29 listopada 2014 22:50 / 2 osobom podoba się ten post
AlinaŻal kobiety. Dramat naszego kraju. Ta osoba nie powinna pracować, a musi. Sama jest chora i powinna się leczyć, jeżdzić do sanatorium itd.
W miejscowosci gdzie obecnie pracuję ,parę dni temu poznałam opiekunkę Polkę ,pomijajac ze kobieta była nad wyraz niesympatyczna ! Ledwo się poruszala ! Myslalam ze poprostu kaleka na tyle zdrowa ze moze pracowac jako opiekunka -wiecie mozna miec choroby przez cale życie przeciez . Jednak Pani owa byla krotko po operacji , a ze bala sie ze stella przepadnie podjęla sie pracy . Nie komentowałam tego bosensu to niemalo , na tzw ,,oko,, byla jest w wieko mojej mamy -no moze troszke mniej . ale ludu kochany , gdzie jest nasze państwo ? Ta pani ponoc w Pl ma 35 lat pracy , chora ,ledwo chodzaca -naprawde nie moglam uwierzyc !!!! Jak ja zobaczyłam ze w takm stanie można podjąc sie opieki ! Zaniemówilam ! Zadnych komenarzy nic z mojej strony ! Ale swoje pomyslalam ! Popierwsze klełam w żywe kamienie polski rząd !!!! A po drugie przeszla po mnie refleksja ,, q.......a a co ze mną za kla lat ??? Jak nie przyszparuje to z tej emerytury ,,padne,, albo jej wogole nie dostanę bo ktomi ja zaplaci !????