Na wyjeździe #17

15 grudnia 2014 12:02 / 5 osobom podoba się ten post
Melduje ja juz po obiadku-pauza,Musze sie przyznac ze ja juz od rana mam pauze,pogoda zrobila mi psikusa-pada,znow wieje wiatr,wiec moje plany poniedzialkowe wziely w leb,poza sniadankiem,i ugotowaniu ziemniakow w mudurkach nie robilam nic,.Wsyd,ale skorzystalam z przywileju z e to juz moje ostatnie dni,,,,,,,wyciagnelam torby,jedna spakowalam juz,,,,,,nie bede jeczec ale ciezko bedzie mi spakowac sie dalej,chyba znow kupie torbe nowaDDDDDDDDDDDDDDD
15 grudnia 2014 12:26 / 1 osobie podoba się ten post
reanata

Melduje ja juz po obiadku-pauza,Musze sie przyznac ze ja juz od rana mam pauze,pogoda zrobila mi psikusa-pada,znow wieje wiatr,wiec moje plany poniedzialkowe wziely w leb,poza sniadankiem,i ugotowaniu ziemniakow w mudurkach nie robilam nic,.Wsyd,ale skorzystalam z przywileju z e to juz moje ostatnie dni,,,,,,,wyciagnelam torby,jedna spakowalam juz,,,,,,nie bede jeczec ale ciezko bedzie mi spakowac sie dalej,chyba znow kupie torbe nowaDDDDDDDDDDDDDDD

Ja tez musze kupic torbę ;)))

Niby nie poszalalam z zakupami (no,paczka świąteczna juz dotarła do domu), ale kupilam tu ekspres do kawy i muszę go w cos wpakowac.
15 grudnia 2014 12:28 / 1 osobie podoba się ten post
A ile placicie za dodatkowy bagaz w sindbadzie?
15 grudnia 2014 12:29 / 3 osobom podoba się ten post
reanata

Ja to sama nie wiem jak to zrobilam ale spakowalam sie wczoraj i mam mniej w bagazu niz jak tu jechalam,dziwne.Ale dwie pary butow wyrzucilam bo stare juz byly doniszczylam je tu i szkoda ich wiez ze soba,kupilam kilka prezentow kilka dostalam juz od rodziny i tak mam jeszcze miejsca ,cud jakis czy cóś.
15 grudnia 2014 12:36
agamalaga

ostatnio nie jezdze sindbadem,tylko busik lub blablacar,ale jezdzac nie zdazylo mi sie placic za nadbagaz mam karte stalego klienta i zawsze staram sie troszke ,,zbajerowac,,pana pakujacega  torby,,,,,,,,,,,aaaaaaaa jak wiozlam telewizor i trzy torby mialam z Hannower to wlozylam w kieszonke gratisik dla pana,
strach pomyslec jakby trafic na sluzbiste i zaczal wazyc nasze torby,,,,,,,
15 grudnia 2014 12:41 / 8 osobom podoba się ten post
elzbietaa

Ja to sama nie wiem jak to zrobilam ale spakowalam sie wczoraj i mam mniej w bagazu niz jak tu jechalam,dziwne.Ale dwie pary butow wyrzucilam bo stare juz byly doniszczylam je tu i szkoda ich wiez ze soba,kupilam kilka prezentow kilka dostalam juz od rodziny i tak mam jeszcze miejsca ,cud jakis czy cóś.

Też doniszczałam tutaj ciuchy (również po mojej córci bo już nie chodziłą a dobre) i nie zamierzam ich targać. Połowę wywalę i miejsce będzie. Przeraża mnie tylko zapowiedź, że w sobotę córka PDP ma mi przywieźć "weihnachtgeschenkt". Nie wiem co to ma być, ale nie mam dobrych przeczuć. Próbowała mnie już obdarować torebką a'le lata 60, potem namawiała na zakup kilkunastu par rajstop jako prezentu gwiazdkowego dla pań w rodzinie, wciska mi w sklepie sweterki z gatunku "stara ciotka", pytała jak przyjechałam czy chcę wysłać paczkę z żywnością do rodziny. To nie jest zła kobieta, ale ostatnie doniesienia na temat Polski zapewne czytała w latach 70. Tak, że dreszczyk emocji mam zapewniony.
15 grudnia 2014 12:56 / 1 osobie podoba się ten post
Haha dobre! ja zostalam tu milo odbarowana pienieznie na urodziny. Jak pdp i sym pdp mial urodziny to rowniez dostali ode mnif prezent. Teraz na swieta juz tez zakupilam prezenty. Male upominki,ale przydatne. Nie bedzie tu choinki,wiec nawet nie wiem,gdzie je polozyc. Albo po Wigilii je wrecze pdp. A syn pdp chyba wyjezdza na swieta,wiec prezent poloze na stole
15 grudnia 2014 13:19
agamalaga

