Na wyjeździe #17

29 listopada 2014 06:32 / 3 osobom podoba się ten post
Witaj Manuela.
Kawa i to nie jedna,a 3-zaliczona.Poranny spacerek w celach inhalacyjnych również.
Lawenda-Marta ma racje,ze wyrażenie "ich bin schlecht betrachtet" jest niezbyt fortunne.Lepiej powiedzieć-ich bin schlecht behandelt.
Oby dzisiejszy dzień nie zaliczał się do trudnych.
29 listopada 2014 07:16 / 2 osobom podoba się ten post
Mam zamiar dziś cały dzionek przeleżeć w wyrku .
29 listopada 2014 07:19 / 2 osobom podoba się ten post
Alinko co ty wolne dzisiaj masz?odlezyn dostaniesz ha,ha,ha,;-;-;-;-;-;-
29 listopada 2014 07:35 / 1 osobie podoba się ten post
Impala

Witaj Manuela.
Kawa i to nie jedna,a 3-zaliczona.Poranny spacerek w celach inhalacyjnych również.
Lawenda-Marta ma racje,ze wyrażenie "ich bin schlecht betrachtet" jest niezbyt fortunne.Lepiej powiedzieć-ich bin schlecht behandelt.
Oby dzisiejszy dzień nie zaliczał się do trudnych.

hej Impala
jak ja się cieszę, że ten nałóg mnie aż tak nie dopadł
, jak pisałam wcześniej lubię sobie popalić i to jak jest imprezka nieźle nawet, ale wyjść na dwór w takie zimno a nawet chłodno to nie ja, trudno niech się wali ipali nie wyszłabym,
poczekałąbym jak będzie cieplej.......
tak, tak, wiem jak ktoś musi to wyjdzie, ale powiedz sama po co tak się chłodzić, poczekaj niech się ociepli trochę....  
29 listopada 2014 07:58 / 5 osobom podoba się ten post
Ja tutaj spalam dziennie max 4 papieroski.Jak się uda.W dni typu sobota i niedziela jeszcze mniej(niedziela 1 papieros).
A zimno to może kiedyś będzie,bo ja to rzadko kiedy mogę stwierdzić,że jest zimno.Mnie zawsze ciepło.
No i kocham ruch na powietrzu,brakuje mi tutaj tego okrutnie.
Reasumując-dla mnie takie wyjście to sama przyjemność.A jeszcze żeby nikogo po drodze nie spotkać-samo szczęście.
29 listopada 2014 08:17 / 2 osobom podoba się ten post
reanata

Alinko co ty wolne dzisiaj masz?odlezyn dostaniesz ha,ha,ha,;-;-;-;-;-;-

Oj Renatko chyba się pośpieszyłam i mam dodatkowe 3 godzinki z PDP czyli do 11 , a później wyrko dopiero .
Ale ja sie nie smutam do kaska extra wpadnie
29 listopada 2014 08:57 / 1 osobie podoba się ten post
alinka1339

Oj Renatko chyba się pośpieszyłam i mam dodatkowe 3 godzinki z PDP czyli do 11 , a później wyrko dopiero .

Doberze odpocznij sobie jasne tez bym polezała ale jakos dzis nie moge kosci juz mnie bolały hehehe
29 listopada 2014 09:09 / 1 osobie podoba się ten post
alinka1339

no pewnie Alinko kazdy grosz ekstra cieszy;-;-;-;-;-
29 listopada 2014 11:04 / 2 osobom podoba się ten post
Dzieńdobry wszystkim, którzy tu zaglądają! Czekają mnie nowe zadania. Dziadek po szpitalu i Heimie przespał noc w nowym łóżku ze specjalnym materacem. Niestety dziadek wierci się i zsuwa w dół łóżka. Po szpitalu niestety ma odleżyny na piętach i czubkach dużych palców. Przyszły więc dodatkowe problemy. Córka-lekarz rozmawiała z ortopedą, a ten stwierdził, że odleżyny nie są jeszcze w krytycznym stanie i należy zostawić to, aż się samo wygoji. Nie stosują żadnych maści, żadnych nacierań spirytusem. Miejsca te mają być w miarą z dostępem powietrza, czyli bawełniane skarpetki. W nocy podłożyłyśmy nisko pod nogi wałek, by uwolnić pięty od nacisku na materac. Dobrze, że dziadek ma w domu wygodny fotel i nie musi zostać w tym łóżku na dobre. Jednak problemem będzie załatwianie się dziadka. Sama nie dam rady go przesadzić na Nachtstuhl, bo ma mało siły. Ktoś z Pflege będzie tu zaglądał dodatkowo w porze ok.14tej. Będzie problem jak dziadek będzie sie musiał załatwić w pieluchę, a ja będę czekać bezradnie na siostrzyczkę do wieczora. Jestem ciekawa jak ten plan rodziny na opiekę nad dziadkiem się sprawdzi w praktyce. Czeka mnie tu teraz niepewny tydzień. Rano po śniadaniu powiedziałam córkom, że chciałabym dziś dzień wolny. Poprosiłam o to z czystym sumieniem, bo w tygodniu moja poobiednia pauza to czas wolny tylko w teorii. Babcia musi być pod kontrolą, bo ma wyskokowe pomysły, a poza tym od prawie tygodnia Durchfall. Jednym słowem mam teraz i ja przesrane. Córki są dziś obie, więc korzystam z tego, bo przewiduję, że tydzień nie będzie lekki.
29 listopada 2014 11:43 / 1 osobie podoba się ten post
no padne dzisiaj wlasnie wrocilam z zakupow a moja babcia myje okno :))))))))))))))))))))
29 listopada 2014 12:29
magdalena_k

no padne dzisiaj wlasnie wrocilam z zakupow a moja babcia myje okno :))))))))))))))))))))

ha,ha,ha,:))))))))))))))))))))
w pelni sprawna ta twoja babcia:))))))))))))))))))))
29 listopada 2014 12:42 / 1 osobie podoba się ten post
reanata

ha,ha,ha,:))))))))))))))))))))
w pelni sprawna ta twoja babcia:))))))))))))))))))))

no tak...........ale sie usmialam musiala przetrzec okno bo wieszala swiateczne ozdoby ...... hahahhaha np ale co okno umyte........... mowie do niej ze w poniedzialek moze drugoe umyc jak ma chec..........powiedziala ze zobaczy
29 listopada 2014 12:54 / 1 osobie podoba się ten post
HEJ DZIEWCZYNY I CHŁOPAKI !!!! Odnośnie ZMIANY WORKA NA MOCZ !!! Dostałam odpowiedź na str Arbeitlandii WOLNO ZMIENIAĆ !
29 listopada 2014 12:58
tyciek

HEJ DZIEWCZYNY I CHŁOPAKI !!!! Odnośnie ZMIANY WORKA NA MOCZ !!! Dostałam odpowiedź na str Arbeitlandii WOLNO ZMIENIAĆ !

skarbie wlasnie o tym myslalam -a ty napisalas,wklej nam ta odpowiedz i linka dla jasnosci
29 listopada 2014 12:58 / 1 osobie podoba się ten post
reanata

Tyciek jak tylko otrzymasz odpowiedz wrzuc nam ja skarbie-wszystkim nam przyda sie ta wiedza;-;-;-;-

opiekun można zmieniać worki na mocz ! arbeitlandia dała odpowiedź ! :)