie ma tylko mam teraz bez stresu wypocząć Zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce ale już czuję się lepiej bez bacznych oczu chlebodawczyni:)

Miłego dzionka dla całego opiekunkowa :)
09 maja 2013 12:19
serce78

witam was cieplutko,przyszlam sie kochani z wami pozegnac dzis o16.30 wyruszam do COUBURGA mysle ze tam bedzie lacznosc z swiatem hehee duzo spraw mam tu nie po zamykanych ale niestetety kasda mnie pogonila temu wyjazd na wriata jest,trzymcie sie cieplutko jak bede miec lacznosc z swiatem to sie odezwe buziaczki dla kazdego z osbna:}:}:}

Serduszko... powodzenia na nowej stelli... daj znac... jak tylko sie oswoisz z otoczeniem... szerrrrokiej drogi...
09 maja 2013 12:23
Serce szerokiej drogi! Trzymaj sie cieplo!