Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #2

09 grudnia 2014 21:49 / 1 osobie podoba się ten post
http://www.sonnenberg-zh.ch/index.php?nodeId=23 to jest stronka tego kucharza z którym jeszcze partnerka mojego podopiecznego gotuje, nazywa się Jacky Donaz.

Była na krótko w domu, dziadek nie chciał wstać, mnie trochę opst. że nie odbieram telefonu bo był na dole, a ja go zapomniałam zbrać, bo mam tu na górze drugi i przecież moglaby zadzwonić na drugi. Ponarzekała, że sterne koch nic nie robi, bo ona musi wszystko przygotowywać, a jego filmują  und so weiter und sofort.

Zrobiłam sama sobie obiadzik, dziadka nakarmiłam w łózeczku jogurcikiem i kakaukiem, i spuni.

to moj obiadzikZdjęcie
10 grudnia 2014 00:08 / 1 osobie podoba się ten post
anerik

http://www.sonnenberg-zh.ch/index.php?nodeId=23 to jest stronka tego kucharza z którym jeszcze partnerka mojego podopiecznego gotuje, nazywa się Jacky Donaz.

Była na krótko w domu, dziadek nie chciał wstać, mnie trochę opst. że nie odbieram telefonu bo był na dole, a ja go zapomniałam zbrać, bo mam tu na górze drugi i przecież moglaby zadzwonić na drugi. Ponarzekała, że sterne koch nic nie robi, bo ona musi wszystko przygotowywać, a jego filmują  und so weiter und sofort.

Zrobiłam sama sobie obiadzik, dziadka nakarmiłam w łózeczku jogurcikiem i kakaukiem, i spuni.

to moj obiadzikZdjęcie

Śliczniutki obiadzik. Łóżeczko, jogurcik i kakauko (ekhemm) również :D (to się nazywa śmiech przez łzy ;))
Jak zdradzisz mi, co to "spuni" to zasnę na amen. 
10 grudnia 2014 07:14
mleczko47

Chyba ogurkiem:):)

Aniu , czy ten " ogurek " kwardy ma być , czy taki miętki , sflaczały ???? -:))))))))))))
10 grudnia 2014 07:19 / 7 osobom podoba się ten post
salazar

Śliczniutki obiadzik. Łóżeczko, jogurcik i kakauko (ekhemm) również :D (to się nazywa śmiech przez łzy ;))

U mnie dziś " keine spuni ,  kakauka " ino nasze , polskie , najlepsze na świecie  pierogi z kapustą i grzybami !  Zauwać będę przy nich całe przedpołudnie , bo chcę ich narobić taką ilość , żeby w wigilię rodzina nie zapomniała , że " matka !!! ......jest tylko jedna !!! " -:)))))))
10 grudnia 2014 08:16
Rybke serwuje dzis,dziemniaczki szpinak sosik i deserek kupny:))
10 grudnia 2014 08:40 / 4 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Aniu , czy ten " ogurek " kwardy ma być , czy taki miętki , sflaczały ???? -:))))))))))))

Pżetarty:):)
10 grudnia 2014 09:42
salazar

Mam nadzieje,ze przeze mnie nie zasniesz na amen.

Wg mnie "spuni" to "spanie,do łóżka,do wyra...." itp

A u mnie dziś wieprzowina w sosie smietanowym z pieczarkami.  Ale jeszcze nie wiem,co do tego....ryż, makaron czy ziemniaki....i jaka zielenina....
10 grudnia 2014 09:42 / 3 osobom podoba się ten post
mleczko47

Pżetarty:):)

Ukfaszony ;))))
10 grudnia 2014 10:12 / 1 osobie podoba się ten post
zupa pomidorowa:)
10 grudnia 2014 10:28 / 3 osobom podoba się ten post
A ja jeszcze nie wiem co mi wyjdzie,cos tam warzę:)
10 grudnia 2014 10:30 / 3 osobom podoba się ten post
schabowe z koscia,brukselka,ziemniaki-pudinng
10 grudnia 2014 10:31 / 2 osobom podoba się ten post
Kaszanka z cebulką duszoną ,ziemniaki ,kapusta kiszona -zasmażana.Wczorajsza szarlotka.
10 grudnia 2014 10:35 / 2 osobom podoba się ten post
ivetta

Kaszanka z cebulką duszoną ,ziemniaki ,kapusta kiszona -zasmażana.Wczorajsza szarlotka.

juz mialam pytac skad wzielas kaszanke,ale przypomnialo mi sie ze Ty w domku urzedujesz-:))))))))
10 grudnia 2014 10:46 / 2 osobom podoba się ten post
reanata

juz mialam pytac skad wzielas kaszanke,ale przypomnialo mi sie ze Ty w domku urzedujesz-:))))))))

Renata, kaszankę można kupić w niemieckim sklepie mięsnym.
Dzisiaj zupa pomidorowa z ryzem. Wątróbki smażone z cebulą i jabłkiem, bo mi Dziewczyny narobiły smaku ;-))
Lody waniliowe na deser.
10 grudnia 2014 10:49 / 3 osobom podoba się ten post
amelka

Renata, kaszankę można kupić w niemieckim sklepie mięsnym.
Dzisiaj zupa pomidorowa z ryzem. Wątróbki smażone z cebulą i jabłkiem, bo mi Dziewczyny narobiły smaku ;-))
Lody waniliowe na deser.

Juz czwarta osoba gotuje zupe pomidorowa z ryżem.Ostrzegam!!!!! to moj pomysł