Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #2

24 listopada 2014 10:49 / 1 osobie podoba się ten post
Powtórka z soboty . Na jutro zamierzam zrobić groch z kapustą ale nie wiem czy warto, bo to będzie nowe żarełko dla Pdp i trochę niebezpiecznie "wybuchowe".
24 listopada 2014 10:50 / 1 osobie podoba się ten post
reanata

he,he Geronimo ja tez nie jadam kolacji,co najwyzej jabluszko;-;-;-;-

Po jabłuszku to jest nie spokojny sen.Pobudza wydzielanie sokow trawinnych i dopiero cyganie sie przyśnią - pewnie cały tabor.
24 listopada 2014 10:56 / 5 osobom podoba się ten post
mleczko47

Dzisiaj obiad taki jak jada plebs  - zupa pomidorowa na wczorajszym rosole wolowym i nalesniki, ale dla odmiany z warzywami cos a la krokiety.I to koniec - kolacji nie jadamy.

To ja jednak do plebsu należę : pomidorowa z ryżem , na wczorajszym rosole - wykonawca - mąż - ..... naleśników " nie budiet " -:))))))))))
24 listopada 2014 10:59 / 2 osobom podoba się ten post
mleczko47

Po jabłuszku to jest nie spokojny sen.Pobudza wydzielanie sokow trawinnych i dopiero cyganie sie przyśnią - pewnie cały tabor.

ha,ha niech sie przysni i caly tobor-we snie niegrozy a mezczyzni urokliwi he,he:))))))))))
24 listopada 2014 11:00 / 1 osobie podoba się ten post
Nudle z pesto genovese , odrobina parmezanu. Sok wielowarzywny do popchnięcia i ciastka owsiane ,jak ostygną.
24 listopada 2014 11:01 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

To ja jednak do plebsu należę : pomidorowa z ryżem , na wczorajszym rosole - wykonawca - mąż - ..... naleśników " nie budiet " -:))))))))))

u mnie tez pomidorowa z ryzem,i omlet dla pdp;-;-;-;-;-
24 listopada 2014 11:04 / 2 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Jak z ryżem to tak,bo juz kluski lane to dorobkiewicze:):):)
24 listopada 2014 11:12 / 1 osobie podoba się ten post
mleczko47

Jak z ryżem to tak,bo juz kluski lane to dorobkiewicze:):):)

Czy Ty wiesz , że chora jestem ? kaszel okrutny posiadam .......i o " nieszczęscie "  nie trudno !!!!.....idę się " przeodziać ! -:))))))))
24 listopada 2014 11:28 / 1 osobie podoba się ten post
Gotowane udka z kurczaka, ryż z białym sosem, miszung marchewki w talarkach, groszku i kukurydzy z masełkiem.
Dietetycznie.
24 listopada 2014 11:29 / 6 osobom podoba się ten post
Królik,ryż ,marchewka na ciepło
24 listopada 2014 11:43 / 2 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Hi hi
Moja dziwna zupa tez ma pomidorowy kolor ;)))))))
24 listopada 2014 11:45 / 1 osobie podoba się ten post
Ja Nic!!!!,PDP w Tagespfl.H ,mam luzik.
24 listopada 2014 12:28
kasia63

Królik,ryż ,marchewka na ciepło

W życiu krolika nie zjem, w   ż y c i u :((( no to sam ryż z marchewką proszę.
24 listopada 2014 12:43 / 3 osobom podoba się ten post
mleczko47

W życiu krolika nie zjem, w   ż y c i u :((( no to sam ryż z marchewką proszę.

Aż tak to nie mówiłam,ale lekkie opory miałam ,tymczasem to pyszne ,chudziutkie,białe mięsko:)I b.zdrowe-nie zawiera w ogóle cholesterolu i wyczytałam ,że m.in. jest polecane jako pierwsze mięsko dla małych dzieci:) 
24 listopada 2014 13:05
kasia63

Aż tak to nie mówiłam,ale lekkie opory miałam ,tymczasem to pyszne ,chudziutkie,białe mięsko:)I b.zdrowe-nie zawiera w ogóle cholesterolu i wyczytałam ,że m.in. jest polecane jako pierwsze mięsko dla małych dzieci:) 

Możliwe,ale ja widzę go w "całości" - no nie mogę:):)