Na wyjeździe #17

29 listopada 2014 21:43 / 2 osobom podoba się ten post
iwunia

no i postawiłam na swoim,NIE będe wymieniała worka na mocz z wężykiem,,,,bardzo były na mnie oburzone panienki z Pflegedienst....a ja mam satysfakcję ,że się im nie dałam.....mogłabym to zrobic nie jest to dla mnie problem ale te które tu przychodzą sa bardzo niesympatyczne,zaznaczając swoja wyższośc nade mną ..no to im pokazałam,że ja też potrafię byc wredna.....:) :) 

nie jesteś wredna, jesteś odpowiedzialna
29 listopada 2014 21:49 / 2 osobom podoba się ten post
Alina

Żal kobiety. Dramat naszego kraju. Ta osoba nie powinna pracować, a musi. Sama jest chora i powinna się leczyć, jeżdzić do sanatorium itd.

Jak już choroba powala to do sanatorium za późno. Ja jeżdżę teraz póki reumatyzm nie powyginał mnie w paragrafy
29 listopada 2014 22:08
Witam, kupiłam sobie w Polsce tabletki Morwa Biała, ale skończyły mi się już, czy jest możliwość kupienia tego w Niemczech?
29 listopada 2014 22:10 / 1 osobie podoba się ten post
Alina

Żal kobiety. Dramat naszego kraju. Ta osoba nie powinna pracować, a musi. Sama jest chora i powinna się leczyć, jeżdzić do sanatorium itd.

Alinko moja zmieniczka ma w PL emeryture i to nie lichą , ale pomaga synowi , który ma 36 lat i ma problemy z alkoholem i nie tylko .
Dodatkowo jak zauważyłam jest kobietą rozrzutną i sama lubi sobie wypić , nawet na sztelli jej sie zdarza drinkować .
Rozumiem wypić sobie lampkę wina , czy drinka , ale zeby samej wydrinkowac 0,7 w pracy , jak dla mnie nie do przyjęcia .

29 listopada 2014 22:19
Gosiap

Jak już choroba powala to do sanatorium za późno. Ja jeżdżę teraz póki reumatyzm nie powyginał mnie w paragrafy

To moze się zdarzy, że sie spotkamy. Ja czekam na skierowanie, ale to wyjdzie dopiero w nastepnym roku i nie wiadomo gdzie? Gdzie zazwyczaj jeżdzisz, bo ja to za bardzo nie mam wyrobionej opinii.
29 listopada 2014 22:23
alinka1339

Alinko moja zmieniczka ma w PL emeryture i to nie lichą , ale pomaga synowi , który ma 36 lat i ma problemy z alkoholem i nie tylko .
Dodatkowo jak zauważyłam jest kobietą rozrzutną i sama lubi sobie wypić , nawet na sztelli jej sie zdarza drinkować .
Rozumiem wypić sobie lampkę wina , czy drinka , ale zeby samej wydrinkowac 0,7 w pracy , jak dla mnie nie do przyjęcia .

Nawet nie wiem co powiedzieć.
29 listopada 2014 22:41 / 2 osobom podoba się ten post
margaritka59

To moze się zdarzy, że sie spotkamy. Ja czekam na skierowanie, ale to wyjdzie dopiero w nastepnym roku i nie wiadomo gdzie? Gdzie zazwyczaj jeżdzisz, bo ja to za bardzo nie mam wyrobionej opinii.

Rok temu byłam w Ustroniu. Moje skierowanie czeka potulnie w kolejce a ja sprawdzam w internecie ile jeszcze przede mną ludków. Jak się zbliżam do celu to ustawiam sie ze stellą zeby mi nie przepadło sanatorium
29 listopada 2014 22:50 / 2 osobom podoba się ten post
Alina

W miejscowosci gdzie obecnie pracuję ,parę dni temu poznałam opiekunkę Polkę ,pomijajac ze kobieta była nad wyraz  niesympatyczna ! Ledwo  się poruszala ! Myslalam ze poprostu kaleka na tyle zdrowa ze moze pracowac jako opiekunka -wiecie mozna miec choroby przez cale życie  przeciez . Jednak Pani owa byla krotko po operacji , a ze bala sie ze stella przepadnie podjęla sie pracy . Nie komentowałam tego bosensu to niemalo , na tzw ,,oko,, byla jest w wieko mojej mamy -no moze troszke mniej . ale ludu kochany , gdzie jest nasze państwo ? Ta pani ponoc w Pl ma 35 lat pracy , chora ,ledwo chodzaca -naprawde nie moglam uwierzyc !!!! Jak ja zobaczyłam ze w takm stanie można podjąc sie opieki ! Zaniemówilam ! Zadnych komenarzy nic z mojej strony ! Ale swoje pomyslalam ! Popierwsze klełam w żywe kamienie polski rząd !!!! A po drugie przeszla po mnie refleksja ,, q.......a a co ze mną za kla lat ??? Jak nie  przyszparuje  to z tej emerytury  ,,padne,, albo jej wogole nie dostanę bo ktomi ja zaplaci !????
29 listopada 2014 22:55
Gosiap

