29 listopada 2014 11:04 / 2 osobom podoba się ten post
Dzieńdobry wszystkim, którzy tu zaglądają! Czekają mnie nowe zadania. Dziadek po szpitalu i Heimie przespał noc w nowym łóżku ze specjalnym materacem. Niestety dziadek wierci się i zsuwa w dół łóżka. Po szpitalu niestety ma odleżyny na piętach i czubkach dużych palców. Przyszły więc dodatkowe problemy. Córka-lekarz rozmawiała z ortopedą, a ten stwierdził, że odleżyny nie są jeszcze w krytycznym stanie i należy zostawić to, aż się samo wygoji. Nie stosują żadnych maści, żadnych nacierań spirytusem. Miejsca te mają być w miarą z dostępem powietrza, czyli bawełniane skarpetki. W nocy podłożyłyśmy nisko pod nogi wałek, by uwolnić pięty od nacisku na materac. Dobrze, że dziadek ma w domu wygodny fotel i nie musi zostać w tym łóżku na dobre. Jednak problemem będzie załatwianie się dziadka. Sama nie dam rady go przesadzić na Nachtstuhl, bo ma mało siły. Ktoś z Pflege będzie tu zaglądał dodatkowo w porze ok.14tej. Będzie problem jak dziadek będzie sie musiał załatwić w pieluchę, a ja będę czekać bezradnie na siostrzyczkę do wieczora. Jestem ciekawa jak ten plan rodziny na opiekę nad dziadkiem się sprawdzi w praktyce. Czeka mnie tu teraz niepewny tydzień. Rano po śniadaniu powiedziałam córkom, że chciałabym dziś dzień wolny. Poprosiłam o to z czystym sumieniem, bo w tygodniu moja poobiednia pauza to czas wolny tylko w teorii. Babcia musi być pod kontrolą, bo ma wyskokowe pomysły, a poza tym od prawie tygodnia Durchfall. Jednym słowem mam teraz i ja przesrane. Córki są dziś obie, więc korzystam z tego, bo przewiduję, że tydzień nie będzie lekki.