Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #2

08 grudnia 2014 22:18
ivanilia40

A jadłaś szpinak tak rzadki,że można przez słomkę pić,albo tak samo przyrządzone piuree?  To wszystko przed Tobą :)))))

He, he.. jeszcze nie jadlam. Pierwszy raz jestem w miejscu gdzie ktos gotuje, zawsze ja "siama", ale wszystko przede mna, az sie boje  

08 grudnia 2014 22:48 / 1 osobie podoba się ten post
doda1961

Taaaa, w mojej Edece tez jest polnische krakauer, tyle ze to chyba koło krakauer leżało, bo na pewno smakuje jak te ichnie gumowe kabanosy :))))))))))))

Czyli moja świetnie zaopatrzona Edeka to rekompensata za brak innych sklepów ;))))

Mam regał z polskimi i rosyjskimi słodyczami i przetworami. A w chłodni jest trochę Morlin i Sokołowa.
08 grudnia 2014 22:52 / 1 osobie podoba się ten post
doda1961

No alez oczywiście, że tak. Grill Haxe zakupione w ilosciach znacznych, na okoliczność powrotu na łono rodziny :))))))))))))))

A tak poza tym, to ja nie wiem, czemu wzbudzam zdziwienie, nie tylko na forum, z powodu miłości do wieprzowinki?, a golonki w szczególnosci?
Sledzie tez lubię, i piwo tez, jak by się kotś pytał.

To nie zdziwienie ,to zrozumienie.

Ja tez lubię i golonke i żeberka i śledzie. Piwo mniej,raczej "wakacyjnie" wieczorem,w ogrodeczku.

08 grudnia 2014 22:54
basiaim

Czyli moja świetnie zaopatrzona Edeka to rekompensata za brak innych sklepów ;))))

Mam regał z polskimi i rosyjskimi słodyczami i przetworami. A w chłodni jest trochę Morlin i Sokołowa.

Zazdraszczam!
Ja mam w poblizu ruski sklep, ale jakos przez prawie 4 lata nie po drodze mi było tam. Musze się zawziąc i jednak pojechać :))))))))
Może coś dobrego wypatrzę.
08 grudnia 2014 22:56
Papryke faszerowana serwowałam dzis i sosik pomidorowy do tego budyn :))
08 grudnia 2014 23:04 / 1 osobie podoba się ten post
salazar

A ortodoksyjnie po bawarsku tylko obsmażone i z jajem sadzonym na wierzchu ;). Nie jadam, bo nie lubię, ale często robię.
Poza tym Leberkaese je się też jak wędlinę, pocięty w cienkie plasterki. Jest wieprzowy i cielęcy, ten drugi jest dość jasny i deczko mniej tłusty (bo ogólnie L. jest straaasznie kaloryczny)..
Można też kupić surowy w foremce i upiec w domu.

Tak wyglądał moj dzisiejszy obiad

09 grudnia 2014 09:56
U mnie prawie jak Wielkanoc:
biała kiełbasa w sosie chrzanowym, ziemniaki, korniszon, woda mineralna, + jogurt dla babulki.
...... tylko ta biała kiełbasa, uf przeżyję to jakoś............
09 grudnia 2014 10:01 / 1 osobie podoba się ten post
Bitki wieprzowe w sosie,kasza ,buraczki czerwone .Szarlotka.
Kupiłam salceson ,taki normalny ,jaki pyszny.nie ma jak w domu.
09 grudnia 2014 10:06 / 4 osobom podoba się ten post
Gosiap

U mnie prawie jak Wielkanoc:
biała kiełbasa w sosie chrzanowym, ziemniaki, korniszon, woda mineralna, + jogurt dla babulki.
...... tylko ta biała kiełbasa, uf przeżyję to jakoś............

Lubię biała kiełbasę, ale polską.

U mnie wczorajsza zupka jarzynowa.
09 grudnia 2014 10:23 / 4 osobom podoba się ten post
szpinak ziemniaki jajka sadzone,a dla pdp,fasolka jajka sadzone i ziemniaki-deser budyn waniliowy
ps,pdp nie lubi szpinaku-ja uwielbiam
09 grudnia 2014 10:25 / 3 osobom podoba się ten post
Zupa miszung kalfiorowo-szparagowa -krem i resztki z lodówki czyli szpecle z szynką w sosie carbonara.
09 grudnia 2014 10:32 / 4 osobom podoba się ten post
reanata

szpinak ziemniaki jajka sadzone,a dla pdp,fasolka jajka sadzone i ziemniaki-deser budyn waniliowy
ps,pdp nie lubi szpinaku-ja uwielbiam

Ja tez lubię szpinak :)
09 grudnia 2014 10:33 / 2 osobom podoba się ten post
basiaim

ja uwielbiam, na szczęście moje Damy też
09 grudnia 2014 10:35 / 4 osobom podoba się ten post
basiaim

Szpinak w czasach mojej młodości był zmorą ,nie mogłam patrzec a co dopiero jeść - teraz na starość chyba mi się kubki smakowe wymieniły na inne bo zjem z przyjemnością a szczególnie z ziemniakami i jajkiem sadzonym.
09 grudnia 2014 10:43 / 1 osobie podoba się ten post
Pieczony kurczak "samodzielnie" na butelce w piekarniku ,ziemnaiki polane tłuszczykime spod kurczaka,warzywa królewskie (mieszanka ) moze jakis sosik do warzyw albo podlane smietanka?/wyjdzie w "praniu" hihi