Rok temu byłam w Ustroniu. Moje skierowanie czeka potulnie w kolejce a ja sprawdzam w internecie ile jeszcze przede mną ludków. Jak się zbliżam do celu to ustawiam sie ze stellą zeby mi nie przepadło sanatorium

Byłas w Równicy? Mam cudowne wspomnienia stamtąd :D
29 listopada 2014 22:57
Gosiap

A na jakie miesiące przwidujesz ? W moim NFZ czeka sie do18 miesięcy. Ja tez śledze kolejkę i wynika , ze może już być w czerwcu 2015. Do Ustonia chciałbym, ale jakimś nadmorskim kurortem też nie pogardzę. Raz byłam w Ustce i podobało mi się, a przede wszystkim była piękna pogoda.
29 listopada 2014 22:59
Ja tez czekam, ale mnie wypadnie w lipcu, troszke szczerze mówiac niefajnie, bo to wakacje, mnóstwo ludzi...., ale niestety urlop mam własniw w lipcu i sierpniu.
29 listopada 2014 23:18
doda1961

Byłas w Równicy? Mam cudowne wspomnienia stamtąd :D

Do Równicy chodziłam poskakać. W Narcyzie miałam kwaterę
29 listopada 2014 23:24 / 1 osobie podoba się ten post
margaritka59

A na jakie miesiące przwidujesz ? W moim NFZ czeka sie do18 miesięcy. Ja tez śledze kolejkę i wynika , ze może już być w czerwcu 2015. Do Ustonia chciałbym, ale jakimś nadmorskim kurortem też nie pogardzę. Raz byłam w Ustce i podobało mi się, a przede wszystkim była piękna pogoda.

Przede mna 56 214 ludków. Nic nie umiem na razie przewidzieć. Tempo kolejki nie jest zawrotne
29 listopada 2014 23:28 / 3 osobom podoba się ten post
reanata

Aniak dobrze zrobilas,,piszac,ja juz przyznalam sie ze wykonywalam ta czynnosc,dlatego tak draze ten temat,a teraz ciekawa jestem odpowiedzi,portalu Arbeitlandia ,skoro udzilaja nieprawdziwych informacji;-

Szczerze powiem , ja też to robiłam , dziewczyny pokazały co i jak , spiryt lał się strumieniami ;) bo tak starałam się dezynfekować .Rzecz w tym , że opiekunka powinna wiedzieć co jej wolno zgdonie z prawem a co nie i wybrać. Przecież dziećmi nie jesteśmy i możemy wybierać robie to albo nie -oceniając i nasze ryzyko wiele innych rzeczy . Ale jak wiem to świadomie wybiorę czy ryzykuję czy nie . Jak nie wiem i ktoś mi wciśnie , że musze to później jakby co - zawsze bedzie na nas i nie ma tłumaczenia - nie wiedziałam . Oburzyło mnie , że traktuje się opiekunki jak skończone kretynki co to nie myślą , w interniecie nie potrafią poszukać podstaw prawnych - tylko trakktuje sie je jak ciemne baby co to we wszsytko uwierzą .
29 listopada 2014 23:37
Aniak

Szczerze powiem , ja też to robiłam , dziewczyny pokazały co i jak , spiryt lał się strumieniami ;) bo tak starałam się dezynfekować .Rzecz w tym , że opiekunka powinna wiedzieć co jej wolno zgdonie z prawem a co nie i wybrać. Przecież dziećmi nie jesteśmy i możemy wybierać robie to albo nie -oceniając i nasze ryzyko wiele innych rzeczy . Ale jak wiem to świadomie wybiorę czy ryzykuję czy nie . Jak nie wiem i ktoś mi wciśnie , że musze to później jakby co - zawsze bedzie na nas i nie ma tłumaczenia - nie wiedziałam . Oburzyło mnie , że traktuje się opiekunki jak skończone kretynki co to nie myślą , w interniecie nie potrafią poszukać podstaw prawnych - tylko trakktuje sie je jak ciemne baby co to we wszsytko uwierzą .

a są szanse żeby dostać zakres czynności czy też obowiązków przed wyjazdem ? taki z pieczątkami , podpisami itd. ?  bo jakoś mi nieswojo na duszy ....