Haha dobre! :-) ja zostalam tu milo odbarowana pienieznie na urodziny. Jak pdp i sym pdp mial urodziny to rowniez dostali ode mnif prezent. Teraz na swieta juz tez zakupilam prezenty. Male upominki,ale przydatne:-). Nie bedzie tu choinki,wiec nawet nie wiem,gdzie je polozyc. Albo po Wigilii je wrecze pdp. A syn pdp chyba wyjezdza na swieta,wiec prezent poloze na stole :-)

Bylam dotychczas 2 razy na Swieta tu w DE i prezenty wreczali po kolaji siedzac przy stole Tak bylo u dwoch roznych rodzin.
15 grudnia 2014 13:27 / 1 osobie podoba się ten post
WSTENGA

Też doniszczałam tutaj ciuchy (również po mojej córci bo już nie chodziłą a dobre) i nie zamierzam ich targać. Połowę wywalę i miejsce będzie. Przeraża mnie tylko zapowiedź, że w sobotę córka PDP ma mi przywieźć "weihnachtgeschenkt". Nie wiem co to ma być, ale nie mam dobrych przeczuć. Próbowała mnie już obdarować torebką a'le lata 60, potem namawiała na zakup kilkunastu par rajstop jako prezentu gwiazdkowego dla pań w rodzinie, wciska mi w sklepie sweterki z gatunku "stara ciotka", pytała jak przyjechałam czy chcę wysłać paczkę z żywnością do rodziny. To nie jest zła kobieta, ale ostatnie doniesienia na temat Polski zapewne czytała w latach 70. Tak, że dreszczyk emocji mam zapewniony.

haha no niezle,wstenga bierz te rajstopy na sylwka jak znalazl::)ale w sumie milo z ich strony ze cos tam podaruja chociaz mily gest w postaci pieniazkow bylby lepszy no ale.
15 grudnia 2014 13:30 / 2 osobom podoba się ten post
elzbietaa

haha no niezle,wstenga bierz te rajstopy na sylwka jak znalazl::)ale w sumie milo z ich strony ze cos tam podaruja chociaz mily gest w postaci pieniazkow bylby lepszy no ale.

Kilkanaście par mnie jakoś nie rajcuje bo chodzę przeważnie w skarpetkach lub podkolanówkach. I nie zamierzam tego targać. W Polsce od groma na półkach. Gest może miły ale ..... no właśnie, to małe ale.
15 grudnia 2014 13:33 / 1 osobie podoba się ten post
Dzieki Pyza to tez tak zrobię
Czy moge sobie zgrac na telefon,tu gdzie mam internet, taka aplikacje tamagoci? Czy to tez karalne w De. Z nudow bym sie jakims zwierzatkiem poopiekowała
15 grudnia 2014 14:27 / 1 osobie podoba się ten post
Reanata a Ty w Hannowerze jestes
15 grudnia 2014 14:34 / 1 osobie podoba się ten post
Haneczka47

Reanata a Ty w Hannowerze jestes

Haneczko kiedys ci juz pisalam pracowalam w centrum u pdp-duza kamienica,dwa lata-tesknie za tym miastem nie za pdp.,kurcze tam nawet w sklepach markowych mialam kolezanki,wloszki,niemki,jak byly super przeceny zawsze mialam wczesniej cynk,,,,,,,,mam nadzieje ze Tobie sie podoba,nawet teraz  przy dworcu jak jest jarmark to  w polowie prowadza polacy,kolezanka ma tam cztery stoiska,i karuzele oj tesknieDDDDDDDDDD
15 grudnia 2014 15:03
Zofija

Moi drodzy mam dobrą wiadomość: Sinbad na Wi-Fi. Właśnie piszę to z trasy do domu. Można śmigać po necie. Pozdrawiam wszystkich, za godzinę będę w Warszawie

Ale niestety nie ma gniazdka 230v lub 12v wiec na standardowym sprzęcie można hulać tylko gozine, najwyżej dwie
15 grudnia 2014 15:28
agamalaga

Tam to chyba od wagi jakiejs jest. Ja jak poprzenia wracalam. wsiadalysmy we 2 w Rosenheim i powiedzialam mu ze na ladne oczy niech nie wolaja nadbagazu heh. Udalo sie, ale Monachium juz duzo osob bylo i babka co siedziala kolo mnie zaplacila chyb 15 euro.