29 listopada 2014 18:21 / 1 osobie podoba się ten post
Aniakja podałam podstawę prawną - jakie czynności WOLNO NAM WYKONYWAĆ , wkurzyłam się strasznie jak poczytałąm co Arbeitlandia napisała . Już bez podstaw prawnych ale trochę pomyślcie , niech podczas zmany cewnika , lekarka nie zachowa odpowiedniej higieny i dojdzie do zakażenia . Mam pytanie - na kogo zwalą winę ? na lekarkę ? nie , na opiekunkę bo wykonałą czynnośc zabronioną dla niej , a nuź nie zachowała higieny , a nuż zrobiła to tak nieumiejętnie , że nastapiło cofnięcie moczu ? Kochane dziewuszki - przyjmijcie do wiadomości , że rodziny niemieckie dostają ogromne dofinansowania od państwa w zakresie pielęgnacji seniorów w domu . Nie wzywanie Pflege do wymiany worka z moczem to po prostu ich chciwość - bo wystarczy , że zadeklarują , iż to oni sprawują opiekę a my jestesmy jedynie jako pomoc domowo-kuchenna i wierzcie mi , mimo zapłacenia za nas agencji , mimo symbolicznej zapłaty za usługi pflege / lub żadnej zapłaty / kasy trochę im w kabsie zostanie .
Aniak dobrze zrobilas,,piszac,ja juz przyznalam sie ze wykonywalam ta czynnosc,dlatego tak draze ten temat,a teraz ciekawa jestem odpowiedzi,portalu Arbeitlandia ,skoro udzilaja nieprawdziwych informacji;-