Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #2

09 grudnia 2014 10:44
ja mam ziemniaczki i kwaśną kapustę :), babcia to lubi
09 grudnia 2014 10:47 / 2 osobom podoba się ten post
Dorka

Pieczony kurczak "samodzielnie" na butelce w piekarniku ,ziemnaiki polane tłuszczykime spod kurczaka,warzywa królewskie (mieszanka ) moze jakis sosik do warzyw albo podlane smietanka?/wyjdzie w "praniu" hihi

Moja koleżanka też tak piecze i wychodza palce lizać . Zawsze zapominam spytac się ile trzeba piwa wypić aby upiec kurczaka na 3 osoby..   DDD
09 grudnia 2014 10:57 / 1 osobie podoba się ten post
didusia

Moja koleżanka też tak piecze i wychodza palce lizać . Zawsze zapominam spytac się ile trzeba piwa wypić aby upiec kurczaka na 3 osoby..   DDD

HIHI nie musisz wcale wypijac piwka ,tylko potrzebna jest umyta dobrze bez nalepki butelka od piwa 1/2 litra wypleniona woda i wczesniej zamarynowany kurczak w czym kto lubi ,kurczak musi byc mały..
09 grudnia 2014 11:04
Dorka

HIHI nie musisz wcale wypijac piwka ,tylko potrzebna jest umyta dobrze bez nalepki butelka od piwa 1/2 litra wypleniona woda i wczesniej zamarynowany kurczak w czym kto lubi ,kurczak musi byc mały..

Dzięki.
09 grudnia 2014 11:06 / 1 osobie podoba się ten post
A ja mam zupe pomodorowa na wołowinie  z  ryżem tylko, moze cos jeszcze na zab zrobie pozniejszym popołudniem.
09 grudnia 2014 11:07 / 1 osobie podoba się ten post
doda1961

A ja kurzowy cycek chlas na masełko, 2 minuty z każdej strony i jedzonko jak malinka :))))))))))))))))))))))))
Kapustkę robię tak samo, tylko ze moja jest z Reala a nie od gospodarza :D :D :D :D :D, ach dodaję jeszcze jabłko i szczypiorek.

Dzisiaj byłam u rzeźnika i dokładniej przyjrzałam się tej wątrobieserowej )
Białe duże gluty też z tego robią i małe glutki chyba do zupy, tak myślę. 
Zdecydowanie wybrałam kurze udka. Ale już teraz wiem co to jest i bardzo dziękuję z informacje).

09 grudnia 2014 11:15 / 1 osobie podoba się ten post
a ja robie Rosenkohl, Rosenkohl i jeszcze raz Rosenkohl. Masakra.
09 grudnia 2014 11:17
Jolek

a ja robie Rosenkohl, Rosenkohl i jeszcze raz Rosenkohl. Masakra.

Smaczny,a jak robisz?

09 grudnia 2014 11:17 / 1 osobie podoba się ten post
reanata

szpinak ziemniaki jajka sadzone,a dla pdp,fasolka jajka sadzone i ziemniaki-deser budyn waniliowy
ps,pdp nie lubi szpinaku-ja uwielbiam

Ja robie zawsze szpinak z makaronem i z piersia z kurczaka. Gerne :D
09 grudnia 2014 11:19
hahaha. Jak robie pytasz ? dzisiaj robie pierwszy raz i nie mam pomyslu na to. hahahahaha. Zawsze jak w domu jadlam kupowalm mrozone i gotowalam albo na patelni a dzisiaj. Nie mam pomyslu. Lubie Rosenkohl, ale chyba po 5 tyg pobycie tutaj przetane lubiec.
09 grudnia 2014 11:21 / 1 osobie podoba się ten post
U mnie dzisiaj pomidorówka z ryżem :):)
09 grudnia 2014 11:27 / 3 osobom podoba się ten post
Joasia

U mnie dzisiaj pomidorówka z ryżem :):)

Plagiat:):)
09 grudnia 2014 11:29 / 7 osobom podoba się ten post
anerik

Pychotka, prawdziwa kucharka z Ciebie, czy po kursach?

Nie. I to gotuję od bardzo niedawna. Jestem amator totalny, ale znam zasady rządzące w kuchni.
Nie mogę utrzymać przepisowych ram i zawsze nawet jak mam gotową recepturę, to coś zmieniam, dodaję lub odejmuję.
Dużo czytam, obserwuję. Wcześniej bardzo często bywałam w różnych restauracjach, w większości służbowo naturalnie, bo aż tak majętna nie jestem )
Podpatruję, podpytuję i tak jakoś samo wychodzi.  Nigdy wcześniej do garnków ciągot nie miałam.
Powiem więcej, nawet pogardzałam tym zajęciem )
A teraz odkryłam w gotowaniu przyjemność. Fakt, że można tworzyć, wymyślać, kombinować jest tak fascynujący, że bardzo lubię to, co teraz robię.
I jak widzę miny konsumujących, to satysfakcję mam  i sama siebie pytam, jak to możliwe jest?
Ale podobno tylko krowa nie zmienia zdania.
09 grudnia 2014 12:06 / 2 osobom podoba się ten post
Amelko, masz u mnie 6 z plusem, ja też nie trzymam zasad i nie lubię w kuchni spędzać za dużo czasu więc gotuję dość prosto i szybko i jak dotąd nikt nie narzekał, jedynie z tym sznyclem miałam problemy bo za długo smazyłam i był za twardy. Dziś zrobiłam kapustę kiszoną tak jak w Polsce mam nadzieję , że za parę dni dobrze ukiśnie. Pozdrawiam
09 grudnia 2014 18:47 / 3 osobom podoba się ten post
Mojej kucharki nie ma jeszcze z pracy bo dziś gotuje z jakimś sterne koch znany ktoś, dziadek śpi , muszę chyba go obudzić i cos sama ugotować .. ale co... to nie wiem... zajże do 2 lod to coś pewnie znajdę,
Smacznego tym co jedzą kolację  i sobie na obiad.