https://www.facebook.com/video.php?v=502914269747683&set=vb.149756245101547&type=2&theater trzeba uwazac hahaha
https://www.facebook.com/video.php?v=502914269747683&set=vb.149756245101547&type=2&theater trzeba uwazac hahaha
BORELIOZY-jest choroba zakazna ale nie zarazliwa-tak to bardzo niebezpieczna choroba;-
http://www.macierz.org.pl/artykuly/zdrowie/borelioza_-_choroba_zakazna_podstepna_i_mordercza.html
Paskudna i podstępna choroba,
szczególnie jak długo pozostaje niewykryta.
Mojej córki w Irlandii koleżankę doprowadziła niemal do wegetacji jak warzywo,
teraz juz na szczęscie zdiagnozowali ją prawidłowo i pomalutku dochodzi do siebie,
ale długa droga przed nią.
Zapytałam o tę chorobę , bo moja zmienniczka choruję na te chorobę i w poniedzialek idzie do szpitala na jakieś podleczenie .
A 12.12 mamy zmiane .
Chciałam napisać, ze depresja jako choroba wywołuje we mne wręcz chorobliwe poszukiwanie czytadeł na ten temat, nieustannie pogłębiam wiedze w tym kierunku.Ostatnio jestem bardzo zainteresowana chorobą tzn. od czasu gdy poczytałam o przypadkach zachorowań na dwubiegunową chorobe nazwaną CHAD.
Czy macie jakie materiały zwiazane z tymi chorobami,z ktorymi mamy do czynienia na co dzień w pracy czy obserwujecie pdp,żeby przekazac spostrzezenia lekarzowi.
Mam CHAD-owe życie poradnik dla pacjęta
Szkoda dziewczyny,
mam nadzieję że się uda jej szybko pokonać paskudę.
Może będa jej leki dobierać odpowiednie,
a dawno choruje już?
ja podałam podstawę prawną - jakie czynności WOLNO NAM WYKONYWAĆ , wkurzyłam się strasznie jak poczytałąm co Arbeitlandia napisała . Już bez podstaw prawnych ale trochę pomyślcie , niech podczas zmany cewnika , lekarka nie zachowa odpowiedniej higieny i dojdzie do zakażenia . Mam pytanie - na kogo zwalą winę ? na lekarkę ? nie , na opiekunkę bo wykonałą czynnośc zabronioną dla niej , a nuź nie zachowała higieny , a nuż zrobiła to tak nieumiejętnie , że nastapiło cofnięcie moczu ? Kochane dziewuszki - przyjmijcie do wiadomości , że rodziny niemieckie dostają ogromne dofinansowania od państwa w zakresie pielęgnacji seniorów w domu . Nie wzywanie Pflege do wymiany worka z moczem to po prostu ich chciwość - bo wystarczy , że zadeklarują , iż to oni sprawują opiekę a my jestesmy jedynie jako pomoc domowo-kuchenna i wierzcie mi , mimo zapłacenia za nas agencji , mimo symbolicznej zapłaty za usługi pflege / lub żadnej zapłaty / kasy trochę im w kabsie zostanie .
Wielu znanych ludzi cierpi lub cierpiało na tę chorobę.
M.in. mój ulubiony Marek Grechuta, niedawno w radiu leciał reportaż o nim,
wiem że Maciej Zembaty tez chorował.
no i postawiłam na swoim,NIE będe wymieniała worka na mocz z wężykiem,,,,bardzo były na mnie oburzone panienki z Pflegedienst....a ja mam satysfakcję ,że się im nie dałam.....mogłabym to zrobic nie jest to dla mnie problem ale te które tu przychodzą sa bardzo niesympatyczne,zaznaczając swoja wyższośc nade mną ..no to im pokazałam,że ja też potrafię byc wredna.....:) :)
Moja zmienniczka to kobieta 63 letnia , nie wiem jak długo juz choruje i ma jeszcze rwe kulszową .
wiem ,że ma trudnosci z chodzeniem , pracuje jako opiekunka od roku .
no i postawiłam na swoim,NIE będe wymieniała worka na mocz z wężykiem,,,,bardzo były na mnie oburzone panienki z Pflegedienst....a ja mam satysfakcję ,że się im nie dałam.....mogłabym to zrobic nie jest to dla mnie problem ale te które tu przychodzą sa bardzo niesympatyczne,zaznaczając swoja wyższośc nade mną ..no to im pokazałam,że ja też potrafię byc wredna.....:) :)
To moga być tez nastepstwa tej choroby,
córki koleżanka w ogóle w pewnym momencie przestała chodzic,
była tak słaba, ze tylko leżała.
Jednym z objawów jest własnie
choroba stawów, zwłaszcza kolanowych czy biodrowych. Są opuchnięte, osłabione, silnie bolą.
Na szczęście znalazł sie jakis madry lekarz w końcu i zrobił odpowiednie testy.
Tu jest dobry link
http://portal.abczdrowie.pl/objawy-boreliozy
Moja zmienniczka to kobieta 63 letnia , nie wiem jak długo juz choruje i ma jeszcze rwe kulszową .
wiem ,że ma trudnosci z chodzeniem , pracuje jako opiekunka od roku .