Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #2

10 grudnia 2014 10:51 / 1 osobie podoba się ten post
amelka

Renata, kaszankę można kupić w niemieckim sklepie mięsnym.
Dzisiaj zupa pomidorowa z ryzem. Wątróbki smażone z cebulą i jabłkiem, bo mi Dziewczyny narobiły smaku ;-))
Lody waniliowe na deser.

nie wiedzialam o kaszance,dziekuje chetnie zjem
za Ty moja droga narobilas mi smaku na lody i mam w zamrazarce-zupelnie zapomnialam -beda jutro na deser-:))))))))
10 grudnia 2014 10:52 / 2 osobom podoba się ten post
mleczko47

Juz czwarta osoba gotuje zupe pomidorowa z ryżem.Ostrzegam!!!!! to moj pomysł:-)

nalezy ci sie za ,,patent,,-moze w podziekowajkach-:))))))))
10 grudnia 2014 10:53 / 2 osobom podoba się ten post
reanata

za Ty moja droga narobilas mi smaku na lody i mam w zamrazarce-zupelnie zapomnialam -beda jutro na deser-:))))))))

Pamietaj,że kupiłas sukienke!!!!!! a lody ? nie zmieścisz sie:):)
10 grudnia 2014 10:54 / 2 osobom podoba się ten post
mleczko47

Chyba sie  nie obraziłaś:):)

ale wczoraj serio poprawiłaś mi humor :))
btw. jestem samczyk :D
10 grudnia 2014 10:54 / 1 osobie podoba się ten post
mleczko47

Pamietaj,że kupiłas sukienke!!!!!! a lody ? nie zmieścisz sie:):)

-:))))))))-:))))))))-:))))))))
10 grudnia 2014 10:57
opT

ale wczoraj serio poprawiłaś mi humor :))
btw. jestem samczyk :D

Ojej, no nie wybacze sobie. Płeć pomylić? oj mleczko,mleczko.Wstaw jakis męski awatar:)
10 grudnia 2014 10:57 / 1 osobie podoba się ten post
W kwestii menu, to ja dzisiaj duszę kurze odnóże w pomidorach z czosnkiem, kminem, gałką muszkat., goździkami, cayenne i świerzym imbirem. Przydałaby mi się jeszcze garam masala i kolendra, ale to mogę sobie tylko pomarzyć.
10 grudnia 2014 10:57 / 3 osobom podoba się ten post
reanata

juz mialam pytac skad wzielas kaszanke,ale przypomnialo mi sie ze Ty w domku urzedujesz-:))))))))

Tak jestem w domu .Dwa razy w tygodniu dowożą tu super (prawie swojskie )wędliny.Jem to czego mi na wyjezdzie brakowało.
10 grudnia 2014 10:58 / 1 osobie podoba się ten post
mleczko47

Ojej, no nie wybacze sobie. Płeć pomylić? oj mleczko,mleczko.Wstaw jakis męski awatar:)

Kwadratowa morda mało męska? :)))
10 grudnia 2014 11:00
opT

W kwestii menu, to ja dzisiaj duszę kurze odnóże w pomidorach z czosnkiem, kminem, gałką muszkat., goździkami, cayenne i świerzym imbirem. Przydałaby mi się jeszcze garam masala i kolendra, ale to mogę sobie tylko pomarzyć.

jest taki fajny sklep internetowy, gdzie zamawiam przyprawy, ale nie podam adresu, bo to reklama Ostatnio zamowiłam przyprawe do SHAORMY.Wypisz,wymaluj dla Ciebie odpowiednia.(chodzi o smak)
10 grudnia 2014 11:02
opT

Kwadratowa morda mało męska? :)))

dodaj golarke:):)
10 grudnia 2014 11:03 / 2 osobom podoba się ten post
amelka

Dzięki za poradę. Zwrócę na to powietrze szczególną uwagę :-))

Amelka traktuj powietrze jak powietrze:)
10 grudnia 2014 11:05 / 2 osobom podoba się ten post
mleczko47

jest taki fajny sklep internetowy, gdzie zamawiam przyprawy, ale nie podam adresu, bo to reklama Ostatnio zamowiłam przyprawe do SHAORMY.Wypisz,wymaluj dla Ciebie odpowiednia.(chodzi o smak)

no lubię takie arabsko-hinduskie, moim dziadziuniom też smakuje i przestają wymagać suszonych śliwek :))
10 grudnia 2014 11:18 / 1 osobie podoba się ten post
opT

no lubię takie arabsko-hinduskie, moim dziadziuniom też smakuje i przestają wymagać suszonych śliwek :))

Też taka kuchnie lubię:)
10 grudnia 2014 11:34 / 1 osobie podoba się ten post
reanata

Ja też zrobiłam przegląd zamrażarki domowej i odnalazłam krokiety z kapustą i grzybami,będą jak znalazł, bo jedynie zupka brokułowa to dla moich panów trochę malizną zajeżdża.